Skocz do zawartości

[E46] [M43Tu b19] wymiana uszczelki podstawy filtra oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I tu najwiekszy błąd wziąć nowy zamiennik za 80zl. Za tyle można kupić używany na którym pojezdzisz np 5 lat i wiecej.

Ale zebys co nie zrobil to niemasz mozliwosci kupic nowego za 80zl na ktorym pojezdzisz 5 lat.

Opublikowano
Akurat tłumik nie jest częścią mającą bezpośredni wypływ na pracę auta. Więc spokojnie można zakładać zamiennik jak i oryginał. Może na zamienniku nie pojeżdżę 5 lat, ale jaką mam gwarancję, że na używanym oryginale pojeżdżę rok ? On może się w każdej chwili posypać jak ten który mam. Ty miałeś szczęście druga osoba już mogła by nie mieć. Nie ma co się spierać bo pewnie co wersji tłumika to tyle zdań i opinii.
Opublikowano
Jak widzisz na zdjeciu ze tlumik jest delikatnie brazowawy a nie czarny skopcony to znaczy ze malo co jezdzil. Wedlug mnie stosunkowo prosto rozpoznac wydech bo na pierwszy rzut oka mozna poznac czy jeszcze posłuży czy nie. Co innego lambda czy termostat, tego sie uzywanego nie kupuje.
Opublikowano

No właśnie ja wielokrotnie szukałem dobrze wyglądającej używki bo byłem już gotowy ją założyć bo nowego zamiennika do tej pory właściwie nie było. Można było kupić ori z katalizatorem za 3k Jakiś tam niemiecki zamiennik za ~700 co też było dla mnie nie do przyjęcia i używka. Innych zamienników tłumika środkowego na rynku nie było!

I z reguły te na zdjęciach na Allegro wyglądały kiepsko a nie kiedy parszywie a kosztowały ok 100. Jakby był jakiś rozsądny za ok 50 +/- 20 przesyłka i montaż 30 to bym kupił! Jak się posypie trudno. Czasami jakiś lepiej wyglądał ale jak dzwonisz i pytasz czy to ten, to ten już dawno sprzedany ale "każdy jest taki sam" i nikt nie ma czasu zrobić zdjęć kupowanego przedmiotu. Dlatego też się wzbraniałem przed używką. No ale jutro założę nowy zamiennik i powinienem być zadowolony. Mam już 2,5l tłumik tylny Polmostrów i puki co wszystko ok.