Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostałem info od BMW ze auto będzie gotowe do odbioru w pierwszej połowie listopada :D

Jedna wpadka, bo zamiast sportowego automata dali mi normalnego ;/ tłumaczyli sie, ze maja jakaś lipę na produkcji i jezeli chce auto w tym roku to zwykły automat.. zgodziłem sie ehh...

Dalej draże temat jakiego boxa wsadzić do tej benzyny?

Ile musi mieć przejechane km zeby myśleć o boxie?

Boje sie ze autko bez tego boxa nie da mi tyle uciechy ile bym chciał.

Ktoś doświadczony mi konkretnie poleci i ile zyskam na km i nm?

Opublikowano

To nowa wersja tego silnika, także temat jest jeszcze słabo zbadany.

W starym (n20) max boxa, który udało mi się wyciągnąć to 260KM/390Nm. Na ile ta nowa wersja jest podatna nie wiadomo.

Opublikowano
a jak współpracuje taki box z automatyczną skrzynią biegów? Nie ma problemów gdy auto ma większy moment?

Nie wiem bo mam manual :)

Opublikowano

Gwarancji raczej nikt Ci nie da. Mogę dać miejsce w 3mieście na priv, co do pozostałych miejscówek to bdb opinie mają:

TC Performance (Łódź)

GCS Performance (Kraków)

ECU Performance (Warszawa)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Te silniki i tak ledwo żyje nawet do 150 tysięcy km, a Ty jeszcze chipa chcesz. Przyjedź, to ci lepiej aktywuję sportową skrzynię biegów - będziesz zadowolony.
Opublikowano
Te silniki i tak ledwo żyje nawet do 150 tysięcy km, a Ty jeszcze chipa chcesz. Przyjedź, to ci lepiej aktywuję sportową skrzynię biegów - będziesz zadowolony.

Chce boxa :) bo muszę go wyciągać do gwarancyjnych serwisów :/

Dla mnie skrzynia może paść i po 100tys km, bo auto jest na gwarancji...

Nie mam zamiaru go odkupywać od leasingodawny tylko za 3 lata wziąć następne nowe auto i mam nadzieję, że tym razem będę mógł sobie pozwolić seryjnie z lepszym kopem :8)

• 2 tygodnie później...