Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim!

Po dłuższej chwili poszukiwań udało mi się w końcu znaleźć moją czarną perełkę (no dobra, metallic). Nie licząc E36, która miała być moim rajdowym projektem jest to moje pierwsze BMW, na pewno nie ostatnie. Wymagania wydawały się proste - E90 lub E91, automat, 3.0 diesel. Okazało się, że wcale tak łatwo nie było, żeby znaleźć coś sensownego. Gdzieś w międzyczasie były rozmowy z kolegą Vaporrem nad jego autem, chociaż to byłby dla mnie zbyt duży przeskok, niemniej i tak się na nie spóźniłem, więc pozostało szukać dalej. Jakiś czas później pojawiło się jednak krajowe auto, od pierwszego właściciela, z bardzo ciekawym wyposażeniem, więc długo nie myślałem i w efekcie ogłoszenie wisiało niecałe 24h, a ja od 1. lipca cieszę się nowym autkiem.

Dla zainteresowanych co dokładnie jest w aucie VIN do rozkodowania: WBAVT91038KX29428.

Sam byłem zaskoczony wersją, którą udało mi się znaleźć, bo z istotniejszych dla mnie rzeczy był m-pakiet, dach panorama, duża navi, bi-xenon, a z ciekawostek Individual High End Audio, wykończenie Piano Black + individual (!) dodatkowe elementy wykończone w piano black, jak nakładka hamulca ręcznego, albo gałka skrzyni biegów. Fotki z dnia zakupu:

uc?export=view&id=0B1MmV4xujkqrSEdaekM5cXZrLW8

uc?export=view&id=0B1MmV4xujkqrYVNHcFVmZkVmSHc

uc?export=view&id=0B1MmV4xujkqrZTdYZjJFR1dyeEE

Przypadkiem trafił się też napęd na 4 - nie szukałem takiego auta, ale może być :D , najważniejsze, że zgadza się to co chciałem mieć. W każdym razie w wakacje zachęciło to do lekkiego zjazdu z asfaltu. O własnościach terenowych nie mogę się tu wypowiadać, ale piaszczyste drogi, pomimo górskich podjazdów, pokonywało się bardzo spokojnie.

uc?export=view&id=0B1MmV4xujkqrSEgyQ0NVRkhkS00

W ciągu zimy myślę o zmianie koloru felg, bo mi ten czarny mat do końca nie leży i do tego przywrócenie auta do stanu prawie jak z fabryki - niestety podłokietnik z tyłu został czymś oblany, dzieci też chyba załatwiły popielniczkę, bo nie chce się otworzyć, pasażerka obdrapała rączkę drzwi, listwy piano black się łatwo rysują, więc przydałoby się wypolerować, a co dalej? Zobaczymy :D . Kolor tylnego dyfuzora mnie jeszcze zastanawia, bo nie do końca mi pasuje, ale zobaczymy jak to będzie po przemalowaniu felg...

Opublikowano

Ładna :cool2: pasowało delikatnie obniżyć :wink: wstaw trochę więcej lepszej jakości zdjęć :)

szerokości. :wink:

Opublikowano
Super wyglądają te dodatkowe elementy w piano black :) Daj znać jak ci wyjdzie polerka listew piano black, przydało by mi się zrobić to samo .
Opublikowano
przód stoi wyżej wizualnie jak tył, to kwestia foto czy Xdrive tak ma ? Wymianą sprężyn to się powinno dać zniwelować. Pomyśl nad zmianą dyfuzora np. na Performance i 2 rury ala 335 b.fajnie to będzie wyglądać przy Blacka Sapphire Metalic :) Środek b.fajny czarne wnętrze wg mnie to najładniejsza opcja w E9x
Opublikowano
po zdjęciach wygląda super, a wyposażenie bardzo fajne jakbyś sprzedawał w przyszłym roku to zaklepuje kolejkę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
przód stoi wyżej wizualnie jak tył, to kwestia foto czy Xdrive tak ma ? Wymianą sprężyn to się powinno dać zniwelować. Pomyśl nad zmianą dyfuzora np. na Performance i 2 rury ala 335 b.fajnie to będzie wyglądać przy Blacka Sapphire Metalic :) Środek b.fajny czarne wnętrze wg mnie to najładniejsza opcja w E9x

Z tym wyższym przodem to muszę się przypatrzeć, głównie chyba kwestia foto z takiego kąta, nie zwróciłem na to uwagi... Dyfuzor Performancowy albo coś w tym stylu by mi się marzyło, ale z tym powoli :wink: .

Wstaw więcej fotek tych indywidualnych pierdółek.
Ładna :cool2: pasowało delikatnie obniżyć :wink: wstaw trochę więcej lepszej jakości zdjęć :)

szerokości. :wink:

Lepszej jakości zdjęcia będą jak dorwę jakiś lepszy aparat i pogodę :wink: . Z obniżeniem na razie nie będę szalał, zobaczymy w przyszłości. Bardziej by do mnie przemawiało wtedy coś regulowanego, bo fakt, przy ok. 220 km/h auto zaczyna robić się mniej stabilne na poprzecznych nierównościach. No ale wykryłem ostatnio jedną tuleję gumową do wymiany w tylnym zawieszeniu, może to też jakoś wpływać.

Opublikowano
Tak jak pisałem, bardzo fajne autko, czekam jedynie na jakieś dobre zdjęcia po myciu :P
http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
Opublikowano
super wyposazenie (szczegolnie audio individual, reszta to juz bardziej codzienne) i auto bardzo ale to bardzo ladnie sie prezentuje :) wiecej zdjec srodka plz :) szczegolnie tylu jak jest individual audioz tylu rozwiazany:)

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam.

super autko, miałem jechac ogladac ale zaklepałem inne.

Widze że dość bogate. Jak można wiedziec ile dałeś i który to był rok?

pozdrawiam