Skocz do zawartości

F10 LCI carbonshwarz M550d

andrzejmakoho

Rekomendowane odpowiedzi

Taka ciekawostka.

Pojawił się komunikat o błędzie w układzie czujników parkowania, przyszło z zimą. Auto było uderzone w tył, więc może jakas wtyczka nie jest do końca wpięta i robi przepinke, bo wystarczy ruszyć w przód i działają. Raz są, raz nie ma. Kamera wsteczna ok.

Podjechałem do M-Cars w krk - diagnostyka 380pln + ewentualne częsci.

Zadzwoniłem do Bawarii, bo wszystko zawsze tam robiłem - podpięcie pod komputer 520pln :mad2:

Pytam jak to możliwe, skoro robiłem u Was kompleksowe sprawdzenie samochodu przy okazji przeglądu i wyszło 680pln, a typek który kupował moje M3 za przegląd przez zakupem zapłacił 500pln, a przy tych przeglądach sprawdza się więcej rzeczy. Usłyszałem, że Pani nie wie, ale u nich przegląd przez zakupem to 910pln. Oba ASO Bawaria, miasta inne, ale to chyba tak nie powinno być?

Już pominę, że podpięcie pod kompa gdziekolwiek poza aso 50-100pln.

Mogłem Pani powiedzieć, że to czwarte auto, że serwisy, że kilka lat, ale to nie o to chodzi. Pani mogła ustalić czy klient z przypadku i można kroić czy stały bywalec. Inna sprawa, że takie podejscie jest słabe.

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Bardzo ładne f10. Gratulacje :) U mnie w domu mamy niemal identyczne, bo w tym samym kolorze, czarne nerki, lotka, fotele komfortowe (przyznaje, że są świetne). Niby tych aut jest sporo na ulicach, ale na żywo jeszcze nie widziałam F10 z dokładką Perfo :o

No i te zegary - świetne :D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 1 miesiąc temu...

Tarcze do tego samochodu sa naprawde ogromne. :oops: :oops:

Auto jutro odbieram, przy okazji olej i filtry, bo pokazywal 4k km do wymiany. Dodatkowo poprawiona wiazka pdc, bo przy skladaniu tylniego zderzaka ASO nie bylo precyzyjne i cos nie styka, czego efektem byly niedzialajace czujniki.

Dobrze, ze taki drobiazg, bo kazda naprawa lub wymiana eksploatacyjna drenuje kieszen.

Poprawa wiazki pdc

2x serwis olejowy

wymiana malego turbo

kompletne hamulce przod i tyl

wymiana zamka w drzwiach kierowcy

wymiana oleju w skrzyni oraz xdrive

nowe opony na zime

felgi 20' + nowe opony lato

zabezbieczenie lakieru i wnetrza w zadbaneauto.pl

Tyle zrobione do tej pory.

Zastanawiam sie czy przy tym silniku bedzie zabawa z rozrzadem, wtryskami i innymi popularnymi usterkami w tym modelu.

Ktos pisal o pekajacych lampach led z przodu, ale ja u siebie nic takiego nie widze.

Cos delikatnie 'wyje' raczej z komory silnika przt stalej predkosci 125-130. Adam z Legionowa mowi ze ktos zglaszal mu taki problem w 750d, ale nie wie co jest grane. Czasem mam wrazenie, ze ktores turbo kwizdze, ale nie wiem czy faktycznie problem czy przewrazliwienie.

Moje pierwsze BMW z xDrive i momentami mam wrazenie, ze nie czuje sie pewnie w sliskim zakrecie, zawsze czekam az zarzuci tylkiem, a tu zonk. 8-)

7b091ffbd738ba88a4024c4d39da6bc9.jpg

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Taka ciekawostka.

Pojawił się komunikat o błędzie w układzie czujników parkowania, przyszło z zimą. Auto było uderzone w tył, więc może jakas wtyczka nie jest do końca wpięta i robi przepinke, bo wystarczy ruszyć w przód i działają. Raz są, raz nie ma. Kamera wsteczna ok.

Podjechałem do M-Cars w krk - diagnostyka 380pln + ewentualne częsci.

Zadzwoniłem do Bawarii, bo wszystko zawsze tam robiłem - podpięcie pod komputer 520pln :mad2:

Pytam jak to możliwe, skoro robiłem u Was kompleksowe sprawdzenie samochodu przy okazji przeglądu i wyszło 680pln, a typek który kupował moje M3 za przegląd przez zakupem zapłacił 500pln, a przy tych przeglądach sprawdza się więcej rzeczy. Usłyszałem, że Pani nie wie, ale u nich przegląd przez zakupem to 910pln. Oba ASO Bawaria, miasta inne, ale to chyba tak nie powinno być?

Już pominę, że podpięcie pod kompa gdziekolwiek poza aso 50-100pln.

Mogłem Pani powiedzieć, że to czwarte auto, że serwisy, że kilka lat, ale to nie o to chodzi. Pani mogła ustalić czy klient z przypadku i można kroić czy stały bywalec. Inna sprawa, że takie podejscie jest słabe.

Odezwij się do mnie to Ci tam załatwię rabat ;) tak jak Kreplowi

Sprawdzałem tylko ceny jakie są na usługi już po gwarancji, ale trochę mnie zgięło.

Za wymianę kompletów klocki/tarcze/czujniki przód/tył + dokupienie sprężynek dociskowych, serwis olejowy ze wszystkimi filtrami, podpięciem pod komputer i poprawą wiązki pdc tył zapłaciłem 2k pln. W ASO to nawet nie myslę ile za to bym dał dwa? trzy razy tyle?

W poprzedniej F10 miałem szyber dach i trochę mi teraz brakuje.

Umyję, posprzątam w weekend i kliknę jakies zdjęcia. Założyłem już letnie koło i od razu inna jazda, a o wyglądzie nie wspomnę.

Sprawdzałem tylko ceny jakie są na usługi już po gwarancji, ale trochę mnie zgięło.

Za wymianę kompletów klocki/tarcze/czujniki przód/tył + dokupienie sprężynek dociskowych, serwis olejowy ze wszystkimi filtrami, podpięciem pod komputer i poprawą wiązki pdc tył zapłaciłem 2k pln. W ASO to nawet nie myslę ile za to bym dał dwa? trzy razy tyle?

A no, chyba że tak :) Przy tak drogim ASO wg mnie nie warto tam serwisować, bo po kilku serwisach poza ASO zaoszczędzi się tyle, że spokojnie starczy na jakąś naprawę :) Zresztą, teraz jest GVO, które mówi o tym, że można serwisować poza ASO bez utraty gwarancji :lol:

Juz letnie opony! Nie obawiasz sie, ze jeszcze nie koniec zimy :D

ja kupiłem zimówki, ale nawet ich nie założyłem na auto. Stwierdziłem, że są brzydkie i nie będę ich zakładał :norty:

nie wiem jak u Was, ale we Wrocławiu były może ze 3-4 dni tej zimy, że nie wyjechałbym F11 poza garaż :)

w wawie podobnie, 1szy sezon nie zakładałem zimówek i nie żałuje

było pare bardziej kruchych dni ale wtedy podobnie jak autor tematu jechałem innym autem na zimowych ale to sporadyczne sytuacje niewarte wg mnie szpecenia auta gorszymi kołami przez pare miesiecy

W zeszłym roku w M3 nie miałem letnich i nawet nie odczułem, że nie zmieniłem na zimowe, bo zimy jako takiej nie było. W tym roku podobnie, zimówki przydały się jedynie na tydzień w Szklarskiej i okolicach, w samym miescie da rade na letnich. Zresztą popatrzcie po złotówach, wiekszosć na letnich.

Ładnie jej na tych kołach :D Czy lusterka kupiłeś już w tym kolorze? Jakoś to srebro nie pasuje mi do całości.

Sent from my iPhone using Tapatalk

M550d fabrycznie ma takie lusterka, podobnie jak m135i ;)

Dziwna koncepcja.. kwestia gustu. Ja bym je pomalowała w kolor nadwozia/czarny połysk/ewentualnie pokrywy carbonowe ;) Bardziej zgrywałoby się to z shadow line.

Pisalem wczesniej, ze taki mam taki plan :) tylko jakos sie zebrac nie moge :)

Nie zwróciłam uwagi, dopiero spostrzegłam, że te lusterka są srebrne ;) Zbieraj się, zbieraj :cool2:

Mialo juz nie byc sniegu. :lol:

f0329f8c64092a449f574f84c63e0b0d.jpg

Też 20'' wsadzam, ale 464M bo mi się bardziej podobają, tylko czekam na ładniejsza pogodę, ale jak widzę ile tej gumy a ile felgi to się zastanawiam czy to nie przesada :/