Skocz do zawartości

Sprzedana!! NA SPRZEDAŻ F30 330i lci17r 322PS/445

wehyr

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 346
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Ładnie prezentuje się po ceramice :cool2:

Niebieskie dla mnie są obrzydliwe i biją tandeta :/ ale każdy ma inny gust....

Środek woskiem jakimś nawet nie wiem....

Pozdrawiam

Według mnie, niebieskie listwy przy estorilu wyglądają bardzo ładnie :)

• Zasłużeni forumowicze
Witam. Pierwszy problem.

Miał ktoś stuki z tylnego nadkola. Z okolic tyłu.... Na wybojach stuka. Wstyd. Może ktoś już ten temat przerabial?

Pozdrawiam

Witam. Auto było w serwisie..... Stwierdzili że to uszczelka tylnych drzwi.... Naprawione.... Ja dalej to słyszę ( delikatny stuk z okolic prawego tyłu) mocowanie kanapy, jakiś zatrzask.... Dodam że to tak naprawdę jest tylko słyszalne z wyłączonym nagłośnieniem, oraz na wybojach.... Może moje oczekiwania były zbyt wygórowane co do f30.... Może jakieś ciche stuki to normalka.....

Autem zastępczym było 318d GT.....

Tragedia.....

Jedyny plus to ilość miejsca i bagażnik , no i stylistyka lci reż w miarę Oki.....

Ale jeżeli miałbym sugerować się przestrzenią to zastanawiałem się grubo nad passatem 280 tsi 4x4 lub bitdi 240ps ale padło na bmw że względu na najlepsze w klasie prowadzenie, stały zawias m i kilka innych drobiazgów ( Estoril, m pak, zadziorny wygląd i wydech performance)....

3 GT z seryjnym nagłośnieniem tragedia, silnik głośny, zero kultury, dynamika slabiutka ( do jazdy w mieście z punktu A do b dla dziadka starczy) , auto pływa a nie trzyma się drogi.....

Cena 26 k więcej od 3ki sedan to totalne nieporozumienie....

To są tylko moje odczucia....

Po ponad 1000km jestem zadowolony :)

Spalanie średnie 10,5 głównie miasto tryb comfort....

Nie zmienilbym zawieszenia na inne....

Jedynie zrezygnowalbym z asystenta parkowania na rzecz monitorowania martwego pola, podgrzewanych przednich foteli....

Hk gra fajnie, wydech nie jest są głośny.... Mi odpowiada....

Podgrzewana kierownica użyteczna rzecz. .

Adaptacyjne Ledy z asystentem najlepsza rzecz na teasie docenilem w 110% te wydane prawie 10k.....

Cały pakiet m warty polecenia, czekam tylko na cieplejsze dni i zmianę felg....

Pozdrawiam

male-bmw-2.png

• Zasłużeni forumowicze
Słabo ze nie wziąłeś granych foteli..

Trzeba było nie rezygnować..... Ale to człowiek mądrzejszy będzie w przyszłości..... Moje pierwsze bmw więc nie wiedziałem do końca co akurat mi przypasuje..... Next time wezmę na bank.... A tak to auto jak sam wiesz ma cieszyć radością z prowadzenie a to kryterium spełnia w 200%

Randall spalanie spadnie ( czy norma głównie miasto około 10,5 bez xa)

Pozdrawiam

Ps. Wydech po tym 1k sympatyczniej brzmi ;)

male-bmw-2.png

• Zasłużeni forumowicze
BTW Czy ten wydech nie jest meczacy np w trasie ?...od jakich obrotow jest glosniejszy ? czy jest duza roznica miedzy trybem Comfort a Sport w glosnosci ? ( tzn czy w Comforcie jest mniej slyszalny ?)

Pytam bo troche mnie korci :)

Pozdr

Ja osobiście polecam w 100%

Na trasie w trybie comfort słychać lekkie buczenie ake jak dla mnie akurat :)

Poza tym 3jka nie jest cichym autem więc wolę lekkie buczenie czy glisniej z hk posluchsc muzyki niż sltszec szumy( które nie są wcale uciążliwe, ale jak pisałem wyżej trójka to nie siódemka)

Na pewno będziesz zadowolony.

Ps. Dopiero mam 1k sport włączyłem raz na chwilę , do 2,5-3k spokojnie, zmienię olej i normalnie pojezdze;)

Pozdrawiam

male-bmw-2.png

• Zasłużeni forumowicze

Filmików jest już pełno , ale jak ktoś ma dylemat to tak brzmi wydech performance na zimnym silniku w garażu.

Pozdrawiam :D

male-bmw-2.png

• Zasłużeni forumowicze
Fajnie brzmi, nagraj kolejny jak strzela :)

Dzisiaj pierwszy raz pojezdzilem w sporcie :) z kolegą polatalismy ( kolega ma niepozornego Seata Leona cupra combi 280ps, 5,9 do 100) auta idą łeb w łeb ( rwd przewaga bo mniej buksuja koła) przy fwd ciężko moc wykorzystać.....

Wydech pięknie strzela przy zmianie biegów.... Jak będzie cieplej coś nagram już na letnich kołach ( będzie normalnie wyglądać)

Pozdrawiam

male-bmw-2.png

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze

wracam na parking i proszę bardzo.... jakaś kur..... pierd.... drzwiami:)

zdjęcie poniżej......

dobrze że jest powłoka to tylko leciutki odprysk lakieru około 3/5 mm....

Czy da się to usunąć aby wyglądało jak z fabryki, bez malowania elementu??

Po nawet dobrej zaprawce jak człowiek zobaczy pod kątem to dostrzec może, no chyba że po prostu jak widiałem u znajomych to po prostu znałem miejsce odprysku....

pozdrawiam i nikomu nie życzę ... http://vlep.pl/6z3df7.jpg

https://zapodaj.net/b1f37049e1d8f.jpg.html

:mad2: :? :oops: :cry:

male-bmw-2.png

Ja już na swoim parkingu firmowym dostałem przynajmniej 4 takie prezenty. Niestety człowiek się nie uchroni przed głupotą ludzką i brakiem szacunku. W twoim przypadku boli potrójnie, bo to nowe auto... :evil: . Jak trafisz na dobrego lakiernika to powinien to ogarnąć tak żeby śladu nie było :) Edytowane przez 2girls1horse
http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png

• Zasłużeni forumowicze

Zaprawka w salonie zamówiona... 100 zika....

W następnym tygodniu w Deep shine detaling będę robił....

Kilka osób znajomych tego z daleka nawet nie widzi....

Ale mnie to irytuje....

I ma zniknąć ;) jest to 2-2/3-4 mm....

Następnym razem będę stawiał na dwa miejsca.... Albo na końcu parkingu....

Pozdrawiam

male-bmw-2.png

Współczuje ! Ludzie to sa , az szkoda slow... Na dwa miejsca nie proponuje parkować bo zaraz moze sie okazac ze to komus bedzie przeszkadzac i zarysuje kluczem lub cos innego zrobi. Ja zawsze staje gdzies na koncu i wole sie przejsc kawalek niz pozniej sie denerwowac ze cos sie stalo

...Ja zawsze staje gdzies na koncu i wole sie przejsc kawalek niz pozniej sie denerwowac ze cos sie stalo

i to tez nie da ci gwarancji. Popatrz na wpis kolegi z wczoraj z innego forum samochodowego:

"Musialem na chwile podjechac do supermarketu. Parking zajety w 1/4, ale kusi mnie zaparkowac na koncu, jednak mysle: "To niemozliwe zeby ktos byl na tyle glupi zeby na pustym parkingu postawic drzwi w drzwi... eee tam postawie nie na koncu ale w polowie - drogi - tez jest przeciez zupelnie pusto, bo wszyscy stoja przy wejsciu". I parkuje sobie na pustym parkingu na srodku... wracam i co widze - parking dalej pusty na srodku z jednym wyjatkiem, na kilkadziesiat pustych miejsc (a moze i sto?) obok mnie, qrva, niemal klamka w klamke parkuje sobie swiezo sprowadzony VW na niemieckich wywozowych blachach i to wcale nie wersja dziad, ale tak na oko 2009-2010, skorzane fotele, automat... ale na Jowisza! czemu durniu parkujesz na zupelnie pustym parkingu tak, ze nie mozesz niemal wysiasc i widze gdzie oparles drzwi o moje drzwi, gdzie lazles i sie przeciskales... Czy ci ludzie maja cos nie tak pod kopułą? Skad sie biora takie pomysly "zeby sie przytulic lusterko w lusterko na pustym parkingu". Boje sie teraz wyjezdzac z garazu... znowu widze ryske mala...

Nie wiem, moze te zachpwania parkujacych w ten sposob to jakis rodzaj psychozy, zboczenia... lek przed samotnoscia na parkingu... potrzeba zycia w stadzie - jak barany. Ale to jakis fenomen, w sumie tego moznaby sie nawet chyba doktoryzowac z socjologii.... praca pt. "Lek przed samotnoscia w plaszczyznie ruchu drogowego".

Albo to sa znaki, zeby pieprzyc te rysy czy ewentualne obicia i parkowac tak jak oni - drzwi w drzwi a wysiadajac nie uwazac na nic - tylko szeroko, na maxa ile sie da az sie o cos opra - czyli znajda naturalna bariere... A jak bede szedl z zakupami z torbami w ktorych bede mial twarde rzeczy to oczywiscie nie chodnikiem, nie sciezka, ale koniecznie miedzy autami - tam gdzie ciasno - i tak koniecznie isc zeby sie ocierac tymi tobołami o zaparkowane obok auta.... A moze to chodzi o to "ocieranie sie"? Moze oni to robia podswiadomie? Moze to zboczency? "

• Zasłużeni forumowicze
...Ja zawsze staje gdzies na koncu i wole sie przejsc kawalek niz pozniej sie denerwowac ze cos sie stalo

i to tez nie da ci gwarancji. Popatrz na wpis kolegi z wczoraj z innego forum samochodowego:

"Musialem na chwile podjechac do supermarketu. Parking zajety w 1/4, ale kusi mnie zaparkowac na koncu, jednak mysle: "To niemozliwe zeby ktos byl na tyle glupi zeby na pustym parkingu postawic drzwi w drzwi... eee tam postawie nie na koncu ale w polowie - drogi - tez jest przeciez zupelnie pusto, bo wszyscy stoja przy wejsciu". I parkuje sobie na pustym parkingu na srodku... wracam i co widze - parking dalej pusty na srodku z jednym wyjatkiem, na kilkadziesiat pustych miejsc (a moze i sto?) obok mnie, qrva, niemal klamka w klamke parkuje sobie swiezo sprowadzony VW na niemieckich wywozowych blachach i to wcale nie wersja dziad, ale tak na oko 2009-2010, skorzane fotele, automat... ale na Jowisza! czemu durniu parkujesz na zupelnie pustym parkingu tak, ze nie mozesz niemal wysiasc i widze gdzie oparles drzwi o moje drzwi, gdzie lazles i sie przeciskales... Czy ci ludzie maja cos nie tak pod kopułą? Skad sie biora takie pomysly "zeby sie przytulic lusterko w lusterko na pustym parkingu". Boje sie teraz wyjezdzac z garazu... znowu widze ryske mala...

Nie wiem, moze te zachpwania parkujacych w ten sposob to jakis rodzaj psychozy, zboczenia... lek przed samotnoscia na parkingu... potrzeba zycia w stadzie - jak barany. Ale to jakis fenomen, w sumie tego moznaby sie nawet chyba doktoryzowac z socjologii.... praca pt. "Lek przed samotnoscia w plaszczyznie ruchu drogowego".

Albo to sa znaki, zeby pieprzyc te rysy czy ewentualne obicia i parkowac tak jak oni - drzwi w drzwi a wysiadajac nie uwazac na nic - tylko szeroko, na maxa ile sie da az sie o cos opra - czyli znajda naturalna bariere... A jak bede szedl z zakupami z torbami w ktorych bede mial twarde rzeczy to oczywiscie nie chodnikiem, nie sciezka, ale koniecznie miedzy autami - tam gdzie ciasno - i tak koniecznie isc zeby sie ocierac tymi tobołami o zaparkowane obok auta.... A moze to chodzi o to "ocieranie sie"? Moze oni to robia podswiadomie? Moze to zboczency? "

hahahaha wygrałeś :) ;) :cool2: :cool2: :cool2:

Człowiek zły ale wpływu na to nie mamy... może lepiej naprawd e na końcu stawać .... bo jak postawię na dwa to zaraz chojrak się znajdzie do wyjaśniań.... z tym nie mam problemu wręcz przeciwnie, ale znająć życie taka osoba jak tylko zniknę jej z pola widzenia przetrze kluczem po całości.....

jakiś czas temu w audi pod pubikiem była mała sprzeczka z typowym burakiem... Wypiłem jacka i zostawiłem auto na noc. Wracam na drugi dzień a w tylną szybę wbita butelka :)

Niedługo nie będzie można zwrócić nawet nikomu uwagi ,bo w konsekwencji z auta zostanie sieczka.... Większość ludzi woli wyżyć się na rzeczy martwej niż wyjaśnić w 4 oczy :) taka mentalność każdy w pyskówkach mocny na forach fejsach itd....

Pozdrawiam... Wrzucę fotę po zrobieniu:)

male-bmw-2.png

• Moderatorzy
wracam na parking i proszę bardzo.... jakaś kur..... pierd.... drzwiami:)

zdjęcie poniżej......

dobrze że jest powłoka to tylko leciutki odprysk lakieru około 3/5 mm....

Czy da się to usunąć aby wyglądało jak z fabryki, bez malowania elementu??

Po nawet dobrej zaprawce jak człowiek zobaczy pod kątem to dostrzec może, no chyba że po prostu jak widiałem u znajomych to po prostu znałem miejsce odprysku....

pozdrawiam i nikomu nie życzę ...

O matko, jak mnie coś takiego WKUR... Ja już byłem ze 3-4 razy na polerce po jakichś odpryskach i wgnieceniach. Jedno jest takie, że jestem umówiony z kolesiem, który nakładał mi powłokę, że przy okazji wiosennej konserwacji zrobi zaprawkę i wypoleruje. Współczuję wehyr. I polecam, żebyś kupił lakier zaprawkowy i zaprzyjaźnił się z serwisem od powłoki, bo to pewnie nie ostatni taki prezent. Brak szacunku do cudzej własności w tym kraju jest przerażający. I ta zawiść. "O, Beemka nowa? Ch*j jeden. Ale sie błyszczy. Pierd... mu drzwiami, niech ma." :lol:

Liczę tylko na to, że niedługo we wszystkich autach będą monotwać patent jak w Focusie RS:

Instagram: @kolczasty

Stawianie na końcu parkingu pomaga wiem z autopsji jedynie 1 wgniotka przez 2 lata co ciekawe zrobiona pod jedna z moich nieruchomości na moim parkingu.........

• Zasłużeni forumowicze

Dziś zostawiłem ponownie auto w serwisie w Szczecinie... Ostatnio stwierdzili, że wyczyścili uszczelkę i już jest oki....

Nie dawało mi to spokoju, ponieważ nadzwyczajniej w świecie mnie to wkurw..... nowe auto i trzeszcząca uszczelka na każdym wyboju , w żadnym aucie jakie miałem nic nie stukało.... a to przecież "premium" bmw.....

Nagrałem filmiki dwa jak trzeszczy , po czym udałem się znowu z problemem...

Dziś panowie stwierdzili , że jednak coś trzeszczy w tylnych prawych drzwiach i że nie mają części na stanie ale zamówili uszczelki, prowadnice drzwi i jakieś inne pierdołki i w ciągu 1-2 tygodni wezwą mnie jak już przyjdą części ( oczywiście na gwarancji, auto zastępcze za free)

Warto jednak stawiać na swoim i nie odpuszczać ASO....

Odprysk lakieru zrobię przy zmianie kół na letnie, od razu wyczyszczę środek zabezpieczę koła itd....

jest on prawie niezauważalny , ale uważam iż przy nowym aucie warto to zrobić....

Dziś znowu miałem " przyjemność " jeździć 3 gt z 2017 z silnikiem 2litry diesel 150 ps....

Następnym razem poprosiłem o auto zastępcze jedynkę ( bo ta trójka stoi w miejscu , dla kogoś kto robi dużo km i zależy mu na $$$$ rozumiem , ale w innym przypadku to to auto buja jak jakiś rydwan i jedzie jak golf 1.6 )

Do tego w środku sportline chyba ale dla mnie padaka w tej cenie zapewne ponad 150 kola wybrałbym passata lub superba lub gołe albo nowe a4, ewentualnie f30 :)

Pozdrawiam :cool2:

male-bmw-2.png

Dziś zostawiłem ponownie auto w serwisie w Szczecinie... Ostatnio stwierdzili, że wyczyścili uszczelkę i już jest oki....

Nie dawało mi to spokoju, ponieważ nadzwyczajniej w świecie mnie to [bAD]..... nowe auto i trzeszcząca uszczelka na każdym wyboju , w żadnym aucie jakie miałem nic nie stukało.... a to przecież "premium" bmw.....

Dziś panowie stwierdzili , że jednak coś trzeszczy w tylnych prawych drzwiach i że nie mają części na stanie ale zamówili uszczelki, prowadnice drzwi i jakieś inne pierdołki i w ciągu 1-2 tygodni wezwą mnie jak już przyjdą części ( oczywiście na gwarancji, auto zastępcze za free)

Odprysk lakieru zrobię przy zmianie kół na letnie, od razu wyczyszczę środek zabezpieczę koła itd....

jest on prawie niezauważalny , ale uważam iż przy nowym aucie warto to zrobić....

Dziś znowu miałem " przyjemność " jeździć 3 gt z 2017 z silnikiem 2litry diesel 150 ps....

Następnym razem poprosiłem o auto zastępcze jedynkę ( bo ta trójka stoi w miejscu , dla kogoś kto robi dużo km i zależy mu na $$$$ rozumiem , ale w innym przypadku to to auto buja jak jakiś rydwan i jedzie jak golf 1.6 )

Do tego w środku sportline chyba ale dla mnie padaka w tej cenie zapewne ponad 150 kola wybrałbym passata lub superba lub gołe albo nowe a4, ewentualnie f30 :)

Jak polerowałem auto politurą lub teflonem to potem wszystkie uszczelki trzeszczały. Przechodzi po deszczu lub po jakimś czasie. Ty jeśli pamiętam miałeś powłokę być może z tego wynika trzeszczenie?

• Zasłużeni forumowicze

Nie dawało mi to spokoju, ponieważ nadzwyczajniej w świecie mnie to [bAD]..... nowe auto i trzeszcząca uszczelka na każdym wyboju , w żadnym aucie jakie miałem nic nie stukało.... a to przecież "premium" bmw.....

Jak polerowałem auto politurą lub teflonem to potem wszystkie uszczelki trzeszczały. Przechodzi po deszczu lub po jakimś czasie. Ty jeśli pamiętam miałeś powłokę być może z tego wynika trzeszczenie?

Rozmawiałem z Deep shine detaling i mówił że to nie od tego... Dobrze ze powymieniaja i będzie z głowy....

Pozdrawiam

male-bmw-2.png

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze

Trasa Szczecin-Karpacz-Szczecin

z rodziną w trybie comfort i część w eco-pro , na trasie daje rade przy spokojnej jeździe, jak trzeba wyprzedzić przy mocnym wciśnięciu i tak redukuje 2 biegi i jakoś się gramoli:)

Wizyta kolejna w serwisie umówiona na uszczelki , wymienili prowadnicę drzwi i część uszczelek i dalej to samo :duh:

za tydzień znowu ich nawiedzę na dwa dni tym razem zostawiam...

Dodam tylko że to nie jest jakieś upierdliwe , ale w nowym aucie uszczelki nie mają prawa trzeszczeć i po to mam gwarancję żeby z niej korzystać ...

Dziś zmieniłem koła na letnie i brakuje jednego cala 18stki to trochę mało, ale odczucie mega przy ruszaniu letnie opony wgryzają się w asfalt i auto swobodnie przyspiesza zupełnie inne wrażenie niż na zimowych 17stkach i 225...

niedługo auto oddaję do mycia i czyszczenia środka to wstawię fotki...

znowu ktoś leciutko zarysował zderzak ale rysa płytka do polerki i zniknie ( dzięki Bogu za powłokę )

pozdrawiam

http://wgrajo.pl/img/dsc2032sss.jpg

male-bmw-2.png

U mnie też trzeszczało. Pojechałem do ASO i stwierdzili, że to chyba prowadnice szyb bo jak szybę się opuszcza to problem znikał. Trzymali auto tydzień (ponoć wymienili prowadnice szyb i uszczelki we wszyskich drzwiach) i przez 2 miesiące było super zero skrzypienia nawet na dużych dziurach. Ale od pewnego czasu problem powrócił...

Ponieważ zbliża mi się serwis olejowy to zgłoszę ponownie ten problem, ciekawe co teraz wymyślą?

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17

• Zasłużeni forumowicze
U mnie też trzeszczało. Pojechałem do ASO i stwierdzili, że to chyba prowadnice szyb bo jak szybę się opuszcza to problem znikał. Trzymali auto tydzień (ponoć wymienili prowadnice szyb i uszczelki we wszyskich drzwiach) i przez 2 miesiące było super zero skrzypienia nawet na dużych dziurach. Ale od pewnego czasu problem powrócił...

Ponieważ zbliża mi się serwis olejowy to zgłoszę ponownie ten problem, ciekawe co teraz wymyślą?

Odaje w poniedziałek na dwa dni:) zdam relacje co zrobią i czy naprawia....

Pozdrawiam

male-bmw-2.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.