Skocz do zawartości

m47n cos pękło przy zmianie godziny w liczniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie chciałem przestawic zegrek w aucie w związku ze zmiana czasu... Robiłem to dość delikatnie a jednak cos peklo bylo słychać delikatny trzask w lewo i prawo... Teraz nie działa przestawianie zegarka..

Panowie jak to naprawić oraz czy idzie ustawić godzinę w aucie jeszcze w jakiś inny sposób? Do czasu naprawy będzie mnie strasznie frustrowac czas z nibylandii :D

Ktos spotkal sie z podobnym problemem?

Opublikowano

Przycisk, który masz w liczniku od wewnątrz to taki plastik, coś na wzór litery T. Starałem się znaleźć zdjęcie, ale nie udało mi się. Tu masz film, widać to np. w 8 sekundzie:

Moim zdaniem, albo to pękło, albo się wysunęło i przy wciskaniu nie dotyka tam gdzie powinno. Ten plastik musi być w określonej pozycji, żeby działać prawidłowo. Musisz zdemontować licznik, rozkręcić i sprawdzić.

Godziny nie jesteś w stanie przestawić z poziomu radia? Z tego co pamiętam u mnie w E46 była taka możliwość.

Opublikowano
Rozebralem właśnie licznik. Popekaly białe plastiki które powinny stykać sie z przyciskami na płycie scalonej. Czarny plastik ten ktorym sie kreci by zmienić godzinę jest caly... Niestety... Bo ciężko cos zrobić z tymi polamanymi bialymi plastikami.. Przykleiłem jeden bo drugi rozpadł sie na dwie części i nie mogę dopadowac. Mam nadzieje ze zadziała. Na wszelki wypadek pójdę do auta o 24 i żeby chociaż raz kliknelo nim pęknie ponownie... Będę musial pomyśleć co tam wstawić elastycznego by jednak zmiana godziny dzialala....