Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

mam problem ze swoją E39 rok produkcji 1999, M52B28TU mianowicie, świeci mi się na stałe sama kontrolka DSC, guzik nie reaguje. świeci sama DSC bez ABS-u itp . Pod komputerem wyświetla bląd : 3A - Magistrala CAN : brak odbioru w układzie EGS (skrzynia automatyczna) tyle, że moje BMW to MANUAL - myślałem, że może ktoś zmienił ją z Automata na Manual ale po VIN-ie jest Manual. na forum szukałem to przeważnie jak świeci DSC towarzyszy mu kotrolka ABS a u mnie świeci tylko DSC i ten dziwny bład

Bardzo prosił bym o pomoc, sugestie co może być tego pzryczyną

Opublikowano
Kolego kupiłem to BMW z uszkodzonym silnikiem ale paliło i świeciło również DSC zmieniłem silnik na taki sam z tego samego rocznika samochód itp M52B28TU . kasowałem błedy itp i nadal świeci DSC . sprawdzę jutro tą wtyczkę - a gdzie ona się znajduje? a ta linka to jest ta co wychodzi z pod filtra powietrza od strony kierowcy taka w pancerzu? Mam sprawdzić czy po przekreceniu silnika się rusza tak? a jeśli nie to jaki jest tego powód i jak to naprawić
  • 3 tygodnie później...