Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ostatnio zauważyłem w internecie, głównie na facebooku kilka dosyć interesujących fanpejdży- Jednym z nich jest "auto bawaria" specjalizująca się w sprzedaży używanych, sprowadzonych BMW.

Sprzedawcy, podobnie zresztą, jak i komentujący zachwalają te samochody. Na zdjęciach wszystko wygląda super, podobnie jeśli chodzi o opis.Tutaj pytanie do forumowiczów- czy mieliście jakąkolwiek styczność z tą firmą ? Czy ktoś z was kupił od nich samochód ? Czy te auta, które są tam oferowane rzeczywiście są takie dobre, jak na zdjęciach i w opisie ?

I drugi fanpejdż- "Giełda Klasyków"-tutaj spectrum jest znacznie szersze.Oferowane są różne, różniaste samochody- od prawdziwych zabytków, po zwykłe kilkunastoletnie auta- część oferty obejmuje również BMW ( między innymi e36, e39, e38, a ostanio nawet e60 widziałem)- Możecie coś o tych ofertach powiedzieć ? Warto ewentualnie w przyszłości zawracać sobie nimi w ogóle głowę, czy lepiej pojechać po prostu samemu po auto do Niemiec jeśli już ? Przyznam szczerze, że część ich oferty wygląda nawet dosyć interesująco.

Edytowane przez pirlo
Opublikowano
Co do bawarii to sie nie wypowiem a co GK to kiedyś były tam niezłe ogloszenia a teraz widze jakies passaty 1996 za 20tys...tam kazdy moze wyslac swoje ogloszenie a oni to promuja tylko. Na moje to 3/4 aut tam pokazanych ma spoooooro przesadzone ceny
Opublikowano
Chyba ta uwaga z zawyżonym cenami też się i "auto bawarii" tyczy.W każdym bądź razie przynajmniej częściowo. Właśnie wystawili e36 2.8 ( przebieg ponad 300 tys ) w sednie za..20 tys.Chwali się to, że auto np. nie ma przypuszczalnie skręconego licznika, ale aż 20 tys za e36 ? Z tego co zauważyłem, niektóre auta są tam skalkulowane rozsądnie, ale niektóre to jest prawdziwy cenowy odlot.
Opublikowano
Mi zdarzyło się mieć styczność z autami z GK.Właściwie to moi klienci kupowali auta a ja załatwilem finansowanie i były to różne marki aut.Ceny faktycznie wyższe jednak każde z tych aut było zgodne z opisem i sprzedawcy mieli kompletne info.Moje odczucia pozytywne choć to było tylko kilka transakcji
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Giełda klasyków miała, w tym roku, swoje stoisko na wystawie Motoclassic w Topaczu. Oglądałem kilka aut które wystawiają na swojej stronie i naprawdę egzemplarze robiły wrażenie. Sam zastanawiałem się nad piękną B3.
Opublikowano
ja mam wrażenie, że ostatnio na GK zrobiło się trochę na OLX, pojawia się coraz więcej aut o wątpliwie kolekcjonerskich walorach. Są to odczucia na podstawie przeglądania aukcji więc mogę się mylić. Choć samo to, że pojawiają się tam e46, z3 czy e60 już o czymś świadczy.