Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ktoś miał styczność z czymś takim, jakieś opinie, co myślicie o takich światłach? Czy warto eksperymentować czy lepiej dać sobie spokój. Zastanawia mnie jak to świeci w rzeczywistości jaka jest żywotność takiej żarówki i czy jadący z naprzeciwka nie będą mrużyć oczu...

Proszę o opinie

http://einparts.de/pl/produkt/zarowki-led-h7-eplh7/

http://einparts.de/pl/produkt/eplh09-led-bulbs-h7-30w-5000k/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Mam takie zarowki w wozku widlowym.

Swieca zajefajnie , swiatlo ekstra , widocznosc przy nich super ale tak oslepiaja ze ci z przeciwka nic nie widza i mam zakaz ich uzywania podczas jazdy.

Jak bedzie sie to sprawowac w aucie?

Gdy ktos bedzie mial zle wyregulowane swiatla lub skoczy na dziurze -dokladnie tak samo

Te zarowki ladnie opisane i pewnie zgodnie z prawda ale nic nie pisze o dopuszczeniu ich do ruchu.

Ja bym na twoim miejscu poczekal bo moze byc z nimi tak jak bylo z chinskimi ksenonami bez poziomowania...

Edytowane przez kotin44
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Swieca zajefajnie , swiatlo ekstra , widocznosc przy nich super ale tak oslepiaja ze ci z przeciwka nic nie widza i mam zakaz ich uzywania podczas jazdy.

Jak bedzie sie to sprawoaac w aucie?

Gdy ktos bedzie mial zle wyregulowane swiatla lub skoczy na dziurze -dokladnie tak samo

Te zarowki ladnie opisane i pewnie zgodnie z prawda ale nic nie pisze o dopuszczeniu ich do ruchu.

Ja bym na twoim miejscu poczekal bo moze byc z nimi tak jak bylo z chinskimi ksenonami bez poziomowania...

Opublikowano

Z tego co się zorientowałem,TE żarówki są dopuszczone do ruchu i posiadają europejską homologację o innych nie mówię tylko dokładnie o tych.

Opublikowano

Żarówka może być homologowana (choć wątpię, że na terenie UE ją ma), ale homologacja reflektora musi się zgadzać ze źródłem światła.

Xenon jest legalny w UE, ale nie wolno go zakładać do klosza z homologacją na sam halogen.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na samym dole tej reklamy jest zdjecie porownujace ksenon do led.

I tak wlasnie jest w praktyce.

Teraz wyobraz sobie ze jedziesz taka wlasnie droga , pada deszcz i swiatlo odbija sie od asfaltu a z przeciwka jedzie auto z takimi ledami i sila faktu jakis czas musisz w nie petrzec...

Ksenon ma przysloniety zarnik a zwykly reflektor ma odsloniete lustro.

Jak zaczna auta jezdzic z tymi zarowkami to mysle ze bedzie o tym glosno.

Ostateczna decyzja o zakupie oczywiscie nalezy do Ciebie ale popytaj moze wczesniej na stacjach diagnostycznych bo te zarowki nie wygladaja na tanie...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja aktualnie mam Philips H7 X-Treme Vision +130%, żarówki są drogie ale z czystym sumieniem polecam jestem bardzo zadowolony.

Mialem je w seacie i tak jak kolega rowniez polecam