Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kup audi. Zaoszczędzisz nerwów sobie i nam. Koledzy starają ci się wpoić że najtańsze egzemplarze za jakimi się oglądasz nie będą idealne. Kup audi za 30tys i będziesz smigal lata bez wkładu. Ewentualnie po paru latach wymienisz silownik. :P
Opublikowano

Po co tyle ironii. Zdaje sobie sprawę że chcecie dobrze doradzić. Ideału nie znajde to wiem. Nie moją winą jest to że audi nie sprawiało mi kłopotów. Może miałem szczęście ale aż trzy razy?

Zdaję sobie sprawę że nie jest prosto znaleźć dobrego x-a. Podaję linki do tego co mnie interesuje to nie moja wina ze w ogłoszeniach są takie przebiegi jakie są. Próbowałem zweryfikować kilka aut co do oryginalności ale nawet jeśli jest to możliwe to i tak istnieje założenie że musi być więcej. Kto wie może jest może nie.

Coś szukam dalej.

Co do tej e53 o której mowa w tym wątku to nie ma historii w USA -, info od DobryWujek. Prawodopodobnie z USA trafiła od razu na rynek europejski. Zobaczę jeszcze w serwisie z czystej ciekawości jaka jest jej historia.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podaję linki do tego co mnie interesuje to nie moja wina ze w ogłoszeniach są takie przebiegi jakie są.
Pewnie, że to nie twoja wina. Ty jedynie uparcie wierzysz w to co napisane "bo kolega mi to potwierdził".
Próbowałem zweryfikować kilka aut co do oryginalności ale nawet jeśli jest to możliwe to i tak istnieje założenie że musi być więcej. Kto wie może jest może nie.
Jedyna wiarygodna weryfikacja to BMW Check.
Prawodopodobnie z USA trafiła od razu na rynek europejski. Zobaczę jeszcze w serwisie z czystej ciekawości jaka jest jej historia.
Odpuść serwis, a wydaj kilka złotych i kup raport. Będziesz wiedział w jakim stopniu auto było uszkodzone i jaki ma prawdziwy przebieg.
Opublikowano
Dzięki. Dzwoniłem dziś spytać o powiedzenie przebiegu. Kto inny sprzedaje kto inny ma telefon. Czekam z czystej ciekawości na dane potwierdzające przbieg. Jak je dostanę kupię autocheck.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co do przebiegów benzyn owszem zgadzam, się, ale w większości są one znacznie mniejsze od diesli.

No. Oczywiście. To fakt, ale proszę tu benzyny z normalnych ogłoszeń rynkowych na zachodzie:

Audi A6 CH 2.8i 1998r benzyna 444.ooo km -klik-klik- - 2.ooo franków + koszty

BMW X5 CH 4.4i 2001r. benzyna 326.000 km -klik-klik- - 3.5oo franków + koszty

Volvo V70 NL 2.4i 2001r benzyna 413.ooo km -klik-klik- - 3.450 euro + koszty

BMW X5 NL 3.0i 2004r. benzyna 363.ooo km -klik-klik- - 5.95o euro + koszty

Ale Polacy kupują z placów tureckich, arabskich, radzieckich i innych - "kolorowych" - przebiegi tam są często większe niż na otwartych ogłoszeniach w internecie, a wskazania drogomierza dostosowane do potrzeb rynku - czyli "do negocjacji".

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

Opublikowano
Napisałem w większości a nie wszystkie. Więcej znajdziesz przykładów mniejszego przebiegu w benzynie aniżeli takich dużych. IMO na taki przebieg trzeba trafić lub brać od turasa lub handlarza.
Opublikowano

Chyba nie do końca w budżecie. Zielone odpada z uwagi na kolor. Ostatnia propozycja wychodzi poza budżet. 25tys auto transport 3300zl, rejestracja plus akcyza 4000 min. Instalacja 4600zl. Nie mówię już o rozrządzie który jest na już do zmiany. Mamy już 40tys. A na pewno nasze coś wyskoczy.

Sorki rozrząd odpada ale skrzynia lada dzień się pewnie odezwie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego ale ty się nie obrażaj na nas za to, że masz za mało pieniędzy na przyzwoity egzemplarz. Poza tym powiedziałem już to tobie w innym wątku.
Opublikowano
Nie obrażam się :D. Szukalem takiego ma moja kieszeń. Wolałem kupić u nas zarejestrowany za załóżmy 25_28 i na początku zmienić rozrząd za 2. Z 2tys. Oleje, filtry itp. Plus zostaje na naprawę skrzyni w razie czego.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie obrażam się :D. Szukalem takiego ma moja kieszeń. Wolałem kupić u nas zarejestrowany za załóżmy 25_28

I chyba zrozumiałeś, że coś takiego nie występuje. Minimalne ceny za dobrą sztukę przewyższają założony przez ciebie budżet.

Opublikowano
Trzeba będzie chyba pozostać przy A6. Mocno trzymam się modelu c5 bo ten nie generuje kosztów jak dobrze kupisz. Kolejnego c6 chyba nie odwaze się kupić z uwagi na usterki.
Opublikowano
bo c5 to bylo jeszcze stare dobre audi. Kup nowego to bedziesz sie cieszyl jak dojezdzisz bez remontu silnika do konca gwarancji ;) od nowych aut vag trzymac sie na odlegosc ;) Pojezdzij audi , dozbieraj kilka tys zl i dopiero bierz sie za podjescie do e53. U mnie np przez 3 ostatnie lata moje e53 bylo bezawaryjne i pewnie nie wydawalem wiecej niz ty na swoje c5. Rozrzad niedawno robilem , niedlugo po wymianie okazalo sie ze mam bardzo mala ilosc co2 w ukladzie :duh: - samochod nie lapal cisnienia ,jezdzil idealnie , praktycznie nic sie nie dzialo itp ale jako ze chce miac samochod w dobrym stanie to wydalem to 2000zl na wymiane uszczelek pod glowicami - i mysle ze to byl przez ostatnie lata jedyny wydatek na tzw. awarie ;) e53 to stare dobre bmw i ja kupisz cos zadbanego to bedzie cieszyl wlasciciela.
Opublikowano
Nowe vagi nie wchodzą w grę. Stare c5 to klasa i jak mądrze kupisz to cieszysz się z jazdy. A po serwisach nie mam zamiaru latać. Ogólnie za e53 IMO 35tys to max. Jakby nie patrzeć auto ma kupe lat na karku. Kolega ma taką bmw i bardzo siebie chwali. Mało jeździ jest to 3,0i i bardzo chwali.