Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kolego bijesz pianę i wprowadzasz chaos. Czemu podajesz ceny nowych części? Handlarz "kradnie" nowe czy stare graty? Poza tym wracając do ogumienia zastępczego, po co co dojazdówka? 2 puszki "koła w sprayu" to koszt 40 zł, a jeżeli ci to nie odpowiada to wykup wariant assistance: za ok. 200 zł rocznie holowanie do miejsca wskazanego przez Ubezpieczonego (bez limitu w RP, do 500 km za granicą) lub pojazd zastępczy do 7 dni.

A jak ci ktoś wjedzie w du..ę to chciałbyś naprawiać na nowych czy na używanych gratach? Ja wprowadzam chaos? Uzupełnij wiedzę, bo póki co wklejasz części, które nie pasują do omawianego samochodu i zarzucasz mi, że to ja wprowadzam chaos...nieprawdopodobne. Nie, nie odpowiada mi płacenie rok w rok po 200 zł za jakiś holownik, dlatego że ktoś pozbawiłby mojego samochodu wyposażenia, a łatka w sprayu to rozwiązanie idealne dla takich jak ty.

piort_bzyk popraw cytowanie, bo ja takich herezji nie sieję

Opublikowano

Zapomniałem w swoim poście dodać, że dla niektórych 200 zet rocznie na pewną pomoc jest nie do przejścia, wystarczy zestaw narzędzi.

Masz w ogóle OC? i ile zapłaciłeś. Przeżyłeś wydatek większy jak 50 zet?

Opublikowano
Tym samym poziom dyskusji sięgnął dna. To dosyć odważne zapytać kogoś na forum czy stać go na wydatek 50 zł rocznie...zatem dziękuję wszystkim za dyskusję, a założyciela tematu uprzejmie poproszę o relację z oględzin samochodu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A jak ci ktoś wjedzie w du..ę to chciałbyś naprawiać na nowych czy na używanych gratach?

A co to ma do rzeczy? Rozmawiamy o trojącie, kole zapasowym i apteczce więc nie wiem co do tego mają "graty do naprawy".

Po raz kolejny piszę, że bijesz pianę i wprowadzasz niepotrzebne zamieszanie do tematu. Nie odnosisz się merytorycznie do pytań, a twoje odpowiedzi są impulsywne. Ów dno o którym wspominasz sam zacząłeś generować, wypowiadając się nie na temat i nie odpowiadając kontr pytania.

Skoro żal ci 200 zł na dobre assistance, to adalbert miał prawo wątpić w to czy masz OC.

Wracając do meritum: skoro spray nie odpowiada, na assistance żylisz pieniędzy to załóż opony run flat i po kłopocie!

Opublikowano

Witam. Auto dzis obejrzane i kupione. Ogolnie zadbana sztuka i bezwypadkowa. Znalazlo sie kilka rzeczy do zrobienia zarowno mechanicznie jak i blacharsko ale nie oszukujmy sie nie ma auta 14 letniego w ktorym nie bylo by cos do zrobienia. W aucie nie znalezlismy nic co by go dyskfalifikowalo. Udalo sie wynegocjowac maly rabat (chodz liczylem na wiecej). Wazne tez jest to iz, otrzymalem fakture kupna a nie umowe "na niemca".

Dziekuje wszystkim za porady!

PS: Rzeczywiscie w aucie brakowalo trojkata :)

Opublikowano

Zenek to dobry handlarz. Trojkat zatrzymał:-DSerio jego przedliftowe 330Ci trzymaja poziom Cen z mobile.de.To jaki rabat dostales? I były narzedzia?

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

ENJOY THE RIDE
Opublikowano

Po tylu latach to dobrze, ze brakowało tylko trójkąta.

Niestety takie auta często i gęsto przechodzą przez turecką latorośl, która coś zawsze w nich zmodyfikuje.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

W Poradniku Auto Świat - wrzesień 2016 i jest cały artykuł o 2 szt. BMW E46 od usera z forum bmw-klub.pl - Zenek pestka i sprzedawcy otomoto_pl

- Centrum E46 Katowice tel. 791677007 w jednej osobie.

Może ktoś chce rzucić okiem, więc proszę:

613f6181d357.jpg

0b4a12a51504.jpg

897f175922f5.jpg

Obie są nadal na sprzedaż:

coupe E46 320ci m-pakiet 2001r. nr rej. D: HDUA320

sedan E46 320i m-pakiet 2002r. nr rej. D: DUGM1951

Edytowane przez miczek.mk

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

Opublikowano
Witam. Auto dzis obejrzane i kupione. Ogolnie zadbana sztuka i bezwypadkowa. Znalazlo sie kilka rzeczy do zrobienia zarowno mechanicznie jak i blacharsko ale nie oszukujmy sie nie ma auta 14 letniego w ktorym nie bylo by cos do zrobienia. W aucie nie znalezlismy nic co by go dyskfalifikowalo. Udalo sie wynegocjowac maly rabat (chodz liczylem na wiecej). Wazne tez jest to iz, otrzymalem fakture kupna a nie umowe "na niemca".

Dziekuje wszystkim za porady!

PS: Rzeczywiscie w aucie brakowalo trojkata :)

Zgodził się na przegląd pojazdu w ASO katowice? Czy nie próbowałeś?

Opublikowano

Nie próbowałem do ASO, byłem z obeznaną w temacie osobą z forum która zrobiła dla mnie bardzo dokładne oględziny auta (zajęło nam to prawie 4 godz). Oprócz tego stacja kontroli pojazdów nieopodal sprzedającego (szarpaki i oględziny od spodu auta). Handlarz prawdopodobnie znal sie z diagnostą który nie wspomniał o kilku mankamentach auta jakie my wychwyciliśmy.

Cóż, ja nie dałem sie nabrać na jego piękne ogłoszenia i pojechałem z osobą która zna się na tych autach i bardzo wnikliwie go obejrzała przed kupnem. Jeśli ktoś jedzie w ciemno uwiedziony pięknym ogłoszeniem to może się tak to skończyć jak w tej gazecie. Pan Zenek rzeczywiście gadane to ma jak to handlarz :lol:

Ale każdy ma swój rozum i kupując 14letnie używane auto trzeba bardzo uważać, a już najgorszym pomysłem jest ufanie w ciemno handlarzowi..

Druga sprawa to taka że 330 e46 z manualem (a taką konkretnie szukałem) ogólnie jest bardzo mało, i to daje Zenkowi pole do popisu.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ciekawe kiedy Zenek bedzie bral e90 330:-D? Jasne ze znal sie z diagnosta dzialka musiala byc. :-D

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

ENJOY THE RIDE
Opublikowano
A swoją drogą co się stało, co zaszło, że słynny Zenek Pestka zniknął z tego forum, bo nie jestem w temacie? :shock: ktoś go za mocno obraził? :lol: jaki jest tego powód?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.