Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To ja nie wiem u mnie jeden padl ,wszyscy mi mowili tutaj ze jest tam aku ktory sie laduje podczas jazdy i jak go wymienisz starcisz hermetyczne zamykanie kluczyka ...sm nie wiem o co chodzi z tymi kluczykami
  • Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
http://radxcell.nora.pl/blog/wp-content/uploads/2009/02/kluczyk-demontaz.jpg w tych jest aku ktory sie laduje podczas jazdy napewno a w tym co ja mam jest na stowe bateria < jesli sie ma dostep komfortowy > jesli nie to tez jest aq tak pisze w ksiazce instrukcji obslugi
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, mam problem z jednym z kluczyków - po włożeniu go do stacyjki wyskakuje błąd, aby wymienić baterię. Poszukałem trochę na forum i yt i wszystkie kluczyki mają plastikową obudowę, gdzie schowana jest bateria a w moim kluczyku czegoś takiego nie ma. Pytanie brzmi czy ten kluczyk ma akumulatorek w sobie ? Jeżeli tak to w jaki sposób go ładować ?

Pozdrawiam

Opublikowano
Jak masz Comfort Access to masz zaślepkę z tyłu. Dziwne, że pojawia Ci się błąd słabej baterii, jesli nie masz CA. Generalnie jeśli padł Ci akumulatorek w kluczyku to masz kłopot, ponieważ kluczyk zwykły jest nierozbieralny. Tak się dzieje, jeśli długo nie używa się kluczyka drugiego.
Opublikowano
Widziałem gdzieś, że po odpaleniu auta można wyjąć kluczyk a auto nadal chodzi.. może odpal auto na jednym kluczyku, wyjmij go i wsadź ten rozładowany niech się ładuje?!? Jedynie to mi wpada do głowy w tym momencie.
Opublikowano
Widziałem gdzieś, że po odpaleniu auta można wyjąć kluczyk a auto nadal chodzi.. może odpal auto na jednym kluczyku, wyjmij go i wsadź ten rozładowany niech się ładuje?!? Jedynie to mi wpada do głowy w tym momencie.

Ale transponder nie wymaga baterii, więc auto zawsze odpali, nawet z całkowicie wyładowanym akumulatorem.

Opublikowano

Co do kluczyka - niby wszystkie funkcje działają tylko ze nie z dalekiej odległości czyli chyba akumulator nie zdechł całkowicie. Drugi kluczyk był chyba dawno używany, aczkolwiek nie wiem samochód 2 miesiące posiadam dopiero.

P.S : zostawiłem kluczyki w stacyjce i się naładowały - temat do zamknięcia

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie jezdzielm na zmiene kluczykami i ak mi pad jeden :mad2:

Nie mozna otwrzyc auta ,odaplic idzie bez problemu ,jezdziem z nim kilka godzin i sie nie naladowal kicha na maksa :mad2:

Opublikowano
Jak jest nierozbieralny kluczyk to tylko Serwis BMW i zakup nowego kluczyka. Ja mam podobny przypadek w E60 i koszt zakupu kluczyka rzędu 680 zł + 100 zł za kodowanie. Więc do E90 albo będzie ciut taniej albo podobna cena :)

BMW czyli Bardzo Miły Własciciel

E60 523i 2007

(oo=[][]=oo)

Ex: BMW E-30 318iS M42 90'

Opublikowano
Gdzieś trafiłem na opis rozbierania kluczyka ? Akumulatorek wg. tamtego opisu to kilkanaście zł. Nie pamiętam na jakim forum niestety.
Opublikowano
Mozesz rozebrac ale na wlasne ryzyko. Jak ci nie bedzie dzialac albo cos uwalisz bedziesz miec problem tylko wiekszy

E60 523i 2007

(oo=[][]=oo)

Opublikowano
Tak czy siak lepiej wydac na nowy kluczyk niz pozniej na naprawe auta jak sie cos uwali z elektronika. Niestety ale te maja nasrane elektroniki ze latwo cos uwalic :)

E60 523i 2007

(oo=[][]=oo)

Opublikowano
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Rozbierając kluczyk można uszkodzić go ,a to wiąże się z tym iż wkładając taki do stacyjki można coś uwalić w aucie

E60 523i 2007

(oo=[][]=oo)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, mam takie pytanko w związku, że nigdzie nie mogę znaleźć konkretów na ten temat.

Otóż posiadam w aucie Comfort Access i przy odpaleniu auta i kluczyku w kieszeni wyskakuje komunikat "Remote control battery discharged". Mam rozumieć, że auto mnie informuje, że bateria po prostu jest odłączona już od ładowania czy, że jest na wykończeniu? Kluczyk prawie zawsze mam włożony w stacyjkę także dziwne byłoby aby za każdym razem pokazywało, że bateria ist kaput skoro większość czasu jest ładowana. Dodam, że kluczyk działa normalnie.

Opublikowano
Z tego co się orientuję to bateria w kluczyku typu comfort nie jest ładowana podczas jazdy, tak jak to w przypadku zwykłego kluczyka. Także najprawdopodobniej baterie masz kaput
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kluczyk zwykły jest nierozbieralny, i masz w nim akumulator. W kluczyku jaki Ty posiadasz, masz z tyłu klapkę (którą wystarzczy podważyć od strony wyjeżdząjącego klucza) a pod nią jest normalna wymienna bateria. I taki kluczyk nie ma prawa się ładować.

Z tego co pamiętam, to oprócz komunikatu pokazuje się na wyświetlaczu w liczniku kluczyk oraz taka jakby pusta bateria.

Opublikowano
Przy Comfort Access w pilocie nie ma akumulatorka i nie doładowujesz go przy stacyjce. Masz zwykłą bateryjkę, wymień ją (koszt kilku pln) i powinno być ok...
Opublikowano
Jak masz takie jakby paski na górnej części klamki (służące do otwierania auta za pomocą dotknięcia) oraz jesteś w stanie uruchomic auto mając kluczyk w kieszeni, a do tego masz pilot taki, jak pisaliśmy powyżej, to znaczy że masz komfortowy dostęp. Jak nie, to nie. I wtedy raczej ciężko będzie go uruchomić :)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Panowie prosiłbym kogos kto ma kluczyk z dostepen komfortowym o sprawdzenie jaka bateria w nim tkwi,chodiz mi konkretnie o numer na baterii 2520,2530?Ta grubsza czy ta ciensza?oraz prosze o potwierdzenie informacji,czy przy dostepie komfortowym ,rzeczywiscie nie ma akumulatroka,ladowanego indukcyjnie i jest tylko wymienna bateria?czy jest akumulatorek i osobno bateria do comfort access?