Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od kilku dni nie otwierały i nie zamykały się drzwi pasażera z pilota, tylko kluczykiem. Dziś się uspokoiło, pojechałem na myjnię i zaczęły wariować drzwi kierowcy. Nie zamykają się ani z komfortu, ani z pilota, tylko ręcznie grotem kluczyka. W bagażniku pod wykladziną i w prawej wnęce jest mokro. Ktoś ma jakiś pomysł?

Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jeżdżę bez cb. Podloczylem wczoraj u mechanika, brak błędów a dalej problem. Soft valeo

Opublikowano

Poczekaj aż się całkowicie zepsuje :mrgreen:

A tak na poważnie to mechanik też rozłożył ręce, bo komputer nie powiedział co się zepsuło. Jak by napisał komputer co się zepsuło, to zaraz by cię skroił.....

Moim zdaniem masz gdzieś zwarcie które powstaje, jak napisałeś po myjni czyli woda. Ulubione usterki raz jest raz nie ma. Zacznij od klamki, zdejmij boczek i zobacz czy przewody, styki nie są zielone.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mechanik powinien kręcić nakrętki, a nie grać w komputer . Dlaczego u twojego mechanika zabrakło umysłu zobaczyć statusy zamków w czasie rzeczywistym, a także statusy przycisków na kluczyku, gdy naciskasz na nich ? Bo ego mozg jest skonfigurowany do nakrętki i klucza, ale nie na logiczne myślenie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szukaj dealerski program diagnostyki i człowieka, który zna się na tym. 100zl za wydruk błędów ze skanera lub za ich brak może wziąć każdy, a problem rozwiązać, nie każdy.
Opublikowano

Wymieniłem bat w pilocie, dalej to samo. Do tego na tą chwilę nie mogę zamknąć drzwi nawet kluczykiem, nie da się zamknąć drzwi w żaden sposób. Zdejmowane miałem też klamki do oklejenia, jutro odstawiam auto niech się chłopaki wykażą.

Opublikowano

Styki przy zamku czyste, po wypieciu wszystkiego z zamka nadal nie można wcisnąć cięgła. Wygląda jakby zamek był zablokowany. Niestety trzeba wyjąć zamek i wszystko posprawdzać .

Opublikowano
Szukaj dealerski program diagnostyki i człowieka, który zna się na tym. 100zl za wydruk błędów ze skanera lub za ich brak może wziąć każdy, a problem rozwiązać, nie każdy.

Brawo!

Tak mozna w skrocie opisac to, co sie dzieje dzisiaj.

Jadę wolniej ale na 20-tkach.

Fan Mercedes z dwoma BMW ;)

Opublikowano
Zamek uszkodzony mechanicznie, element nierozbieralny.

Sam z siebie?

Jadę wolniej ale na 20-tkach.

Fan Mercedes z dwoma BMW ;)

Opublikowano

A ja wiem czy sam z siebie, na tą chwilę tak by wyszło. Niby były demontowane klamki do oklejania , ale zamki były nie ruszane. Klamkę demontuje się bez zdejmowania tapicerki.

Opublikowano

W końcu ktoś kompetentny. Tak , masz rację, poszly zębatki. Chu... w tą ich ekologię, robić zamek którego nie da się otworzyć normalnie i naprawić.