Skocz do zawartości

bmw e70 4.8 gasnie i przerywa na zimno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jestem szczesliwym posiadaczem x5 4.8 z 2007r :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: mam ja do roku. problem jest taki :po nocy lub po ostygnieciu odpalam auto odpala bez problemu chodzi okolo minuty i gdzy zchodzi z obrotow zaczyna przerywac i gasnie,ponownie ja odpalam silnik kreci przez chwile jak by nie mial kaprechy poczym odpala i wszystko jast ok .dodam ze po wyciagniecu bagnetu jest podcisnienie w silniku a teras wymienie co juz kurrrr..... wymienilem wchystko ASO:PRZEPLYWKA,ODMY,BATERIA;CERKI,CZUJNIKI WALKOW,PRZEPUSTNICA,dodam ze gdy silnik przerywa mruga kontrolka silnika gdzy podlanczam kompa pokazuje cewki 1 i 4 oczywiscie wymienilem je juz na nowew,gdy kontrolka mruga gasze silnik odpalam ponownie i jest baja.powoli koncza mi sie pomysly moze ktos mial podobna akcje

pozdrawiamn

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wygląda na uszkodzony system valvetronic. Niestety większość warsztatow/dealer diagnozuje jako przeplywke, świece, cefki itp. Musisz podjechać do kogos kto ma serwisowke i zrobic valve lift test na zimnym.
Opublikowano
Niestety kolega ma chyba rację, musisz sprawdzić valvertonic. Wygląda na to. Wisz w google valvetronic problem i jest wiele informacji. Wałek pośredni i cały osprzęt może być zużyty, a Ty masz jeszcze dwie głowice.
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...