Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam mały problem, chodzi o to ze spryskiwacze nie spryskują szyby tak jak to powinno być spryskiwane. Przy trzymaniu manetki do spryskiwaczy spryskiwacze nie spryskują góry szyby tylko spryskują na samym dole i jak by było za słabe ciśnienie, czy ktoś juz mial taki lub podobny problem?

Opublikowano
Jak obydwa słabo sikają to raczej wątpliwe aby razem się zatkały. Może pompka. Albo leci gdzieś z dziurki w wężyku albo na łączeniu. Wlej cały zbiornik wody i cały wypsikaj. Zobacz czy się nie leje pod autem.
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witam.

Mam mały problem, chodzi o to ze spryskiwacze nie spryskują szyby tak jak to powinno być spryskiwane. Przy trzymaniu manetki do spryskiwaczy spryskiwacze nie spryskują góry szyby tylko spryskują na samym dole i jak by było za słabe ciśnienie, czy ktoś juz mial taki lub podobny problem?

Hej

Mam praktycznie taki sam problem. Jak udało Ci się go rozwiązać?

Opublikowano
Ja po zakupie swojej e60 miałem taki sam problem. Kupilem nawet nowe pompki. A okazało się że sitko które jest zamontowane pod silniczkiem spryskiwaczy było całe oblepione syfem. Wystarczy że wyciągniesz pompkę a później gumkę i właśnie na niej powinno być to sitko. Ja już dwa razy czyściłem pewnie dużo brudu jest w zbiorniczku.
Opublikowano
Mialem taki przypadek u siebie ze spryskiwacze nie psikaly tak jak powinny. Okazlo sie,ze spryskiwacz od strony kierowcy od dolu maski leje wode do wewnatrz. Z lewego spryska do prawego idzie wezyk i prawy ma jeszcze wyjscie tak jakby dalej mozna bylo zalozyc nastepne polaczenie i u mnie sie lało własnie z tego wyjscia ale zadnych zaslepek nie bylo. Zalalem to klejem na goraco i trzyma