Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kto może pomóc w poprawnym podpięciu 2 wtyczek. Auto E39 528i z kolektorem ssącym takim "bananowym": https://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=DD51-EUR-01-1997-E39-BMW-528i&diagId=11_1492

Obie wtyczki znajdują się za zbiorniczkiem wspomagania. Wtyczki są dwu pinowe jedna podpinana do kolektora ssącego od spodu (chyba czujnik temperatury zasysanego powietrza) druga podpinana obok do pompki/zaworu odpowietrzania paliwa. Wtyczki są identyczne, a nie chciałbym podpiąć tego na odwrót. Poda ktoś kolor kabli albo w jaki sposób to rozpoznać?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do zaworu odpowietrzającego wpinana jest wtyczka z kolorami przewodów

-czerwono/biały

-brązowy

Do czujnika temperatury zasysanego powietrza wpinana jest wtyczka z kolorami przewodów

-szary

-szaro/brązowy

pzdr

yaz

Opublikowano
Do zaworu odpowietrzającego wpinana jest wtyczka z kolorami przewodów

-czerwono/biały

-brązowy

Do czujnika temperatury zasysanego powietrza wpinana jest wtyczka z kolorami przewodów

-szary

-szaro/brązowy

Dzięki bardzo, a jeszcze pytanie. Sprawdziłeś to w aucie czy może masz gdzieś schematy, a może z pamięci :D? Bo jak masz schematy to chętnie bym przygarnął.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W aucie nie sprawdziłem.

Mam polifta, inny silnik i nie wiem czy wiązki, a tym bardziej kolory ich przewodów są takie same jak np. w twoim aucie.

Z pamięcią u mnie nie najgorzej, ale nie na tyle dobrze, żebym pamiętał schematy elektryczne :mrgreen:

Są one ogólnodostępne w necie.

pzdr

yaz