Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam pytanie .

Uszkodziłem jedną z przednich opon. Stan bieżnika tych które zostały : tył 7,3 mm przód 7,6 mm( ta która ocalała) . Mogę kupić dwie przednie opony w bardzo dobrym stanie z bieżnikiem 7 mm- dokładnie taki sam model jak był .

Czy mogę w 100% bezpieczny sposób założyć opony używane z bieżnikiem 7mm czy też radzicie kupić wszystkie nowe?

Opublikowano
Raczej nie powinno być problemu. Opony nigdy nie zużywają się jednakowo. Wystarczy trochę mniejsze ciśnienie w kole i już. Wartość ciśnienia aż tak drastycznie nie spadnie, przez co czujnik od TPMS tego nie wychwyci i już opona zaczyna się zbierać inaczej od innych. Ale raczej powinno się wymieniać parami , zwłaszcza przy x-drive. Bynajmniej tak się mnie wydaje. Może jestem w błędzie, niech ktoś jeszcze dopowie zanim się podejmie decyzję. :D
Opublikowano
niedawno run flat zlapal kapcia... porzejechalem na nim 26 km (do serwisu) i panowie stwierdzili ze musze zalozyc nowa opone. bieznik to 7 mm na drugiej oponie (tyl) nowa ma 8.2mm zalozylem zrobilem 12 tys km nic sie nie dzieje ( tak niedawno ale duzo jezdze)