Skocz do zawartości

e46 318ci strzaly z tlumnika brak mocy dziwny dzwiek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Do jakiegos miesiaca silnik gdy jest zimny po zapaleniu dziwnie buczy a gdy ruszam na zimnym silniku samochodem szarpie raz przyspiesza raz nie do tego zaczyna strzelac z tlumnika. samochod wgl nie ma mocy i weicej spala. Ktos wie co moze byc na rzeczy?
Opublikowano

Widzę że założyłeś nowy wątek, a w poprzednim napisałeś, cytuję ; okazalo sie ze to sonda wiec mi wymienil po ilku dniach znowu sie zaswiecila pojechałem znowu okazalo sie ze jest to odma zostala wymieniona pojezdzilem tydzien i znowu to samo tym razem to byla przepustnica po tyg czasu od wymiany check znowu sie swieci od sondy. Dodam ze swiece i kable od swiec sa nowe.MEchanik mi dokladnie nie powiedział jaki dokladnie blad tylko ze to od sondy. A przepływomierz tez wymienialem na nowy. byl wezyk nieszczelny ale zostal wymieiony, czesci firmy bosch,Byłem już u 4 mechaników, Odpiałem ostatnio z ciekawosci ale nic to nie dalo dalej chodzi jak chodzil blad sie swieci. Ale zauwałyem ze po odpaleniu silnik wydaje dziwny dzwiek.

Koniec cytatów.

Z ostatnich opisów wynikało że po każdym grzebaniu w aucie na jakiś czas jest poprawa co by mogło sugerować że coś jest z kablami lub wtyczkami , albo nieszczelności.

Czy był sprawdzany układ powietrza wtórnego ?

Już dużo wymieniłeś , więc dużo nie pozostało do wymiany reszty osprzętu.

Moja rada znajdź dobrego polecanego mechanika do bmw i zapłać za diagnozę to coś się w końcu dowiesz bo darmowe diagnozy na zasadzie wyceny naprawy to zazwyczaj są mało skuteczne.

Forumowe porady są dobre ale dla domorosłego mechanika co lubi grzebać przy aucie.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.