Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam podobno pakiet "oświetlenie" i w związku z tym przy okazji nieszczelnych drzwi zauważyłem, że nad schowkami w drzwiach mam lampy takie długie. Moje pytanie dotyczy jak sprawdzić czy działają i czy jest do tego jakiś bezpiecznik. I dokąd te przewody prowadzą.

Dziekuje z góry za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano
Te podświetlenie schowków działa jak włączysz światła pozycyjne. A składa się ono tylko z jednej strony z diody led wciśniętej w plastikową rurkę. Ot i całe podświetlenie schowków.
Opublikowano
Acha. Czyli przy okazji demontażu musze sprawdzić czy nie jest spalona w sumie żadna mi nie działa dlatego myślałem ze jest tam jakiś bezpiecznik. Mogę podłączyć to pod 12V?
Opublikowano
Tak. klamki na zewnatrz sa i działaja, oświetlenie dywaników jest. Nie działa mi tylko to podświetlenie schowków które dziś zobaczyłem i na tylnej klapie jak się ją uniesie ( 2 lampki po bokach tam prad jest zarówki dobre a nie świeca.
Opublikowano
Ponadto to podświetlenie schowków reguluje się tym samym pokrętłem co natężenie oświetlenia zegarów. Zatem sprawdź czy nie masz przyciemnionego. Swoją drogą świeci to bardzo słabo.
Opublikowano
A najlepsze ,ze ja tez o tym nie wiedziałem.Mało tego,to zawsze mam przyciemnione wszystko a z tyłu nie jeżdżę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

No ja mam też z przodu ale nigdy tego nie widziałem :shock: :shock: :shock: .Zawsze mam przyciemnione wszystko .

Pewnie można coś z tym zrobić stosując mocniejsze diody.Trzeba zobaczyć co tam wsadzono

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco