Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć !

Jestem szcześliwym posiadaczem E60 od ponad roku mam to autko i naprawde nie moge powiedzieć złego słowa !

jedynym mankamentem jaki posiadam w aucie to fotele a dokładnie ich obszycie czy materiał z jakiego zostały wykonane (Beżowe). Obecnie gdy co kolwiek sie wyleje na fotel/kanapa (czysta woda) pozostaje zaciek , wyglada to paskudnie. Obecnie gdy nawed podczas deszczu otworze drzwi zawsze lekko napada = nowe zacieki.

Próbowałem z tym walczyć czyszczac tapicerke ale przy obecnej pogodzie jest to Syzyfowa Praca. Zdecydowalismy sie na zakup foteli skórzanych i tu mam pytanie :

1. czy ktos już z was dokonywał takiej zamiany ?

2. czy fotele wersji angielskiej pasuja do wersji europejski (wymagane będa jakieś przeróbki) ?

3. w moim wypadku tylna kanapa jest nie dzielona i nie opuszczana oznacza to ze nie mam dostepu do bagaznika z wnetrza pojazdu - jeśli kupie fotele z opcja opuszczenia kanapy, zdemontuje blache dzieląca bagażnik oraz wnetrze bede miał opcje zamontowania "nowej" dzielonej kanapy ?

Na pytaniuz ptk 3 najbardziej mi zalezy jesli chodzi o wasza pomoc.

Z góry dziekuje za pomoc w temacie. Jesli wiecoie kto ma na sprzedaz wnetrze w beżowym kolorze (pomorskie) z góry dzieki za info !

Pozdrawiam Jarek.

Edytowane przez jarekjurczyk
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jestem po takim zabiegu, tu masz kilka wskazówek: viewtopic.php?f=155&t=261808&start=105

Co do 3 pytania. To za kanapą nie ma żadnej blachy, jak wymontujesz oparcie, to będziesz miał dostęp do bagażnika. Nie wiem tylko co trzeba przerobić żeby kanapa była dzielona i składana, ja miałem zwykłą i taka samą zamontowałem. Czytałem, że można bez problemu przerobić, tylko kupując nowe oparcie, musisz kupić z jakąś szyną z całym mechanizmem opuszczania.

PS. Zmień tytuł tematu, bo Ci go zamkną: viewtopic.php?f=73&t=117891

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.