Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie stać mnie na 340i nowe g20poki co a będę myślał może nad cla45jak wyjdzie... Szału nie ma ale mnie cieszy... Zamierzone teraz czasy 0-100 równo 5 sek

100-200 12,3sek

0-200 17,3 sek

1/4 mili równo 13.

Zadowala mnie... Pomyślę na hybryda perun ale to za jakiś czas.

Pozdrawiam

CLA45 jeżdziłem takim z boxem na 400kuni właśnie, fajnie to jezdzi ale o komforcie można zapomnieć, straszna taczka to auto jest zdecydowanie dla młodej osoby :)

No właśnie :/

A ja jednak muszę mieć coś większego....

Niestety nie można mieć wszystkiego przynajmniej w moim przypadku i trzeba cieszyć się z tego co jest :)

Pozdrawiam...

A mierzyles swojego??

Przejrzalem galerie i niutek też spoko i poszedłes w wygląd ale całość sympatyczna, spójna. :cool2:

male-bmw-2.png
  • Odpowiedzi 346
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Moderatorzy
Opublikowano

CLA45 taczka :?: Chyba na gwincie, to normalne auto do poruszania się na co dzień.

Moje seryjne CLA 45AMG SB ma 12s 100-200 i ~16s 200-250.

Opublikowano
CLA45 taczka :?: Chyba na gwincie, to normalne auto do poruszania się na co dzień.

w sumie to jezdziłem A45 AMG, myślałem że to jest to samo. Zawieszenie było w nim masakrycznie twarde, taki gokart na tor.

1ccdccaf036d6504.jpg

Opublikowano

w sumie to jezdziłem A45 AMG, myślałem że to jest to samo. Zawieszenie było w nim masakrycznie twarde, taki gokart na tor.

1ccdccaf036d6504.jpg

Ja jedziłem A45 i CLA 45 i moim zdaniem CLA jest trochę bardziej komfortowe i też trochę cichsze. Kwestia też czy dany model ma adaptacyjne zawieszenie. F30 w mPakiecie xDrive jest bardziej komfortowe na 18 calowych felgach

• 3 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jspcg7D

https://ibb.co/Jspcg7D

Mam pytanie ktoś ma michelin pilot sport 4??

225/45/18,255,40/18 rft

Jakie opinie i może ktoś ma jakieś rabaty??

To poproszę cenę priv.

Jak hałas i zachowanie??

Moje opony dobry bieżnik maja ale juz w przyszłe lato nie warto ich użytkować (guma moim zdaniem max 3 lata)

Poza tym w linku zdjęcie, nic się nie psuje. 28k przebiegu.

Auto zapewne za rok niecały na sprzedaż. Szkód brak. Olej po modach co 5k zmieniam. Z auta jestem mega zadowolony.

Za rok 2 zmiana na g20 340i lub 330i lub 330e lub g21 330i, 330e lub nowa x3 30i lub 25d jak będzie.

Pozdrawiam

male-bmw-2.png
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zapaliła się iskierka po tym poście TC Performance ze stage1 nowej trójki, będzie G20? :twisted: :twisted:

Pozdro !

Widziałem właśnie... :mrgreen:

440ps Stage1 czyli pod 500z wydechem ic i gpf out może wyjdzie...

Gdyby nie ta akcyza wrrrr....

Piękne auto i chyba w g20 można dokupić dodatkowa chłodnice...

male-bmw-2.png
Opublikowano

Widziałem właśnie... :mrgreen:

440ps Stage1 czyli pod 500z wydechem ic i gpf out może wyjdzie...

Gdyby nie ta akcyza wrrrr....

Piękne auto i chyba w g20 można dokupić dodatkowa chłodnice...

Jest potencjał :D

Tylko gwarancja poleci od razu, dla niektórych to nie powinien być problem.

Ciekawe co tam wyjdzie w stage2

Opublikowano

No różnica jes jakaś tam między m340i a f30 340i

Ale ja wiem czy różnica jest jakas masakryczna ?

Kumplowi robili stage1 w f30 340 to ma 430koni a tu 440HP czyli tylko 10 różnicy... u mnie doszedł DP i wyszło 451KM a na extra paliwie i w niskiej temp 470

500koni bez ruszania turbiny w m340i nie bedzie i nadal do m3 f80 brakuje gdzie samym softem robisz 530 a z DP 550....

Auto fajne, świeże ale do //M nadal daleko ,w sumie to normalne bo po co by im było robić emki ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No różnica jes jakaś tam między m340i a f30 340i

Ale ja wiem czy różnica jest jakas masakryczna ?

Kumplowi robili stage1 w f30 340 to ma 430koni a tu 440HP czyli tylko 10 różnicy... u mnie doszedł DP i wyszło 451KM a na extra paliwie i w niskiej temp 470

500koni bez ruszania turbiny w m340i nie bedzie i nadal do m3 f80 brakuje gdzie samym softem robisz 530 a z DP 550....

Auto fajne, świeże ale do //M nadal daleko ,w sumie to normalne bo po co by im było robić emki ;)

No pewnie ze do mki daleko hehe, co zrobić.... Nie stać mnie na mke...poza tym wolę nowe i te kilka lat serwis za free i gwarancja, nawet po modach...

Pewnie i tak stanie na rodzinnym g21 330i i dalej będę jeździł kosiarka.. Cóż...

male-bmw-2.png
Opublikowano

Nowe m340i kosztuje golas 300k ,w sensownym wyposażeniu pod 400k

A za 170k na gotowo można ogarnąć poliftowe lekko ciachnięte m3 f80 z 2016/17r z usa, dla mnie wybór były prosty między tymi 2 autami i takiej różnicy w cenie...

Gwarancja dla m340i fajna sprawa ale w takiej 3letniej emce z małym nalotem też nie ma co się psuć za bardzo...340i zrobiłem 10k km i oprócz wymiany oleju brak jakichkolwiek awarii czy kontrolek na desce....

Co do stage 2 dla 340 to IC nie wymieniasz bo seryjnie jest wodny i daje rade, tylko DP ewentualnie jak się chce miec glosniejsze auto i +20 koni

S58 510KM ten co montują teraz w X3M to będzie kocurek fajny w m3 2020..ale ja tam m3 f80 550hp bym się zadowolił ;)

wehyr ,cóż życie... oprócz aut są inne życiowe ważniejsze wydatki wiem o co chodzi, stąd pewnie tylu starszych panów w grubych furach... na takie marzenia czasem trzeba troche poczekać :)

• Moderatorzy
Opublikowano
USA fajna sprawa jeśli chcesz płacić za auto gotówką. Poza tym trzeba mieć jaja i być świadomym że kupując auto tak naprawdę ze zdjęć może wyjść 170 a może wyjść 200 bo o czymś dowiesz się na miejscu :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

S58 510KM ten co montują teraz w X3M to będzie kocurek fajny w m3 2020..ale ja tam m3 f80 550hp bym się zadowolił ;)

wehyr ,cóż życie... oprócz aut są inne życiowe ważniejsze wydatki wiem o co chodzi, stąd pewnie tylu starszych panów w grubych furach... na takie marzenia czasem trzeba troche poczekać :)

Ten silnik 510ps to będzie masakra po tuningu....

Kupiłeś już mke??

Jak idzie sprzedaż?

Nom niestety, nie narzekam ale kurde na mke mnie nie stać... Może kiedyś...

male-bmw-2.png
Opublikowano

Jak na razie nikogo konkretnego, byli jacyś chętni ale tak: jednemu nie pasi bo nie wystawiam faktury 23%, drugiemu że auto ma dokładany Mpak, a tak to niepowazne smsy i propozycje zamian np na 640d 2013 z doplata dla mnie ... generalnie jakieś zainteresowanie jest ale konkretnego kupującego brak

Sprzeda się to sprzeda, nie to jeżdże dalej 340i i tyle ;)

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nic się wielkiego nie dzieje.

Kilka dni temu wymieniony 4 raz olej i filtr.

Przebieg 30k (wymiany przy 7,17,22,30) następna pewnie w lutym i płyn hamulcowy oraz klocki tył...

Zimowe koła założone....

Za kilka miesięcy auto na sprzedaż.

Mierzylem głębokość bieżnika w oponach mam od nowości (widać po tym jak często z buksowaniem ruszam) letnie 5,4mm, zimowe 6,2mm

male-bmw-2.png
  • 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Obiecałem sobie pomiar w zimniejszy dzień i na zimowkach

Pomiar z dzis apka dragy

11,9 100-200 także całkiem ok, przy 5.0 do 100,,16.9 0-200 jak na 4 cylindry jest ok. Auto już po leasingu i kusi na lato hybryda, inne hamulce, lub wystawienie auta...

W styczniu umówiona wizyta na plyn hamulcowy, klocki tył.

male-bmw-2.png
  • 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Żeby wyliczyć 0-200 nie możesz brać 0-100+100-200 bo to tak nie działa czas 0-200 zawsze jest trochę gorszy niż takie dodawanie.

Czasy mierzyłeś urządzeniem dragy czy tylko jakąś aplikację na telefon? Moje 430i po samym sofcie robi okolice 14.5 to spora różnica.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mierzyłem 0-200 racelogic ba letnich i wyszło 17,3 mierzone 0-200 i 5,1 do 100

W zime mierzyłem dragy i wyszło 5,0 do 100 oraz 0-200 16,9

Nigdy nie korzystałem z apki.

Każdy program inny czasem podobna koc i nm a czas dużo niższy bo krzywe leosze.

Po samym sofcie miałem chyba 13,1-13-3 100-200

4ka jest cięższa....

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Rewelacyjne to robi kolegi m5 competition 820ps 1050nm f90.

Niedlugo pomierzy, przy 770/930 było 2,9 do 100, i 1-200 5,8...

Wiele golfów jest szybszych itd... Na codzień ok ale brakuje m340i i 500+ :) a tak na marginesie zawsze pewnie brakuje z czasem...

male-bmw-2.png
Opublikowano

To niech lepiej zbiera na nowy silnik bo w tych nowych m5 przy okolicach 800ps mnóstwo motorów pada, wiele wątków w necie o tym ale może jego egz jest wyjątkowy i zniesie wszystko :)

W pogoni za mocą ludzie zachwycają się mocami 800 czy 1000koni a ile awarii to za sobą niesie i worków $$ to już się milczy :D

też mógłbym zmienić turbo i 600+ ale po h... ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak ja to zawsze mowie jak kogoś stać to trzymam kciuki....

Następnym modem kolegi będzie kucie motoru i wzmocnienie skrzyni. Program mial 3 dni indywidualnie pisany... Graty z najwyższej półki więc nie widzę problemu i mogę tylko szczerze zazdrościć...

A w przypadku tej persony to jak padnie silnik to będzie nowy haha... Też bym tak chciał i takie osoby podziwiam nie szczędzące kasy na tuning w pełni świadome ryzyka.

Sam jsk kupię, jak m340i to po pół roku cały wydech, ic, hybryda o 500+ jak od nowości dbasz tak masz....

Koledzy maja golfy r w kombi 460ps/560nm nie pamiętam jakie miałeś czasy ale golf w kombi robi mierzone draggy 3,5 do 100 i 100-200 8,5s...

W tuningu tylko chodzi o budżet i to na każdym poziomie i gadanie typu nie zrobię hybrydy bo silniki padają jest jednoznaczne z tym że kogoś na to nie stać i nie potrafi się przyznać. Jeszcxe rozumiem jsk ktoś powie ze auto na gwarancji...

male-bmw-2.png
  • 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Powoli przymierzam się do sprzedaży swojego auta, mam nadzieję , iż zostanie na forum... Wyposażenie oraz cała historia jest opisana w wątku...

Auto nie miało żadnych stłuczek itd VIN K896822

Samochód posiada dwa kluczyki, dwa komplety kół ( lato 18 cali 5,5 mm opony, zima 17 cali 6mm opony )

W samochodzie przeprowadzone następujące modyfikacje : powłoka g techniq crystal serum light (odnawiana co roku ) , wydech końcowy m performance, dp plus sport kat od mg motorsport, ic Wagner dedykowany P&P , chip od aligatora ( dynosoft ) , moc 322km i 485 nm , osiągi zmierzone best 5,0 do 100 i 11,9 100-200.

Spalanie w zależności od trasy/miasto 6-15 litrów/100km,

W aucie nie było nigdy palone, auto użytkowane w małym stopniu i spokojny tryb jazdy z powodu dziecka które z reguły było moim pasażerem.

Auto myte tylko ręcznie ( aktywna piana lub dwa wiadra ) i osuszane ręcznikami mikrofibry....

Samochód garażowany , nigdy nie stał na zewnątrz

Auto sprzedaję na umowę kupna-sprzedaży

Do samochodu mogę dodać wszystkie seryjne dodatki ( wydech, ic, dp i kat )

Przebieg aktualny to 35 tysięcy km , za 2 tysiące duży serwis z pakietu BSI ( olej, filtry itd ) ,

gwarancja do 01.2021, pakiet serwisowy BSI do 01.2022

W styczniu po 3 latach wymieniony płyn hamulcowy, olej zmieniany po 7,17,22,30 i teraz będzie przy 36/37 tysiącach km.

Jeżeli jest ktoś zainteresowany zapraszam z ofertą na priv , ceny nie ustaliłem jeszcze , ale odnośnikiem będzie auto Randala ;)

SAMOCHÓD do zabrania 01.08.2020 więc jest spokojnie czas na rozmowy i oględziny, zapraszam każdego zainteresowanego do skorzystanie np z bimmer check itd przetrzepac całe auto, nie mam nic do ukrycia, sprawdzić w warsztacie, na podnośniku , podłączyć pod kompa , przejechać się itd sprawdzić pod każdym kątem przed zakupem !!!

Tak brzmi

Wklejam kilka fotek z wczoraj :)

YfUnL9t.jpg

cCs8Nii.jpg

tPWzn44.jpg

nzHRMuO.jpg

SNoBqlQ.jpg

9sL3wsF.jpg

HILWQJH.jpg

3sOL5XD.jpg

NYB4H7Y.jpg

iWkZHxk.jpg

YOU75lu.jpg

DJcJVE9.jpg

ZgPr4kT.jpg

Yl9gody.jpg

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I co następne? Też mam auto do Grudnia i zaczynam powoli myśleć jakie następne auto.

G20 miało być m340i, lecz przy sytuacji chorej grypy będzie zapewne 330i rwd plus szpera ale na dobrym wypasie i od razu do modów.

male-bmw-2.png
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.