Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich

Chciałabym zmienić silnik z 2.0 na 3.0 benzyna I teraz mam pytanie czy jest sens? Czy lepiej już zmienić po prostu auto? Nie mam doświadczenia więc prosiłabym o rade. Z gòry dziękuje za pomoc.

Edytowane przez cajna0paula
Opublikowano
Do tego skrzynia wal pewnie dyfer.. Pewnie i układ hamulcowy pasowałoby by zmienić i koła... Chłodnica i osprzęt
Sprzedam instalację na nowej oryginalnej kostce do l7, światłowody i wtyczka.
Opublikowano

Skoro ma być 3,5l to proponuję z Nissana 350 :)! Podobno dobry motor! ;-)

A tak poważnie, to kolego chyba chodzi Ci o 3 litry, domyślam się że w wersji 335?

Myślę, że większość forum mnie poprze, że takiej pojemność BMW nie oferuje.

Poczytaj sobie o wariantach silników i zastanów się co chcesz.

Opublikowano (edytowane)
Kolego / koleżanko, jeśli masz taki stopień wiedzy, że myślisz, że 335i to 3,5 litra, to lepiej się nie bierz za swapy i kup auto z docelowym silnikiem. Edytowane przez marvel.marv
Opublikowano (edytowane)
Dzięki panowie za rady. Macie może jakiś pomysł jak zwiększyć moc w moim silniku oraz jakie z tym wiaża sie koszta? Silnik N46 2.0 150km. Edytowane przez cajna0paula
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Też się nad tym zastanawiałem, ale niestety zmiany będą kosmetyczne i nie odczujesz przyrostu mocy. Trzeba zmienić samochód na taki z większym silnikiem, inaczej sie nie opłaca.
Opublikowano
Tak też myślałem, ale jednak łudziłem się, że da sie z Tego silnika wycisnac cos wiecej. No nic panowie dzieki za rady, w niedalekiej przyszlosci po prostu czas na zmiane autka na coś mocniejszego.
Opublikowano

chodzi ci o coś takiego może ?

https://www.olx.pl/oferta/bmw-seria-3-swap-bmw-e46-e92-m3-jedyny-w-polsce-okazja-335i-biturbo-306-km-CID5-IDhzg4Z.html#1680387584

Moment obrotowy od samego dołu. Znający temat wiedzą o co chodzi. M3 jest bez szans. Wciska w fotel. Okazja.

można sie pośmiać na tych aukcjach co te ludzie wypisujooom