Skocz do zawartości

bmw f15 X5 USA lampy a Europa full led roznica kodowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem kupilem lekko uszkodzone BMW f15 z USA jedna lampa jest cala a druga ma zbit klosz, lampy to adaptive full led, myslalem ze gdy zaloze lampy europejskie to nie bedzie problemu bo wygladaja tak samo, ale przy blizszych ogledzinach okazalo sie ze lampa z USA jest na 3 modulach, a europejska posiada 4 osobne moduly, z tego co wiem to w europie jest dodatkowy na doswietlanie zakretow, a w USA jest on wkomponowany w jeden z tych trzech. Pytanie czy da sie to zaprogramowac bez ingerencji w lampe? czy jednak szukac lamp usa, dodam tylko ze lampy z usa pala, ale niestety mam pekniety jeden klosz
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, mam problem kupilem lekko uszkodzone BMW f15 z USA jedna lampa jest cala a druga ma zbit klosz, lampy to adaptive full led, myslalem ze gdy zaloze lampy europejskie to nie bedzie problemu bo wygladaja tak samo, ale przy blizszych ogledzinach okazalo sie ze lampa z USA jest na 3 modulach, a europejska posiada 4 osobne moduly, z tego co wiem to w europie jest dodatkowy na doswietlanie zakretow, a w USA jest on wkomponowany w jeden z tych trzech. Pytanie czy da sie to zaprogramowac bez ingerencji w lampe? czy jednak szukac lamp usa, dodam tylko ze lampy z usa pala, ale niestety mam pekniety jeden klosz

Obejrzyj fizycznie klosz z EU i USA, może da się sam klosz przerzucić, dzięki temu obniżysz koszty. Jak klosz jest taki sam, to pokaż to specjaliście od reflektorów, niech Ci określi czy jest w ogóle możliwa przeklejenie klosza. Zobacz też klosz od ksenonu czy nie jest taki sam. W E70 nie jest, bo jest inny producent lampy ksenonowej i LEDowej, ale może w F15 jest taki sam.

Co do lamp LED Europa i USA, to tak jak kolega wyżej pisał, musisz zobaczyć w schematach czy jest różnica w instalacji. Jeżeli nie ma to da się to załatwić samym kodowaniem.