Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy moze wy pomozecie od jakiegos czasu nie ładuje mi stacyjka klucza,zauwazyłem to po tym jak zasieg pilota zmniejszył sie do 1m(zaznaczam iz kiedys było to ok.10m) nie przeszkadzało by mi to jak by nie otwieranie i zapalanie komfortowe ktore przestaje działac,raz wykrywa kluczyk i ok na dotyk otwiera,ale gdy mam go w kieszeni to juz niestety!szukałem na forum,ale nie znalazłem odpowiedzi,moze bedzie to przepalony bezpiecznik od indukcji? wie ktos lub ma ktos rozpiske ktory to moze byc bezpiecznik? zaznaczam ze dodatkowa baterie wymieniłem na nowa(pastylke)
  • Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Czy taka sytuacja wystepuje na obu kluczykach?

-------------------------------------------

pozdrawiam

obara

Opublikowano

jak masz kluczyk z wymienialną baterią, to ta bateria odpowiada za dostęp komfortowy a aku w kluczyku za pozostałe funkcje jak masz LCI to nie masz już wymienialnej baterii tylko aku, które obsługuje wszystko...

może aku ze wględu na wiek nie trzyma paramterów, objawy o których piszesz u mnie w LCI są nagminnne i od nowści ale dotyczą tylko "dużych" miast...w mniejszych np. Szczecin, dostęp komfortowy działa zawsze a auto można zamknąć/otworzyć guzikiem z dużej odległości...w większych np. W-wa, dostęp działa lub nie a jeżeli działa to tylko z bardzo bliskiej odległości...reklamowałem kluczyk ale nowy działa tak samo :(

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

E mam to samo, tez na forum nie znalazlem fajnie ze ktos poruszyl temat.

To samo w dwoch kluczykach, po prostu raz da się otworzyć zdalnie, raz nie, nie wiem od czego to zależy (aczkowiek z każdym dniem coraz częściej otwieram auto kluczykiem awaryjnym....)

Baterii żadnych w kluczykach się nie doszukałem, zresztą gdyby to była bateria to był by to jeden kluczyk a dwa działają tak samo.. czyli prawie wcale... :(

Opublikowano
wydaje mi sie ze z dnia na dzien zasieg jest coraz słabszy,tak wiec moze rzeczywiscie jest jakis bezpiecznk odpowiedzialny za ładowanie indukcyjne? tzn jest napewno;) ale ktory?
Opublikowano
A czy występuje komunikat o słabym naładowaniu baterii kluczyka? brzmi mniejwięcej tak po angielsku "CHARGE BATTERY IN KEY/REMOTE CONTROL" bo takie coś się pojawia w E60. Kluczyk ładowany jest tą samą cewką którą komunikuję się z samochodem, więc jeśli auto czyta klucz to raczej nie jest to. Stawiałbym raczej na to że przyczyną słabego zasięgu jest uszkodzenie anteny zbiorczej "Wzmacniacz antenowy Diversity" http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=VD51&mospid=50154&btnr=65_1539&hg=65&fg=30
Opublikowano
Niestety u mnie brak komunikatów. Ciekawostką jest to że jak jakoś 3 miesiące temu byłem w serwisie to były problemy z odczytem danych z kluczyka dopiero za którymś razem zadziałało. Najchętniej bym rozebrał kluczyk i zobaczył co jest ale jak kolega wyżej słysznie zauważył to raczej problem z ładowaniem niż z kluczykiem. Gdyż już dziś w ogóle nie da się nic zrobić z pilota, nawet keyless go nie działa :( aczkolwiek jak pokaza CDXA sprawdzę czy bezpośrednio trzymając kluczyk przy tej antenie się da cokolwiek zrobić czy nie.
Opublikowano

Dlatego tez pytalem czy tylko jeden kluczyk.

Mi kiedys w klczyku w Clio rozlutowala sie jedna nozka w scalaku SMD.

Na poczatku obstawialem baterie, nastepnie cewke w kluczyku. Cewka byla ok wiec rozebralem cewke w samochodzie.

Na koniec "liznalem" lutownica nozki w scalaku w kluczu i wszystko zaczelo dzialac jak nalezy.

Kluczyk upadl mi na ziemie kilka razy wiec pewnie to bylo przyczyna.

Jesli jednak to dwa klucze to juz mozna myslec o antenach w samochodzie.

-------------------------------------------

pozdrawiam

obara

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

pilot jest ładowany indukcyjnie, jak jest za niski poziom "prądu" w pilocie to będziesz miał komunikat na kompie, jak przekroczysz "uwagę" z kompa to po krótkim czasie auto wyzeruje się do ustawień fabrycznych (język, radio, klima....), jak dalej "olejesz" to nie otworzysz auta...

jak pilot jest grubszy a na tyle jest "mały garb" to jest tam bateria do dostępu komfortowego (odpowiada tylko za to) w wersji LCI w autach z dostępem komfortowym nie ma już dodatkowej baterii a piloty nie różnią się...

jak jest problem z "otwieraniem" to albo zakłócenia w powierzu lub "problem" z odbiornikiem w aucie...

pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

U mnie działanie z kluczyka w ogóle przestało działać.

Okazał się że przyczyną jest wadliwie wykonana instalacja modułu GPS ktora gdzies tam moze podować mini zwarcie czy jakoś tak.

Stało mi się tak gdy testowałem działanie L7 i widać wibracje dźwięku naruszyły jakieś styki i poszło.

• 1 rok później...
Opublikowano

witam posiadam dwa kluczyki do auta i problem mam z tym drugim nastepujacy

jakko ze posiadam funkcjie dostepu komfortowego mam baterie w kluczyku ale wymienilem ja na nowa i sytuacjia wyglada nastepujaco rozladowuje mi baterie do zera w ciagu doby .... mial ktos taki problem ? trzeba moze zakodoiwac kluczyk czy co po wymienie bateryjki hjak to jest ?wlozylem juz dwie baterie i dwie rozladowane ..... co myslicie

Opublikowano

Po wymianie nie trzeba nic więcej robić, przynajmniej tak miałem u siebie.

Najlepiej będzie podjechać do kogoś z kluczykiem, żeby go rozebrał i sprawdził.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano
zwykly elektronik da rade ? bo nie chche do tych idiotow z aso bo onu tylko by wymieniaali ...poleci ktos kogos w krk ?
Opublikowano
Po wymianie baterii w kluczyku, powinien działać bez problemu. Dziwne dlaczego rozładowuje się już w ciągu doby... A jakiej firmy baterie wsadzasz? Może wina siedzi w bateriach?
Opublikowano

energizer pierwsze dwie nastepna panasonic, nie sa to zle baterie.

bateria jest o oznaczeniu 2032.

w pierwszym dzialajacym mam panasonic

Opublikowano

jeszce raz pisze taki mam klucz http://www.bmw.pl/pl/pl/newvehicles/6series/coupe/2007/allfacts/_shared/img/equipment_comfort_access.jpg i tam wchodzi bateria 2032 u mnie rozladowuje ja raz po paru chwilach raz po godzinie a jeszce inym razem po paru godzinach .

kluczyk dziala na zaasadzie takiej ze jak wsadze go do "stacyjki" to odpala auto obojetnie czy jest w nim bateria czy nie a po wlozeniu nowej bateri przez chwile dzialaja przyciski pilota zazwyczaj godzina lub kilka chwil dzis jeszce jedna wlozylem baterie na testa to trzymala 15 minut . podczas wkladania nowej bateri wszytko dziala dostep komfortowy i otwieranie , zamykanie ,bagaznik tymi trzema przyciskami .po paru chwilach to nie dziala .kluczyk ewidentnie rozladowuje baterie i chyba bedzie do wymiany aso krakow chce okolo 1000 zl nie wiem dokladnie ile bo na melia mi wyslali 850 a na telefon 1000 heheh. :mad2:

lipa jest taka ze za kazdym razem chccac otworzyc auto z tego kluczyka czy zamknac trzeba uzyc tego grotu.... poporostu przyciski nie dzialaja chyba jest tam jakies zwarcie trudno mi powiedziec ale po wlozenie nowej bateri zawsze dziala przez chwile !!..... a czasami wystarczy wlozyc i wyjac i zadziala ale to raz mi sie tak zdazylo - dzis- - potem po okolo 15 minutach juz to nie zadzialalo ii bateria do wymiany...i z tego co w aso mowili kluczyk jest nienaprawialny ale dzis jak dostane telefon to zadzwonie do kolegi z forum sie zapytac ...podobno niektorzy rozcinaja te kluczyki ...nie wiem zobaczymy