Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pkt 4. Regulaminu

Hej,

dawno nie myłem auta i nie przyglądałem się jak wygląda zderzak. Dziś umyłem, spojrzałem i :shock: :shock: :shock:

29493053806_5f02c0ae47_k.jpg

2016-09-07_10-12-59 by Krzysztof Nitj' Sefni, on Flickr

Wygląda jakby zlazło coś w rodzaju folii. :shock: W nic nie przywaliłem. Co z tym się robi? Cały zderzak do lakierowania? czy można jakoś prościej?

please help...

• Moderatorzy
Opublikowano
Miałem to samo w F20. Tylko nowy lakier. Ponoć obecne lakiery wodne są podatne na takie rzeczy, teraz nigdy nie zmywam już owadów karcherem z bliska tylko psikam odpowiednim środkiem i potem delikatnie płuczę.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Nie wiem jak tutaj ale u mnie było identycznie a zderzak nigdy nie był malowany.
Opublikowano
W oryginalnym nie malowanym zderzaku niema prawa zachodzić bezbarwny. Zderzak był malowany i to wina lakiernika za późno lub za wcześnie położył lakier bezbarwny , często się tak dzieje po malowaniu zaprawowym ( cieniowanie lakiernicze ) wykonane nieumiejętnie, Lakiery wodorozcieńczalne nie maja tu nic do rzeczy.
  • Moderatorzy
Opublikowano

To mój w f20 zderzak i kilkanaście innych elementów o których czytałem na zagranicznych forach złamały prawo :lol:

Nawet u nas na forum ktos "zdjął" bezbarwny z lusterka myjka ciśnieniową w nowym F10.

• Moderatorzy
Opublikowano
Randall czym piskasz na uporczywe owady przed myciem myjką?

Miałem sonaxa i był bdb, ostatnio kupowałem na szybko i był tylko Plak - działa tak samo, cena polowe niższa :)

Opublikowano

Ok, dzięki. no to zderzak mam do malowania... Warto robić to w S-plusie? Alternatywnie mam sprawdzonego lakiernika gdzie lakierowałem E90, jest tańszy..

pozdro,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.