Skocz do zawartości

e38 740i 94R próba odpalenia auta po zgubieniu kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pacient WBAGF61070DG30749. Kluczyków nie ma i nie będzie. Po rozebraniu rzeczy w koło kierownicy wynika, że nia ma EWS. Stacyjkę rozebrałem, tzn tył i przekęcając śrubokrętem, silnik kręci ale nie odpala. Możliwe, że pompa w baku nie podaje paliwa bo jej nie słychać. Auto było zamknięte, dostałem się do środka przez uszkodzenie tylnego zamka w klapie. Jakimś cudem otworzyły się przednie drzwi. Tylne nadal są zamknięte. Czy jest taka możliwość, że nie ma EWS a i tak jest jakieś zabezpieczenie, które nie daję napięcia na pompkę w baku ( jeszcze nie sprawdzone czy jest napięcie). Czy jest możliwość, że tylne drzwi są zamknięte i ogólnie e38 myśli, że jest zamknięte i działa jakieś zabezpieczenie ??proszę o jakieś wskazówki, dodam, że na plaku próbuje zagadać na chwilę ale by trzeba z 4 plaki na raz psikać. pozdrawiam i proszę o pomoc
Opublikowano
Do kostki przy pompie paliwa w baku nie dochodzi napięcie. Pompę podłączyłem na krótko do innego aku i działa prawidłowo. Proszę o podanie co ma wpływ na to, że nie ma napięcia w kostce ??prosiłbym o podanie gdzie znajduje się bezpiecznik od pompki. przekaźnik wyczytałem, że znajduję się w bagażniku. Na oko nie mogę powiedzieć czy jest sprawny... Nadal się zastanawiam, czy nie działa jakieś zabezpieczenie, które blokuje napięcię na pompę hmmmm