Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może turbina, może tam coś źle podłączyliście..

Pogadaj z wujkiem SPEED'em o tym dde.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sorki, myślałem o pompie wysokiego ciśnienia, tej napędzanej łańcuszkiem.

Sam nie wiem czemu napisałem o turbinie... :duh:

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano

Spoko, cos mi tu nie pasowalo...

Wczoraj nie udalo sie wymienic czujnika walu - bede to robil dzisiaj...

Wczoraj sprawdzelem czy auto zgasnie:

- na drugim kluczyku (brak innych -pomyslow haha) - zgasl

- z odlaczonym IBS - zgasl

- z odlacznonym czujnikiem temperatury tak aby zawyzal dawki paliwa - zgasl :mad2: (tu mialem duze nadzieje, ze nie zgasnie)

- z innym przekaznikiem jasno-niebieskim DDE - zgasl

- Z przeczyszczonymi stykami dde i przewodem (-) Masa - zgasl (zauwazylem ze dwa piny sa lekko skorodwane, przeczysclilismy je i spryskalismy preparatem

Nadal brak jakichkolwiek bledow poza tymi ktore sie pojawily po odpieciu roznych czujnikow... :mad2: :mad2: :mad2:

Chyba zaloze osobny temat z tym watkeim bo male zainteresownie jest tym tematem...

Opublikowano

Utworzylem nowy temat aby nie wprowadzac w zaklopotanie: viewtopic.php?f=73&t=311506

Siema, Problem zostal rozwiazany. Okazalo sie, ze wtyczka do czujnik polozenia walu nie byla dobrze wpieta, tzn. byla nalozona na czujnik ale nie na tyle mocno zeby trzymal ja zaczask. Mimo wszystko aby nie ryzykowac wymienilem ten czujnik, auto poskaladane i dziala jak wczesniej :cool2: Wydaje mi sie, ze gdyby problem byl w polaczeniu wtyczki a czujnika to komputer pokazal by bledy wiec wolalem go wymienic. :cool2: Jak zawsze dzieki wszystkim za pomoc!