Skocz do zawartości

[E60] 530d Resetowanie się zegarow podczas jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdz w ukrytym menu jakie masz ładowanie na postoju i wtrakcie jazdy .

Takie cuda mogą się dziać jeśli ładowanie jest poniźej 12V albo powyźej 15V.

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Sprawdź minusową klemę (IBS), od niech odchodzą dwa cienkie przewody, jeden czerwony do plusa, drugi cienki do minusa z małą niebieską wtyczką. Odłącz ją i zobacz czy na drugi dzień znowu będziesz miał reset zegarów. Od wilgoci mogła paść Ci inteligentna klema IBS,
Opublikowano
Ładowanie 14.3-14.6 ale to podczas jazdy dzisiaj np. Się zresetowaly po 40 kilometrach jazdy, i wiem że zegary były grzebane bo żadnej śrubki nie ma jak je wyciągnąłem z tylu
Opublikowano
klema minusowa odpięta zegary się resetują , coraz bardziej śmiem twierdzić że to wina zegarow . Ale nie chce kupować w ciemno
Opublikowano

Jakie wywala Ci błędy w aucie na środkowym ekranie (na nawigacji) a jakie w INPA ?

Sprawdzałeś moduł MPM znajdujący się pod kołem zapasowym i pod wykładziną ? Pisałeś, że miałeś mokro gdzieś pod wykładziną, może tam też wilgoć dotarła ?

Opublikowano
Z tyłu w kole jest sucho , wyczyścilem styki i psiknąłem sprayem który pochłania wodę , na środkowej konsoli nic nie wyskakuje , a narazie nie miałem czasu aby podpiąć inpe . Ale jak wyciągnąłem zegary to są 4 takie małe kondensatorki z tyłu , po odłączeniu zegarow na 3 z nich jest napięcie a na jednym po prawej stronie nie ma żadnego napięcia tak jak by Ten odpowiadał za podtrzymanie pamięci , czy się mylę ?
Opublikowano
Jeśli na środkowej konsoli nie wyskakują błędy to wg mnie nie jest poważna awaria, aku i inne podzespoły raczej można wyeliminować. Może masz racje że to tylko zegary/kondensatorki.
Opublikowano
Zegary zamówione , nie wytrzymałem i wywaliłem przy resecie z piąchy w zegary wyskoczyła wskazówka i pękła szybka . Wskazówka założona ale nadal się resetują , będę miał bazę do zabawy przynajmniej żeby dowiedzieć się dokładnie o co chodzi i potomnych będą mieli rozwiązany problem
Opublikowano
Wcześniej jak patrzyłem na błędy to jakieś bzdety były typu roleta chłodnicy lub coś z poduszka kiedyś tam i nic innego
Opublikowano
Jeszcze nie wiem z jakim przebiegiem , w środę się dowiem pewnie :D a propo Apacer świetne mody graty za wytrawne i łeb no i chęci
Opublikowano

Zegary przyszły :D teraz już wiem ,że wina leży w nich .

Ale jest kolejną lipa , nie mogę wykasowac błędów poduchy , i wyskakuje mi ze problem ze skrzynią i poziomowaniem auta jest , zegary są od nowszej wersji