Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pełen VIN: WBAAM11070JM35831

Typ: AM11

Model: 320I (EUR)

Seria E/F/R: E46 4

Series: 3

Nadwozie: LIM

Kierownica: LL

Liczba drzwi: 4

Silnik: M52/TU

Pojemność silnika: 2.00

Moc: 110 (149 KM)

Napęd: HECK

Skrzynia biegów: MECH

Kod koloru - nazwa: 362 - SIENAROT 2 METALLIC

Kod tapicerki: E3AT - STOFF FLOCK RAUT

Data produkcji : 1998-11-23

============ WYPOSAŻENIE ============

S240 - Kierownica skórzana z pod.pow.

S279 - Obr. BMW, st. le. spr. gwiaz. 45

S279 - Obr. BMW, st. le. nie zd. do j. po uszk.

S305 - Pilot do zamka centralnego

S313 - Lusterko zewn. z funkcją składania

S411 - Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S415 - Roleta przeciwsłoneczna tylna

S423 - Dywaniki podłogowe Velours

S428 - Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431 - Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S438 - Wersja z drewna szlachetnego

S441 - Pakiet dla palących

S494 - Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S508 - Park Distance Control (PDC)

S520 - Lampa przeciwmgłowa

S521 - Czujnik deszczu

S534 - Klimatyzacja automatyczna

S548 - Licznik kilometrów

S550 - Komputer pokładowy

S661 - Radio BMW Business (C43)

S672 - Zmieniarka CD na 6 płyt CD

L801 - Wersja krajowa Niemcy/Austria

L801 - Wersja krajowa Niemcy

S832 - akumulator w bagażniku

S863 - Spis dealerów, Europa

S879 - Literatura pokładowa, niemiecki

S915 - Dummy-SALAPa

Opublikowano
Z przebiegiem wiadomo jak jest w tym kraju ja raczej traktuje go jako wyznacznik zmiany olejów ,filtrów itp a rok produkcji ,częsty myk sprzedawców ale czy warto jechać go oglądać bo mam trochę km do niego a wersja odpowiadająca moim wymaganiom
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Sytuacja jest prosta. Sprzedający deklaruje:

Cytat z ogłoszenia:

Super Stan !

Bezwypadkowy 100%

Bogata wersja wyposażenia

Składane lusterka, PDC, climatronic itp

Pierwszy właściciel

Koniec cytatu.

Jeśli to wszystko jest prawdą, to masz perełkę . Tylko brać...

Aż tu nagle... na dole ogłoszenia niewinny tekst:

Cytat z ogłoszenia:

Uwaga!

Niniejsze ogłoszenia są wyłącznie informacją handlową i nie stanową oferty w myśl art 66,A§1 Kodeksu Cywilnego. Jak również nie powinny być rozumiane, jako aukcja internetowa i należy je traktować wyłącznie, jako zaproszenie do negocjacji w celu ewentualnego ustalenia treści umowy, która zostanie zawarta w formie pisemnej. Sprzedający nie odpowiadam za ewentualne błędy lub nieaktualności ogłoszenia.

Koniec cytatu.

Oby nie okazało się, że deklaracje sprzedającego są czczą gadaniną..., numer z rocznikiem jest tego potwierdzeniem, nie widzę też wzmianki o dokumentach serwisowych - wiesz pierwsi właściciele je ZAWSZE mają...

Auto ma 18 lat.

Sprawdź wskazania drogomierza i historię serwisową (jako nowe, takie auta były drogie i nie kupował ich byle kto) np. na http://www.bmw-check.com, no i wiadomo obejrzeć brief duży (jak pierwszy właściciel to jest stary to świetny i czytelny brief) i mały brief.

Edytowane przez miczek.mk

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z przebiegiem wiadomo jak jest w tym kraju - czy warto jechać go oglądać bo mam trochę km do niego a wersja odpowiadająca moim wymaganiom
Nie chciałbym używać słów obraźliwych, napiszę jedynie że jesteś nierozsądny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z przebiegiem wiadomo jak jest w tym kraju - czy warto jechać go oglądać bo mam trochę km do niego a wersja odpowiadająca moim wymaganiom
Nie chciałbym używać słów obraźliwych, napiszę jedynie że jesteś nierozsądny.

Bary_Kent - ująłeś to trafnie acz bardzo delikatnie.

SAAB ready for take off.

codzienność:
czas wolny:
weekendy:
zabawki:

plany:

Opublikowano

Tłumacząc tą "informację handlową" na prosty język, to w zasadzie nic się nie musi zgadzać z tym co napisał i pokazał.

Co do przebiegu, ma być 1 z przodu i jest, a koledze nie zależy na tym ile to auto ma w rzeczywistości. Takie wnioski można wyciągnąć.

Opublikowano
Z tego co kojarzę to stoi chyba od dłuższego czasu, 3 miesiące to na pewno. Cóż, wygląda dobrze....ale wiadomo jak jest w rzeczywistości, tym bardziej że to komis jak każdy inny.
Opublikowano
Spokojnie ,gdybym był "nierozsądny" to bym nie pytał ludzi tutaj o ich opinie tylko bym pojechał po te auto ,kupił a potem narzekał na forum że kupiłem trupa a ta marka to .... . Co do przebiegu kurcze no każdy licznik kręci czasami samochody zadbane z przebiegiem 300 tys + wyglądają lepiej i są w lepszym stanie technicznym niż perełki z przebiegiem 150 tys km ,po prostu chciałem się dowiedzieć czy warto tracić czas i kasę na to by obejrzeć ten egzemplarz ,nwm może ktoś już go oglądał itp
Opublikowano
Jedyne co mogę doradzić to napisz jeszcze na forum BMW klub Kielce, sporo jest ludzi z tamtych okolic ogarniętych (m.in kupiłem od fana E36 swoje poprzednie właśnie z tego forum), może ktoś zna furę/komis.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Spokojnie ,gdybym był "nierozsądny" to bym nie pytał ludzi tutaj o ich opinie tylko bym pojechał po te auto ,kupił a potem narzekał na forum że kupiłem trupa a ta marka to .... . Co do przebiegu kurcze no każdy licznik kręci czasami samochody zadbane z przebiegiem 300 tys + wyglądają lepiej i są w lepszym stanie technicznym niż perełki z przebiegiem 150 tys km ...

No. No.

Wiadomo. Polska. Stare auto. BMW to jest to. Dużo zniesie. I wszyscy je kręcą.

I parę innych stereotypów.

Tylko, żeby nie było, że ma 24o w 3 lata, a teraz 3oo na oś.

Mówię o przebiegu, a nie wskazaniach drogomierza.

Przypominam - auto jest PEŁNOLETNIE - ma 18 lat.

Dwa tygodnie temu była 3-er E90 7-latka -klik-klik- który miała mieć 257, a miała 600.

Warto poczytać.

SAAB ready for take off.

codzienność:
czas wolny:
weekendy:
zabawki:

plany:

Opublikowano

Nie no spokojnie od razu rzuciłeś rodzyna chłopak się przestraszy że takie jest każde BMW :twisted: :twisted:

ZApytaj chłopaków ze świętokrzyskiego, zamów ew. historię zawsze to tylko 100zł albo 3ojro na początek z tej zagranicznej strony (ale tamchyba od 2003r.), wrzuć tu co się dowiedziałeś i już będziesz dużo do przodu, na pewno więcej niż stracony czas, nerwy i hajs na dojazd :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spokojnie ,gdybym był "nierozsądny" to bym nie pytał ludzi tutaj o ich opinie tylko bym pojechał po te auto ,kupił
Skoro nie rozumiesz na około, to napiszę wprost. Jesteś głupi. Głupi, że w ogóle bierzesz "skręcone" auto pod uwagę. Dopóty dziadowskie handlarzyny będą skręcać przebiegi, dopóty takie naiwniaki/gupki jak ty będą kupować.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Nie no spokojnie od razu rzuciłeś rodzyna chłopak się przestraszy że takie jest każde BMW :twisted: :twisted:

Jasne, wiadomo, masz słuszną rację.

Ale nie mogę się powstrzymać tu E46 cabrio benzyna 2001rok -klik-klik- - transformacja z 444.597 na 18o.3oo - ale to kabriolet - wiadomo - "mało jeżdżą".

Będzie bohaterem w TVN Turbo...

Ja obstawiam, że prawdziwa średnia rzeczywistego przebiegu pełnoletnich BMW w PL to okolice 5oo tys. km.

A zdemaskowane zostają tylko te ZADBANE i serwisowane - czyli wcale nie te najgorsze. Niezadbane i wyjechane mają zawsze napis na liczniku 18o - 3oo.

Ale oczywiście ładne sztuki też są. Ale mają zawsze potwierdzenie przebiegu. Warto poszukać, bo porządne E46 jeździ i sprawuje się naprawdę dobrze.

SAAB ready for take off.

codzienność:
czas wolny:
weekendy:
zabawki:

plany:

Opublikowano

Ja też jestem w szoku, mówi się że diesel dużo jeździ....Przeglądam tematy z dopiskiem "KOREKTA" i często kopara przez 5 min opadnięta :D

No ale koledze można życzyć powodzenia, sam szukam do tego turasa i zawsze mam obawę czy on nie ma 5 z przodu jak te w dziale "Co sądzicie o tym BMW z ogłoszenia".....Tylko można natrafić na samochód kiedyś cofnięty który kupił zadowolony kowalski i może to niekoniecznie zły wybór.

Opublikowano
Spokojnie ,gdybym był "nierozsądny" to bym nie pytał ludzi tutaj o ich opinie tylko bym pojechał po te auto ,kupił
Skoro nie rozumiesz na około, to napiszę wprost. Jesteś głupi. Głupi, że w ogóle bierzesz "skręcone" auto pod uwagę. Dopóty dziadowskie handlarzyny będą skręcać przebiegi, dopóty takie naiwniaki/gupki jak ty będą kupować.

Naiwniak i głupek ze mnie ? Nie pytałem na początku o to czy przebieg jest realny bo na przebieg nie patrzę ! kurcze no zdaje sobie sprawę że 90% aut sprzedawanych w tym kraju jest skręcona tak jest i już :D Niestety nie moja wina że Janusze kupują diesle z przebiegami 180tys max a jak widzą powyżej 250 tys to omijają szerokim łukiem taka mentalność polaków z czasów PRL gdzie nasze rodzime produkty jakże wspaniałe ale niestety wytrzymywały max 100tys i remont i tak niestety jest do dziś w tym kraju

Zdaje sobie sprawę że kupuję używkę i skarbonkę bez dna ,nie piszę też że musi być to ten egzemplarz bo szukam dość długo często samochody znikają mi sprzed nosa ale co zrobić ^^ szukam modelu który mi się spodoba i już .

A nazywanie naiwniakiem i głupkiem kogoś kto pyta najpierw a nie jedzie ,kupi a potem marudzi trochę mnie denerwuję trochę spokojnie proszę podchodzić do sprawy bo byłem ciekaw tylko opinii i tyle :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Naiwniak i głupek ze mnie ? Nie pytałem na początku o to czy przebieg jest realny bo na przebieg nie patrzę ! kurcze no zdaje sobie sprawę że 90% aut sprzedawanych w tym kraju jest skręcona tak jest i już :D Niestety nie moja wina że Janusze kupują diesle z przebiegami 180tys max a jak widzą powyżej 250 tys to omijają szerokim łukiem taka mentalność polaków z czasów PRL gdzie nasze rodzime produkty jakże wspaniałe ale niestety wytrzymywały max 100tys i remont i tak niestety jest do dziś w tym kraju

Zdaje sobie sprawę że kupuję używkę i skarbonkę bez dna ,nie piszę też że musi być to ten egzemplarz bo szukam dość długo często samochody znikają mi sprzed nosa ale co zrobić ^^ szukam modelu który mi się spodoba i już...

ALE...ale sam zachowujesz się jak statystyczny Janusz. I musisz swój błąd zrozumieć.

Dobre sztuki mają potwierdzenie wskazań drogomierza - nawet te z 5oo.ooo km.

Przecież przeglądy tuv w Niemczech ma każde auto co dwa lata ! i to jest potwierdzenie wskazań drogomierza.

A kiepskie sztuki tego nie mają.

Tyle.

AMEN

SAAB ready for take off.

codzienność:
czas wolny:
weekendy:
zabawki:

plany:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A nazywanie naiwniakiem i głupkiem kogoś kto pyta najpierw a nie jedzie ,kupi a potem marudzi trochę mnie denerwuję trochę spokojnie proszę podchodzić do sprawy bo byłem ciekaw tylko opinii i tyle :D
Ja jestem całkowicie spokojny. Po prostu do ciebie nie dociera. Co z tego że pytasz? Miczek wytłumaczył twój błąd doskonale.

P.S. Wcale nie nazwałem ciebie głupkiem - jeszcze się powstrzymałem.