Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Jestem nowy i nie wtajemniczony w markę BMW. Mam nawigację, telefon i tv w samochodzie. I chciałbym się dowiedzieć czy ktoś może mi przybliżyć, które urządzenia po lewej stronie w bagażniku od czego są dokładnie. Za chwilę wrzucę fotki jak to u mnie wygląda :) chciałbym wiedzieć który przewód z którego urządzenia "biegnie" do anteny GSM i gdzie oryginalnie jest zamontowana takowa antena. I czy jest możliwość zamontowania do tego zestawu zmieniarki z bt i sd. :) proszę o pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

moduł tv , navi ,telefon

Zmieniarke moźesz zamontować - podłączenie i kodowanie

Masz moźliwość zamontowania kamery cofania

viewtopic.php?t=95396

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Buchcio zrób zdjęcie to opowiemy wszystko
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
A który przewód biegnie z modułu telefonu do anteny w szybie? Moduł telefonu to ten płaski na samej górze? W jaki sposób jest on doprowadzony do szyby?
Opublikowano (edytowane)
A który przewód biegnie z modułu telefonu do anteny w szybie? Moduł telefonu to ten płaski na samej górze? W jaki sposób jest on doprowadzony do szyby?

Czarny okrągły. Do modułu przykręcony okrągłą srebrną śrubką. Biegnie górną lewą stroną bagażnika do wnętrza następnie lewym słupkiem do podsufitki,potem przy krawędzi szyby do anteny.

Edytowane przez Maciej V8
Opublikowano

Problem następny związany ze zmieniarką Dension lite bt.

Kupiłem to ustrojstwo grało świetnie. Pojechałem na przejazdzkę żeby sprawdzić jak to działa ze wszystkimi układami (radio, navi, bt). Zmieniarka ładnie czysto grała i z usb i nawet z bt. Nagle spostrzegłem, że nawigacja wycisza mi muzyke lecz nie słychać żadnych instrukcji (np. Za 300m skręc w prawo). Zatrzymałem się i okazało się że nie wpiąłem tej prostokątnej wtyczki do radia. Zrobiłem to. Jadę dalej, na radiu nawigacja ładnie "mówi drogę" no to przełączam na zmieniarkę dension i szok... głucha cisza... po wypięciu wtyczki navi z radia znów zmieniarka gra dobrze. Co zrobić, żeby przy sprawnej navi słyszeć dźwięk muzyki ze zmieniarki?

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Temat ogarnięty . Trzeba zamienić miejscami wtyczki z dźwięku nawigacji z wtyczka zmieniarki;)

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka