Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak na moje ucho to jakby pompa podciśnienia bardzo głośno pracowała. Odkręć korek wlewu oleju i zobacz czy dźwięk się wzmocni, jak tak to możliwe że właśnie pompa podciśnienia niedomaga.

korek oleju otwarlem i stukanie bylo dokladnie takie samo, nie wzmocnilo sie.

Opublikowano
No to może być pompa podciśnienia, po odkręceniu korka powinno być ją słychać głośniej, jak nic się nie zmienia to duże prawdopodobieństwo że to ona hałasuje. ja bym od tego zaczął. A jakiś mechanik oglądał już cały osprzęt silnika? Rolki, napinacz itd?
Opublikowano
no to moze byc no to moze byc :) zajebiscie, kupujesz auto za 150 tys czy tam 180 i moze byc moze byc, bez obrazy ale nie bede strzelal i wymienial pól silnika a i tak bedzie stukać dalej. Mialem audi z przebiegiem prawie pól banki i silnik chodzil jak zegarek, kupilem bmw bo ponoc bardzo dobra marka a w rzeczywistości okazuje sie ze czterem pierscieniom nie dorównuje do piet
Opublikowano

Nie wiem czego oczekujesz, że ktoś Ci wywróży przez internet co masz zepsute w silniku? Nikt wróżką nie jest, masz możliwość do sprawdzenia, co z tym zrobisz Twoja sprawa.

Jak Ci nie pasuje BMW to sprzedaj i kup sobie znowu Audi, a nie jakieś żale tu wylewasz.

Opublikowano
Nie wiem czego oczekujesz, że ktoś Ci wywróży przez internet co masz zepsute w silniku? Nikt wróżką nie jest, masz możliwość do sprawdzenia, co z tym zrobisz Twoja sprawa.

Jak Ci nie pasuje BMW to sprzedaj i kup sobie znowu Audi, a nie jakieś żale tu wylewasz.

dokladnie masz racje :) szkoda ze taka marka robi takie do bani silniki. Narazie zostawie bemke bo jezdzic jezdzi a ze se stuka trudno, jeden ma tak drogi ma jeszcze inaczej. Pozdro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobrze słyszeć, co było powodem? Czy zamieniłeś na audi? :lol:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Widze, że konkretnego rozwiązania problemu nie ma i temat nie jest zamknięty. Tak sie składa, że posiadam E90 2.0 170KM z silnikiem N43 i od niedawna z silnika dochodzą odgłosy stukania właśnie. Na biegu jałowym przy delikatnym dodawaniu gazu stuki naturalnie przyśpieszają. Auto ma około 250 tysiecy przebiegu. Przy przebiegu 232 tysięcy wymieniany był według ASO Zest. napr. otw. łańc. rozrządu u góry (zakładam, że jest to rozrząd, jeżeli nie proszę wyprowadzić mnie z błędu). ISTA pokazuje błąd 30C1 związany z niskim ciśnieniem oleju. Zadane 3,56 bara, a ciśnienie w aucie na poziomie 1,7 bara. Macie Panowie i Panie pomysł co może sie dziać? Czy niskie ciśnienie oleju sprawia, że nie dochodzi do gornej części silnika olej i tym spowodowane jest stukanie?. Dodam, że w aucie jest nowa pompa vacum.