Skocz do zawartości

523i Zgnieciony filtr powietrza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

posiadam 523i i mam taki problem z filtrami powietrza iż po jakimś czasie ich użytkowania są w środkowej części zgniecione, robi się szczelina przez które przelatuje lewe powietrze. Zadzwoniłem do ASO się o to wypytać i podobno tak się dzieje gdy się mocno auto ciśnie w deszcz. Podobno woda blokuje przepływ filtra i jest on tak jakby ściskany. Tak to tłumaczył kierownik serwisu. Jak ta sprawa wygląda u was? Na chwile obecną mam filtr który ma 1 tyś. km przebiegu i już ma ślady zgniecenia. Filtry wymieniam co 10tys. km fakt że mam ciężką nogę ale to takie trochę dziwne. Takie coś się działo na filtrze FILTRON, HART i KRAFT. Chce sobie na próbę zamontować teraz Manna, knechta lub purfluxa. Chodź powiem szczerze jak oglądałem te filtry to budową też nie wróżą nic dobrego, nie mają żadnego usztywnienia, więc je pewnie też ściśnie.

Moja Bunia

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=322746

Czym byś wilka nie karmił, zawsze na las spogląda.

Opublikowano

Ja wkładam Mann i przy zmianie zawsze jest taki jak włożyłem, bez odkształceń. Kup filtr porządnej firmy i nie będzie problemu.

Co do pana z ASO.... to w deszczu mam nie jeździć ewentualnie tylko 30km/h żeby woda się nie dostała? Po prost filtr gów....nej firmy i tyle.