Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Auto ma prawie rok więc czas na małe podsumowanie....

Przebieg jak do tej pory to 11k.

Temat uszczelek dzieki koledze z forum Lipynsky uważam za zamknięty, posmarowałem wazeliną techniczną i nic nie słychać tylko te zamszowe końcówki co stykają się z listwą.... Cisza... wcześniej byl jakiś smar, czy inne badziewia i dalej trzeszczało....

ASO Bońkowscy powiedzieli że nic nie da się zrobic... Brawo dla Szczecina i ten typ tak ma :cool2:

W końcu inna radość z jazdy autem,bez trzeszczenia jak w Starze....

Średnie spalanie pod 13 litrów ale głownie krótkie trasy ( więcej mnie nie ma w domu niż jestem )

Jeżeli chodzi o ilość uszkodzeń to póki co brak... Oczywiście 4 rysy żadna nie z mojej winy...w połowie stycznia jestem umówiony na przegląd powłoki i naprawę tzn ( mam nadzieję iż da się je zniwelować ) , ostatnia powstała przez jakiegoś buraka co przerysował mi tylny błotnik i drzwi kluczem... szkoda że nie widziałem ech... byłoby sympatycznie... :mrgreen:

Jeżeli chodzi o wyposażenie to nic bym nie zmieniał.... rwd jest oki.... choć gdyby było to 340i to brałbym xa, jak pisał między innymi Randal zwolennik rwd mając xa iż jest jednak pewniej...

Nawet w Szczecinie czasami popada i mi się zarzucanie tyłem podoba ale niekoniecznie komuś kto nie umie jeździć lub chce zapierdzielać nie mając odpowiedniego doświadczenia,takie manewry mogą skończyć sie drzewem lub ściana...czego nikomu nie życzę....

Odnośnie innych dodatków.... navi nigdy bym nie wziął i nie żałuje ani razu nawet nie korzystałem z navi w telefonie, ponieważ nigdzie daleko się nie przemieszczam co widać po przebiegu...

Olej zmieniony po 6k.... wymiana według kompa za 8 k przy przebiegu pewnie 17 k wyjdzie ....

Adaptacyjjne ledy bajka choć mało jeźdzę w nocy.. ale warte swojej ceny... tak samo kamera cofania i podgrzewana kierownica... robią robotę....

żałuję iż wziąłem asystenta parkowania badziew straszny :(:(

zamiast tego powinno być podparcie lędźwi oraz podgrzewanie siedzeń....

Felgi na zimę 17 a na lato 18 to wydaje mi się optymalny wybór do tego auta przy stałym zawieszeniu M.....

Wydech m performance wydaje mi się iż z każdym kilometrem lepiej brzmi. fajnie strzela i ogólnie najlepszy mod jaki można zrobić....

Póki co mocy nie podnosiłem.... zobaczymy czy jakiś tuner coś sensownego wymyśli do tego motoru.....

Kolor wybrałbym ponownie ten sam w Szczecinie jest deficyt estoril... więc nie ma ich na każdym rogu....

fotele alcantara z ma paka do 3 jki idealny wybór, nie lubię sztucznych skór czyli dakoty... a na merinosy mnie nie stać....

harman gra znośnie choć i tak brakuje mu trochę mocy.... :) zawsze miałem lepszy sprzęt w aucie.... ale szkoda już teraz inwestować....

Oby kolejne kilka latek było bezproblemowych jak ten pierwszy rok....

Pozdrawiam :cool2:

male-bmw-2.png
  • Odpowiedzi 346
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Tylko się cieszyć, że autko ok!

Nie irytuję Cie troche PDC i kamera cofania na małym ekranie? Myślałem, że do kamery cofania jest wymagany duży ekran :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko się cieszyć, że autko ok!

Nie irytuję Cie troche PDC i kamera cofania na małym ekranie? Myślałem, że do kamery cofania jest wymagany duży ekran :D

Odnośnie kamery cofania na małym ekranie to nie.... Nie jeździłem wcześniej bmw tylko Audi i ogólnie VAG.... Nie jestem przyzwyczajony do dużej navi w bmw... Zapewne jakbym miał większy budżet to bym kupił navi pro... Zawsze załatwiej sprzedać, ale przy mojej jeździe, przebiegu i użytkowaniu wolałem lepszy silnik i m pak :) pozdrawiam

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mozesz napisac cos wiecej dlaczego uwazasz asystent parkowanie za straszny badziew?

Po pierwsze nie zawsze załapuje, po drugie czasami pokazuje miejsca których nie ma i wierząc mu wjechalby ktoś w inne auto, po trzecie uważam że mając pdc i kamere to wystarczająca ilość asystentów żeby wjechać w każde miejsce.... Jak ktoś ma duży budżet można dodatkowo zakupić ale szczerze odradzam.... Są fajniejsze dodatki.... Pozdrawiam

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja nawet PDC nie ufam w 100%.

No właśnie :) bo działają też z opóźnieniem.... :mrgreen:

male-bmw-2.png
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy możesz zmierzyć kierownicę w ten sposób (średnica między zewnętrznymi krawędziami):

328i_msport_wheel.jpg

?

Oki. Postaram się dać znac jutro. Pozdrawiam

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy możesz zmierzyć kierownicę w ten sposób (średnica między zewnętrznymi krawędziami):

328i_msport_wheel.jpg

?

Oki. Postaram się dać znac jutro. Pozdrawiam

Od końca wieńca do końca niecałe 37cm

Od wewnątrz wieńca do wewnątrz 31cm

Pozdrawiam

male-bmw-2.png
Opublikowano

Od końca wieńca do końca niecałe 37cm

Od wewnątrz wieńca do wewnątrz 31cm

Pozdrawiam

Dzięki ! :cool2:

Footer-Smallest.jpg

Sprzedam licznik HIGH do E9x i E8x.

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

po boxie :P:P :mrgreen: :cool2:

,

na 70% gazu :)

male-bmw-2.png
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki box wziąłeś ? I jaki wynik wyszedł na hamowni ?

Przepraszam, ale dla żartu wrzuciłem filmik przecież z tesli, widać w linkach 330i nie ma takiej deski.... Myślę o boxie i na forum ktoś z G30 530 taki nabył o 280ps chyba i 380nm choć jego silnik dużo odbiegal w dół od serii może przez pb95. Pozdrawiam

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najpierw napisałem, potem sprawdziłem filmiki :p

Temat kolegi obadalem

Wiem, widziałem że znalazłeś.... Seria wyszła mu masakra, w ciągu 2 tygodni zobaczę jak u mnie wyjdzie. Pozdrawiam

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

https://zapodaj.net/74f8f2fb8d43d.jpg.html

Dla zainteresowanych, mówiących że to auto pali 6 czy 7 na trasie. Zdjęcie po trasie Szczecin - Karpacz - Szczecin

Na s3 170-udalo się przez chwilę sprawdzić v max (auto z 3 dorosłymi, dzieckiem i full toreb) na liczniku było ponad 260, myślę że 270km/h, zapewne przeklamanie licznika, ale realnie jakieś 255 pojedzie bez problemu... Uważam że jak na 4 cylindry wynik Oki.... Na drogach dojazdowych wiadomo 70-120.jazds dynamiczna w comfircie. Srednia 9,7 litra. Jak dla mnie wynik Oki. Oczywiście moglem jechać 100-120i mieć spalanie pewnie 7 litrów,ale jak miałbym tak jeździć to kupiłbym 318i lub 318d ewentualnie 320d. Pozdrawiam...

Zobacze niedługo czy auto trzyma serię.

A może jest jakiś mały bonusik.

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na dobrym boxie to dolozysz ponad 60KM i prawie 100Nm

Zobaczymy.... Kurde bo gwarancja wykupiona do 5 lat ( bri plus bsi)i już sam. Nie wiem czy warto....

Zobaczę co wypluje seria :)

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
https://zapodaj.net/74f8f2fb8d43d.jpg.html

na liczniku było ponad 260, myślę że 270km/h, zapewne przeklamanie licznika, ale realnie jakieś 255 pojedzie bez problemu...

.

A nie odcieło Ci przy ok 260 km/h. Mi się wydaje że odcina. Próbowałem dwa razy i było podobnie. Około 260 nie ciągnie dalej.

Zapewne i tak by bylo.... Może to moje złe spojrzenie.... Może było minimalnie ponad 260 ( nie jestem skory kłamać) tak czy siak byłem pozytywnie zaskoczony :)

male-bmw-2.png
Opublikowano
Zobaczymy.... Kurde bo gwarancja wykupiona do 5 lat ( bri plus bsi)i już sam. Nie wiem czy warto....

Zobaczę co wypluje seria :)

A masz info jak ASO wykrywa zdjetego boxa?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wydaje mi się, że jak im się chce to szybko wykryja że było inne ciśnienie doładowania, dawka paliwa itd.... Wszystko przecież się zapisuje....

Pare przypadków na forum było jak po modyfikacjach zabierali gwarancję :/

Pozdrawiam

male-bmw-2.png
Opublikowano
No slyszalem. Ciekawe jak to dziala na zachodzie gdzie tuning jest bardziej popularny czy tez sa tak przewrazliwieni. Swoja droga to osiagi takie jak twoje to na codzien w zupelnosci wystarczajace.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.