Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ma błąd Instrument cluster / Kombiinstrument EEPROM failure Code: 009317 pojawił się od kiedy bawiłem się apka deep OBD for BMW a dokładniej Ediabas tools i wyczytałem plik kombi60.prg , po tej operacji chyba zakodowalem pochylenie się prawego lusterka przy wstecznym i od tamtej pory mam ten błąd. Samochód działa bez zastrzeżeń, tylko drażni mnie ten błąd. Może ktoś pomoże mi rozwiązać ten problem, mam też Impe którą odpaliłem kilka dni temu, więc dopiero się uczę jej obsługi. Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie sugestie.

https://drive.google.com/file/d/0B70SEgMg0HNPaXpDSjdtZ1JNdk0/view?usp=docslist_api

Może jest problem z przebiegiem, coś może zepsułem

https://drive.google.com/file/d/0B70SEgMg0HNPREIzVlNVMXVTXzQ/view?usp=drivesdk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jest błąd danych kodowania.

Nie wiem co dokładnie znaczy bo nie ma żadnego opisu ale na początek spróbuj zakodowac pusty plik man do KOMBI programem NCS Expert (jest w pakiecie z Inpa ) Jeśli się nie uda i będą jakieś błędy wyskakiwac podczas kodowania pisz PW. Dostaniesz inna Inpa.

Samo zakodowanie lusterka nie wystarczy, musisz dodać też FA i nie w kombi kodujesz tylko w KGM lub module w drzwiach. Nie wiem czy w VFL się tak da jeśli nie masz składanych lusterek???

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam mam problem podczas kodowania NCS-em w e60 530i z 2004r. Chcę przekodowac pustym man i pojawia się błąd z FA $625. Robię w ten sposób włączam NCS wybieram profil potem F1 -> F3 wybieram model E60 potem moduł CAS albo LMA wciskam ok i wyskakuje Following feature is invalid for FA:$625.