Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich mam problem z check engine chodzi o spaliny podnoesiona recylulacja spalin na desce swieci sie kontrolka check engine . Czsami zgasnie po nocy jak auto stoi rano zapale i nie swieci lecz po 15 minutach jazy sie zapala . Czasami swieci sie caly czas . Smierdzi spalinami w srodku po odpaleniu mial ktos taki problem ? Z gory dzieki za wszelka pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak śmierdzi, to pewnie kolektor wydechowy pęknięty, bolączka e60.

Na ten błąd może pomóc wyczyszczenie EGR i klapy gaszącej/przepustnicy, wszystko w jednym miejscu.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
Muanowicie egru mam pytanie . Na obrotach jalowych sciagnalem rure od egru i nie pracowal . Wyczyscilem go wsadzilem spowrotem na jalowych odlaczylem rure i chodzil zalozylem wszytsko i powiem tak: check nie znikl ale zato brak jakich kolwiek spalin w srodku nic nie bylo czuc pare dni . Jednak po paru dniach zapach spalin wrocil. Wiec chyba pozostaje mi wymiana egr na nowy? Jeszcze przed czyszczeniem mialem taki objaw ze dawalem lekko gazu to czasami szarpnelo czy zamulilo cos takiego po czyszczeniu ta usterka ustapila lecz check sie swieci dalej zapach spalin czuc na postoju
Opublikowano
mi śmierdziało spalinami w srodku tez i śiwcil sie check czego to przyczyna miałem pekniety kolektor odziwo zeliwny wymienilem na nowy 1-2 dni i check sie wyłączył