Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dwa dni temu podczas jazdy na autostradzie usłyszałem dziwny huk i przestała chodzić klimatyzacja. Po podniesieniu maski ujrzałem brak paska oraz rozerwane koło pasowe sprężarki.

Postanowiłem wymienić całą sprężarkę na regenerowana. Możecie polecić jakieś sprawdzone firmy?

Moja sprężarka to Denso 7seu17c. W sieci znalazłem bardzo duzo sprężarek 7seu16c jaka jest między nimi różnica i czy można je ze sobą zamienić?

Opublikowano
moze wystarczy poprostu kupic kolo pasowe :wink: jesli klima dzialala byla szczelna poprostu moze kolo sie rozlecialo zaoszczedzisz kase i robote ktora do najprzyjemniejszych nie nalezy :|

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
Chcialem tak uczynić ale okazalo się że sprężarka umarła:( Czy w e60 bylo montowane kilka rodzajów sprężarek?czym się różnią?
Opublikowano
Sprężarka wymieniona, czynnik nabity a jednak klimatyzacja nie chłodzi. Po naciśnięciu przycisku czuć, że silnik dostaje obciążenia, ale obroty się nie zwiększają. Jakieś pomysły, czy niestety trafiłem na źle zregenerowana sprężarkę? W e60 występuje coś takiego jak dezaktywacja klimatyzacji poniżej określonej temperatury?