Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W sumie pojemnosc nie jest taka wazna... rok temu placilem ok 600zl za oc.. Dzis płace ponad 1260zł z 60% zniżkami. Czy to jest normalne?

Ile płaciliście w tym roku za swoje OC? Szukac innej placowki od ubezpieczen?

.

.

.

Nienawiść do zamienników, tak zostałem wychowany.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jakos duzo. Ja placilem w lipcu 400 zl za 320d bez NW. Nw nigdy nie biorę, bo to ubezpieczenie jest bez sensu. W zeszlym roku placilem 318 zl, wiec zdrożało, ale nie aż tyle. Mam pełne zniżki.
Opublikowano

OC najbardziej zależy od miejsca zamieszkania, im bardziej prestiżowe, tym drożej :mrgreen:

u mnie, na prowincji, za cały pakiet do F30 zapłaciłem niecałe 2tys :8)

Opublikowano
Dużo podrożało. Ja w zeszłym roku 530 w tym 760. pełne zniżki. Tyle wyszło w AXIE. reszta była po 1200 zł. woj mazowieckie. 320d
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Bez zniżek, pierwsza rejestracja samochodu na mnie: F07 535xd '11 i OC w wysokości 839,00. WARTA -> MAZOWIECKIE

Nie wiem, ale jak dla mnie bez zniżek to jest OK. E39 z full zniżkami około 430pln.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Polisa ważna do 23 września: za zeszły rok przy 2 ratach 1044PLN, w tym roku przy 1 racie 991PLN.
Opublikowano

Czyste OC - 330Ci zniżek 60% - w tamtym roku 538zł, w tym 697zł. W ramach ciekawostki, dostałem list z propozycją przedłużenia za 638zł, jednak niepotrzebnie zwlekałem, bo była to cena obowiązująca przy przedłużeniu w sierpniu. Teraz we wrześniu ceny znów wzrosły, było to już 697zł.

Tak jak koledzy pisali, sporo zależy od miejsca zamieszkania. Zresztą u wielu multi-agentów w jednym mieście ceny potrafią się znacząco różnić nawet jeśli obsługują te same ubezpieczalnie. Jedni twierdzili, że ceny zaczynają się od 1000zł, niżej nie ma nic, w innym dało radę. Warto podzwonić, pojeździć, popytać.

• Moderatorzy
Opublikowano

Te wszystkie "mądrości" polityczne posprzątałem.

Dla najbardziej aktywnych za obrażanie forumowiczów następnym razem BAN.

Proszę trzymać się tematu.

Opublikowano
Nasz znajomy ubezpieczyciel, mówił mi, gdy opłacałem swoją składkę, że Oc podrożej o kilka set złoty, więc dlatego wszyscy mają w tym roku większe składki, po prostu zdrożało .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Te wszystkie "mądrości" polityczne posprzątałem.
Bardzo dobrze zrobiłeś. Sam chciałem raportować, ale ktoś już mnie uprzedził. Nie wiem dlaczego usunąłeś cały mój post.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Usuwałem hurtowo posty, więc i cały poleciał. Napisz jeszcze raz co chciałeś.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
400 zł? To chyba za matiza. Poza tym OC zależy od pojemności. Mam maksymalne zniżki i samo oc po podwyżce to koszt 596 zł. W zeszłym roku płaciłem ok. 505 zł.
Opublikowano
400 zł? To chyba za matiza. Poza tym OC zależy od pojemności. Mam maksymalne zniżki i samo oc po podwyżce to koszt 596 zł. W zeszłym roku płaciłem ok. 505 zł.

Od pojemności powiadasz...

Za 330xi w maju dostałem 361 złotych, za Mazdę MX5 (1,8 litra) dostałem w kwietniu 419 złociszy,a za Alfę 2,4 w sierpniu 449. Zawsze tylko OC ta sama firma i ten sam kierowca czyli ja.

Opublikowano

Od wieku od lat posiadanego prawa jazdy, czasami od wieku dzieci, od regionu od marki czasami koloru.

Jest tyle zmiennych że nie można powiedzieć tylko o pojemności. Ja płacę 490zl za 2.0 i auto które ma 18 lat. A za to jest też się więcej płaci za oc

Opublikowano
Źle się wyraziłem. Miałem na myśli pojemność względem jednej marki jako podstawa do dalszych zniżek lub zwyżek.

Zasadniczo masz rację ...też uważam, że to zależy od pojemności tylko na moim przykładzie próbuję ustalić dlaczego moje najstarsze i najmocniejsze auto ma najniższą składkę. Prawdopodobnie akurat w tym przypadku jest to podyktowane długim czasem ubezpieczenia bez zmiany właściciela (8 lat). W TU nie potrafili mi odpowiedzieć. Gdyby to ode mnie zależało ustalałbym to na podstawie szkodowości danego modelu w proporcji do ilości zarejestrowanych sztuk.