Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Bardzo proszę was o pomoc , drodzy koledzy i koleżanki. :)

Mam taki problem ze swoim autkiem że od już długiego czasu pojawia sie pewna usterka.

Podczas przekręcenia kluczyka, kontrolki świecą sie prawidłowo ale rozrusznik już nie kręci. ( samochód na pych również nie odpali - sprawdzone już dawno temu )

Kiedyś przez przypadek podczas kiedy pozycja kluczyka była na starcie silnika max w prawo kopnąłem kolanem w kolumn ę kierownicza i samochod odpalił . Teraz kiedy pojawia sie problem intensywnie podczas kiedy kluczyk jest przekrecony , ruszam nim i autko w koncu odpala. I teraz tak , nie mam drugiego kluczyka niestety , zaginał. Wg mmojej oceny to stacyjka albo ews. Czy ktoś moze cos poradzić , miał podobny problem . JEstem z Sosnowca , jesli ma ktos namiary na konretnego goscia w okolicy ktory sobie moze poradzic tym problemem to bardzo prosze o adresy. Lubie równiez sam cos kombinowac przy aucie ale czy sobie poradze ??

Dziękuje z góry za pomoc ,

Marcin.

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Zrob diagnostyke kompem zeby wykluczyc ews-a. Jesli komp nic nie pokaze to napewno sama stacyjka jest uszkodzona. Jesli wystapia jakies problemy z ewsem to sie odezwij.
Opublikowano

przede wszystkim dziekuje za odpowiedz.

Byłęm juz nie raz na kompie z tym problemme , po skasowaniiu wszystrkich bledów prosili mnie o przyjazd kiedy problem sie znowu pojawi. Nic nie zauwazyli.

Najprosciej byłoby sprawdzenie drugim kluczykiem , byłaby to jakas wskazówka ale go nie mam . Musze go w koncu dorobic ehh

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Czasami mam tak, że gdy przekręcam kluczyk to auto nie odpala. Jest całkowita cisza. Podświetlenie nie gaśnie, po prostu auto nie gada. Czy możliwe że to coś z kluczykiem?
Opublikowano
to moze byc cos z stacyjka... albo akumulatorem. Ja mialem podobnie o okazalo sie ze minus ma slaby styk wystarczylo oczyscic minus i bylo ok
BUNIA :)
Opublikowano
Prąd nic do tego nie ma, bo nie zachowuje się jakby jego brakowało. Wszystko jest tak jak przy uruchamianiu ale nic sie nie dzieje
Opublikowano
A kluczyk odpada? Znajomy mechanik od BMW mowi że to wina kluczyka. Mam drugi ale bateria padła niestety i nie wiem czy odpala na nim
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam. Jestem nowy na forum. Mam problem ze stacyjką, otóż zacinał mi się kluczyk, 2 dni temu stacyjkę potraktowałem WD 40 i od wczoraj nie mogę przekręcić stacyjki. I teraz nie wiem co mam zrobic, kierownice mam zablokowaną, koła skręcone i nie mam pojecia jak wyjąć stacyjkę. Prosiłbym o jakąś pomoc.
Opublikowano

spróbuj mocno skręcić i przytrzymać kierownicę i wtedy przekręcić kluczyk może blokada puści,

jak nie to zostaje demontaż

Opublikowano
Niestety nie idzie. A co do demontażu, nie wiem jak sie do tego zabrać. Przeszukałem internet, znalazłem sposób jak wyjąć stacyjke w starszym BMW, troche próbowałem chociaż nic nie wyszło i boje się, że przy dalszych próbach zepsuje coś jeszcze.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam mam problem nie moge odpalic auta BMW E46 316 99r. Przekercam kluczyk zapalaja sie kontrolki , a gdy przekrecam na kolejna pozycje chcac odpalic nic nie reaguje. Nieweim czy to jest od rozrusznika , czy szczotki a moze inspekcje mam juz na 0 km czy od tego tak sie dzieje. prosze o jakas pomoc. Dzieki
Opublikowano
nie nie zmienialem nic tak nagle sie stalo , akumulator jest nowy w listopadzie kupiona nowka sztula

ale wysil się i sprawdź jego napięcie

nie pytałem się czy jest nowy

a nowy nie musi oznaczać ze ci 30lat posłuży

równie dobrze mogło cos go rozładować

ja osobiście miałem kilka takich przypadków gdzie w parę minut go wessało (np podczas zabawy inpą)

gg5553463
Opublikowano

Przecież gdyby miał rozładowany aku lub źle dokręcone klemy, to przy próbie odpalenia zgasłyby zegary.

O takim zdarzeniu damianOSTR nie pisał.

Moim zdaniem usterki trzeba szukać w rozruszniku.

Opublikowano

a zajmie ci to 10 sekund czy całą dobę ?

słuchaj

coś trzeba konkretnie wyeliminować aby móc działać dalej

a zawsze zaczyna się od najprostszej rzeczy

gg5553463