Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Mam taki przypadek mianowicie łapie mi wysoką temperaturę ale gdy jade autostradą dłuższą chwile z prędkościami powyżej 150km/h sprawdzone na OBC podczas jazdy temperaturka rośnie i rośnie powolutku aż wskazówka traci pion jak odpuszcze spada.

wymieniony jest termostat, wiskoza ma rok chłodnica tez ma rok wiec tu wszystko sprawne układ szczelny, wcześniejsze chłodnice nie są zapchane przewiew elegancki . Pacjent to e39 528i

Opublikowano

A co ma wisko do tego? Przy tych prędkościach może jechać nawet bez wiatraka i ma trzymać temp poniżej 100st. Podmuch powietrza jest tak duży że wisko nie spina się wogole. Ono przy sprawnym układzie działa TYLKO w korkach i przy niskiej prędkości.

Albo termostat się nie otwiera do końca albo pompa wody nie jest wydajna albo chłodnica niskiej jakości. Te tanie maja problemy z oddawaniem ciepła. Już w dziale e39 i e36 były takie przypadki polecane zamienniki to nissens

Opublikowano

jak jeżdżę na po mieście to w te upały temperatura utrzymuje sie w granicy 102 stopni jak włącze klime jest troche gorzej, w nocy nie przekracza raczej stówki termostat ma 2 tyg a chłodnica roczek termostat to WAHLER chłodnica GT Bergman czy jakoś tak :D.

Boje sie tylko o jedno miałem kiedyś podobny przypadek w VW jetta i okazała sie nieszczesna uszczelka pod głowicą wiem że objaw niestandardowy ale może jednak.

Opublikowano
Odpowietrz układ dokładnie, jeżeli chcesz to mam sprawdzony patent na ten silnik, bo sam go mam i odpowietrzałem już wiele razy. Co do chłodnicy również obstawiam, że może nie być wydajna.