Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Ostatnio znacząco zwiększyłem moc i moment obrotowy w moim 535d F11 LCI więc zastanawiam się nad wymianą skrzyni automatycznej na model z mocniejszej wersji (M550d). Z tego co wiem w 50d jest ten sam typ skrzyni (8HP70) ale chyba różni się konwerterem... Czy ktoś miał jakieś doświadczenia z taką operacją? Czy jest to możliwe bez jakichś większych przeróbek? Zależy mi na zwiększeniu trwałości tego elementu a 815 Nm robi swoje... :D

Opublikowano
No zalozysz jej fizycznie . Co dalej ? Ona przecież nie pojedzie...
Polska język trudna? Napisz normalnie

Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No zalozysz jej fizycznie . Co dalej ? Ona przecież nie pojedzie...
Polska język trudna? Napisz normalnie

Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka

Trudna-trudna. )))) Jest napisane, że nie pojedzie po wymianie. Co nie jest jasne?

Opublikowano
3,5d masz napęd na tył, a wersja m50d jest na 4x.

35d masz i tak i tak, więc 4x4 też może być. Podejrzewam, że kolega dopytuje się o swap skrzyń wiedząc o tym i posiadając wersje 35d w x-drive.

Opublikowano

Tak, mam właśnie 35d w xDrive więc nie w tym problem.

Koledze temsky740 chodzi o programową adaptację skrzyni do innego auta?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam posiadam bmw f10 525d n57 posypala sie skrzynia automatyczna zf8hp45 chcialbym wymienic na zf8hp70 wiem ze podszebuje nowy wal dyfer pulosie ale czy idzie to poloczyc pod komputer silnika w zasadzie jest taki sam jak w 530d ale kazdy sterownik jest przypisany do nr vin?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szukaj kogoś z Bmw explorer lub Autohex2.
Opublikowano
Czyli nic sie nie da zrobic.ASO dalo by rade, skrzynie mam ale nie wiem czy z legalnego zrodla pochodzi,brame mi zamkna i co dalej wizyta policji
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli nic sie nie da zrobic.ASO dalo by rade, skrzynie mam ale nie wiem czy z legalnego zrodla pochodzi,brame mi zamkna i co dalej wizyta policji

A gdzie mieszkasz ?