Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie to już mój ostatni post w tym roku w tym dziale: obiecuje!

WBAFA710X0LU83006

Z ogłoszenia:

http://otomoto.pl/oferta/bmw-x5-ID6yzInd.html#30ec6c55e7

Sprzedający zaskoczył mnie wiedzą na temat swojego auta - bardzo na plus. Pytanie tylko jest następujące - wiem, że pisaliście, że Mpakiet nie występował w tym modelu. Jest tylko coś takiego jak sport pakiet. Faktycznie auto fajnie wyposażone imo.

Sprzedający twierdzi, że silnik jest fabrycznie mocniejszy (niby ori 184km, a teraz ma 231), skrzynia jest do tego przystosowana (hydrokinetyczna jakoś tak). Czy to są prawdziwe informacje? Nie jestem specem od BMW, chcę się tylko upewnić. Jadę jutro w kierunku Poznania i mógłbym obejrzeć to auto.

Właściciel twierdzi, że skóra wygląda super, bez przetarć czy załamań. W lutym wymieniono olej w skrzyni. Wiele rzeczy nowych: akumulator, opony zima, lato itp.

Uwaga: to coś czarne nad lampami do odklejenia:)

Proszę o wasze opinie na temat tego auta - nie mojej osoby i wiedzy czy budżetu. Z góry dziękuję.

Opublikowano

Ja mam wrażenie, że to auto jest mocno zmęczone.

Jak dla mnie, to te czarne felgi nie dodają uroku, nastała jakaś moda? bo nie nadążam, gdzie się nie spojrzę na ulicy to śmigają różne potwory z czarnymi felgami :D

Opublikowano
Dla mnie felgi też do sprzedania ew. malowanie na srebrno. Czarne mi nie podchodzą. Jest jeszcze komplet zimowych 17" z nowymi oponami, można więc lato kupić i tylko gumy przekładać. Pytanie tylko czy warto jechać go obejrzeć.
Opublikowano

po zdjeciach nic nie zobaczysz to diesel jest w nim kilka newralgicznuch elementow do sparwdzenia ktore sa drogie tytbo wtryski i co najwazniejsze skrzynia bo te silniki szybko niszcza te skrzynie w nich..temat wielokrotnie walkowany o przedliftowych e53 i padajacych skrzyniach..byc moze tu wszystko jest robione na czasz...

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
chcesz na 17 stakch jezdzic ? to bardziej szpeci e53 niz te czarne felgi.Do e53 felgi 19 to min zeby to jakos wygladalo. Wg mnie czarne felgi wygladaja dobrze na srebrnym , odkleic te naklejki nad swiatlami i pomalowac na czarno grill ;) GM jest drozsza jak trzeba remont zrobic. Jak u siebie robilem to pytalem w serwisie w Lublinie ile za remont .... Za ZF krzyczeli 5000zl , za remont GM 7000zl :mrgreen:
Opublikowano

Liczę się że w końcu przyjdzie czas na remont. Tak czy siak na polifta mi nie starczy. Ciekawy jestem jak to auto wygląda na żywo. Przebieg pewnie większy ale na to nie ma co patrzeć. Właściciel dużo mi opowiedział o aucie. Nie wiem tylko czy z tą mocą to prawda że jest fabrycznie podniesiona. Czy ktoś sam zrobił chipa.

Z felgami czy grillem to kosmetyka.

• Moderatorzy
Opublikowano
Ładne czarne body z lepiku ;)
Opublikowano

Sprzedający chyba jest dekarzem :-),i lepiku zostało z ostatniej roboty

Fantazja miał ułańska z tym "tuningiem" maski

Co do zainteresowanego,podesłałem Ci konkretny egzemplarz z Niemiec z org przebiegiem 200tys w podobnych pieniądzach a Ty nadal rzeźbisz w przysłowiowym gównie.

Zobacz jak powinna wyglądać zadbana X5 z przebiegiem 210 tys.

https://home.mobile.de/AUTOPARKBUCKOWBERLIN#des_232740929

Mini Cooper S R53 '06 @220 KM

BMW E87 118d '06 @ 163 KM

Opublikowano
Dzięki za link. Bardzo fajna. Berlin blisko choć mam złe doświadczenia z autami z tego miasta :p. Może w tygodniu uda mi się pojechać obejrzeć.
Opublikowano

Sprzedający twierdzi, że silnik jest fabrycznie mocniejszy (niby ori 184km, a teraz ma 231),

Silnik wg VINu ma 135kW czyli 184KM

Właściciel twierdzi.......

właściciel też twierdzi że to 2003 a tymczasem 19.12.2002 - trochę robi różnicę.

O wyglądzie się nie wypowiadam - każdy ma oczy.

Co do zainteresowanego,podesłałem Ci konkretny egzemplarz z Niemiec z org przebiegiem 200tys w podobnych pieniądzach

Skąd wiesz, że przebieg jest ori :?: pan Hakan Yazici ci powiedział :?:

Opublikowano

Po pierwsze kupiłem u niego pare aut i przebiegi zawsze były OK.

Po drugie spójrz na cenę i stan samochodu.

Jestem pewny ze auto tak jak w opisie.

Opublikowano
Po pierwsze kupiłem u niego pare aut i przebiegi zawsze były OK.

Super

Po drugie spójrz na cenę i stan samochodu

Cena 7000EU - niska - stan - ze zdjęć w ogłoszeniu słabo weryfikowalny. Ogólnie Rumuni, Jugole, Rosjanie, Turcy - raczej nie słyną z zaufania aczkolwiek można się strasznie pomylić :norty:

Jestem pewny ze auto tak jak w opisie.

Kiedyś był taki film, w którym takie zdanie zawarto:

Ja też kiedyś zaufałem pewnej kobiecie. Wtedy dał bym sobie za nią rękę uciąć....i wiesz co :?:
Opublikowano

Ja nikogo nie namawiam,dałem tylko propozycje ze takie auto jest i gdzie.

Dodałem od siebie ze kupiłem tam pare aut i było OK.

Właścicielem jest człowiek naszego pochodzenia.

A pieniaczom dziękuje za wsparcie :-)

Jak to mówią w dupie byli gowno widzieli , ale na forum wrzawa jak na stadionie

Opublikowano

Hehe. To samo momentami odczuwam. Nie jestem fachowcem i wiem, że po zdjęciach niewiele można wywnioskować. Dam tutaj przykład:

http://otomoto.pl/oferta/bmw-x5-piekna-bmw-x5-4x4-3-0disel-xenon-navi-klimatronik-alu-ID6yvbxl.html#0c1702142b

Po zdjęciach nic nie widać. Na żywo kondon jak cholera. Skóra jakby mocno walnął to by farba odpadła od siedziska - sucha spękana, czego nie widać na fotkach. Nie wspomnę już o pracy silnika i stanie zewnętrznym.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po zdjęciach nic nie widać. (...) czego nie widać na fotkach.(...)

Sierocki skoro ty po fotkach nie widzisz, że to zużyty egzemplarz to może rzeczywiście odpuść zakup. Mogę się z tobą założyć, że ten samochód ma przejechane blisko 0,5 mln km. Nawet fotel pasażera jest zużyty - naprawdę tego nie widzisz?

Opublikowano (edytowane)
Jak mozna liczyc na to ze x5 za 24 900 z niemiec bedzie dobre...ech szkoda strzępić ryja bo ktoś tu musi chyba wtopić zeby sie nauczyć Edytowane przez edoneil
Opublikowano

Ja również na fotkach nie widzę, że auto jest zużyte.

Po pierwsze nie wydaje mi się aby oczywistym było to, że auto ma większy przebieg niż deklaruje sprzedawca.

Po drugie zdjęcie, zdjęciem, ale na żywo wszystko może wygladać inaczej. Dobry aparat zamaskuje pewne niedociągnięcia, a kiepski aparat może pogorszyć stan fotela.

Po trzecie niestosowanym jest ocenianie przebiegu po stanie fotela. Jak dla mnie nie ma to ŻADNEGO wpływu na przebieg. Są fotele po 400 tys km przebiegu, które wyglądają dobrze a są fotele po 150 tys km przbiegu, które mogę mieć większe przetarcia, pęknięcia skóry itp...

Za stan fotela może odpowaidać m.in.:

- jakość skóry - w różnych przedziałach produkcji były różne rodzaje skóry

- wysokość auta i fotela, do X5 wchodzimy inaczej niż do Z4

- waga właściciela

- odzież właściciela (dresy niszczą znacznie mniej niż jeansy :norty: )

- częstość wchodzenia do auta w ciągu dnia

- atak promieni słonecznych (a więc garażowanie bądź pod chnurką)

- regularna pielęgnacja skóry bądź jej brak

- kolor skóry

...

itd i itp wymieniać można dużo.

Reasumując przebieg auta należy oceniać wedle kilku składowych elementów auta a nie tylko fotela!

Opublikowano
Ja też na zdjęciu nie widzę tego co zobaczyłem na żywo. Kumpel ma oryginalne 200kk a fotel masakra. Auto z USA on jest w pl pierwszym właścicielem, a kręci się w kółko po mieście.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Naprawdę wierzysz że w polu "Approx. mileage:" jest podany przebieg z ASO :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To jest średni przebieg dla danego modelu pojazdu z tego roku

Edytowane przez DRAY
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@Radek_650

Sorry kolego - przepraszam że to napiszę, ale nie błysnąłeś. Zarówno w tym jak i poprzednich dzisiejszych postach dyskutowałbym...

Ja również na fotkach nie widzę, że auto jest zużyte.(...)Po drugie zdjęcie, zdjęciem, ale na żywo wszystko może wygladać inaczej.(...) Dobry aparat zamaskuje pewne niedociągnięcia, a kiepski aparat może pogorszyć stan fotela.

Po trzecie niestosowanym jest ocenianie przebiegu po stanie fotela.

Ty to mówisz na serio? Jeżeli po fotce poniżej nie widzisz jaki jest stan fotela PASAŻERA, to sorry. Nic więcej nie dodam.

http://s21.postimg.org/rqahtdttz/sierocki.jpg

Z zawodu jestem grafikiem komputerowym i wiem co można zrobić kadr jak i PS. Natomiast nigdy nie spotkałem się z sytuacją, gdy po wykonanym zdjęciu fotel wyglądałby na zużyty, gdy na żywo jest lekko używanym.

Po wtóre, pomijając fakt że auto jest drastycznie tanie, to po zdjęciach widać ze auto przejechało już kilka setek tysięcy kilometrów.

Panowie nie róbcie ze mnie idioty.

Opublikowano

nie wypowiadam się po to żeby błyszczeć.

oglądałem już sporo aut w swoim życiu i nigdy nie kieruje się oceną tylko na podstawie wyglądu fotela.

zwłaszcza jeśli zmęczony jest bardziej fotel pasażera niż kierowcy.

być może handlarz zakupił fotele od anglika dla niepoznaki... nie wiem.

wiem natomiast tyle aby nie oceniać auta na podstawie jednej a wielu zmiennych.

dziękuję dobranoc.