Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mówił że jeździ tym po dzieci do szkoły i na wakacje :lol: Wydaje mi się że nawet walizki w bagażniku po 300 km są czarne :lol:

Haha

http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
  • Odpowiedzi 632
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Mówił że jeździ tym po dzieci do szkoły i na wakacje :lol: Wydaje mi się że nawet walizki w bagażniku po 300 km są czarne :lol:

huhu czyli gosc truje swoje dzieci codziennie sadza rakotworcza w ilosciach absurdalnych... to sie nazywa klasa!!! :duh:

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Sporo komentarzy ma pod filmem np. taki ;)

+elemenTH TH to jest celowe, mówię ci, gość na starcie wyprzedza i robi zasłonę dymną żeby rywal na torze w bande się wpier****ł ?? jak w starej grze wyscigowej na PC ToonCar.?

Tymczasem czekam na opony Goodyear polecane przez kilka osób głównie za bdb przyczepność a poniżej nagrałem jak auto zachowuje się na obecnym dziadostwie czyli Kumho Ecsta Le Sport bieżnik ze 7mm będzie

rozmiar normalny 255/35/18 a na przodzie Conti 3 225/40/18

https://www.youtube.com/watch?v=qgsbJPaTqgM

trakcja mrygnie na suchym i przy 80 nie mówiąc już o dobrym ruszeniu ze startu także to daje pogląd jakie te opony są do du_py !!

nagram potem film na nowych oponach i będzie porównanie, październik a ja letnie opony będe zakładał a co tam, jestem optymistą że zima zacznie się dopiero koło stycznia :) :8)

Opublikowano
problem dizla jest taki ze przy duzych mocach zadna opona nie pomoze przy takim momencie obrotowym.

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

no właśnie Mariusz ma te Goodyeary Eagle F1 Asymetric 2 i extra kleją, jak się tym przejechałem, 0 uślizgu a moc i moment oba auta mają zbliżone

dlatego zdecydowałem się na nie a poza tym opony co nowe to nowe, w 335 warto zadbać o opony

przetestujemy, zobaczymy :)

Opublikowano
Mam te same i potwierdzam wlasnosci jezdne ale sa tak glosne ze przy zmianie wracam do continentala 5.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
problem dizla jest taki ze przy duzych mocach zadna opona nie pomoze przy takim momencie obrotowym.

Dlatego warto uliniawiac przyrost podczas remapu bo - Kontrola > Moc. Notabene, na dobrych semi-slickach przyczepnosc bedzie znacznie lepsza - np R1R, czy AD08.

Jesli chodzi o cywilne opony - nie widzialem nic lepszego nize Pilot Super Sporty od Michelina.

E92 335d Stage H
Opublikowano

sprawdze na nowych oponach, jutro będą

seria ma 6s to dużo się z tego nie urwie... około 5-5,2 jest

za to 100-200 jest przepaść seria/program 15,0/10,6

Opublikowano

Nowe opony doszły, jeździ się lepiej na pewno niż na Kumho

Produkcja tył 6 tydz 2016, przód 23 tydz 2016

http://i66.tinypic.com/32zkoiv.jpg

plus taki że przy pełnym ogniu powyżej 50 jest trakcja na suchym a poniżej 50 też jest dobra przyczepność tylko kontrolka troche mryga

test bo dziś już nie pada deszcz, 5s do setki a 15 do 200

https://youtu.be/6XI7mHd-ZB4

do tego zakupiłem w ASO wycieraczki za 200zł, fajnie cicho pracują chociaż na te rozbijające się o przednią szybe robale to i one nie dają im rady :)

poza tym z autem odpukać nic się nie dzieje złego, jedynie jak kompa podpiąłem to wyskakuje błąd świec żarowych na 1,2,3 i 5 cylindrze więc pewnie czekać mnie będzie ich wymiana chociaż objawów na razie żadnych nie widze ,auto normalnie odpala

Jak ktoś wymieniał je u siebie i może polecić jakieś to będę wdzięczny, słyszałem że NGK są ok

Opublikowano

hmm czyli opony urwaly 0.2s? bo wczesniej pisales ze czas 5.2s do 100 :mrgreen:

Co do swiec to BERU i najlepiej wymienic od razu moduł swiec i swiece. Bo czesto jak padnie swieca to pada tez przekaznik. Przy okazji niech mechanik sprawdzi wiazke bo czasami tez lubi platac figle jakis kabelek a do tego zazwyczaj trzeba sciagac kolektor i głupio by bylo jak posklada wszystko a potem znowu jeb blad :P

Auto bedzie Ci odpalac normalnie mi nawet przy mrozach -5* przy padnietych swiecach palilo normalnie ;) Gorzej jak przyjda wieksze mrozy to juz moze byc problem :mrgreen: Moze nie odpalic a jak juz odpali to bedzie chodzil jak traktor na poczatku :D

Garage:

f87 M2 LCI 2018r -> https://bit.ly/3BgwoE6

e92 M3 2010r -> https://bit.ly/3BgwoE6

Ex:

e46 318i 1999r

e46 330Ci 2002r

e60 535d 2006r

e92 335d 2007r @410KM/750Nm -> http://bit.ly/2NRV79i

Opublikowano

tak sobie mysle mogles kupic E91 ! moglbym je odkupic od ciebie jak bys skonczyl modyfikacje mechaniczne i cie znudzila :)

z tymi kolami to naprawde dobrze sie jezdzi ale nie zauwarzyles ze sa bardzo glosne ? czy to jam jakies omamy ?

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
tak sobie mysle mogles kupic E91 ! moglbym je odkupic od ciebie jak bys skonczyl modyfikacje mechaniczne i cie znudzila :)

Ironia? przecież wiesz, że nie znosisz diesli a w cabrio to już w ogóle :norty:

Opublikowano

tom3k90 nie wiem ile opony urwały ale coś na pewno urwały :P z dobre pół sekundy można urwać startując z obrotów 2-2,5tys i wtedy jest poniżej 5s ale szkoda mi skrzynię łupać ze startu momentem ponad 800. Umówiłem się już na wymiane świec Beru tak jak pisałeś z modułem (całość 6stów kosztuje) i przy okazji zrobię olej do wymiany w silniku bo termin pierwszy wolny mają na początek grudnia to akurat tak wyjdzie wtedy pora na olej :D

Rivasi miło mi to słyszeć że ci się podoba moja e90 ;) a co do e91 to było wcześniej mówić takie sugestie jak jeszcze miałem e91 320d to bym zrobił swapa na Twoją prośbę a teraz już za późno :norty: opony nie zauwazylem zeby jakies specjalnie głośne były, każdy ma inny próg bólu w uszach ;)

B-T-K też nie lubie kabrio :)

Opublikowano

E91 to touring nie cabrio :) i moze nie ironia ale okolicznosciowe bo Vaporr czesto zmienia woz (3 w jednym roku)... a jak chodzi o dizel, no coz... wolalbym 335i to prawda ale to tak jak ze swiatlami post lci, orginal mnie nie przekonuje za to post lci w wersji ktora pokazaliscie w moim watku to cos innego :)

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

E91 to touring nie cabrio :)

Dzięki, że mi wyjaśniłeś :modlitwa: Nie napisałem, że e91 to cabrio, z mojego zdania tak nie wynika. Żeby było jaśniej powinienem napisać: nie lubisz diesli, a diesli w cabrio tym bardziej. Teraz mam nadzieję rozumiesz.

Przepraszam autora galerii za off topic :cool2:

Opublikowano

ano tak się ułożyło w tym roku wyjątkowo że obróciłem 3 autami ;)

e46 320d miałem prawie 2lata i po przesiadce z opla tigry 1.4 90KM to było takie WOWW !!!

potem kupiłem e90 330d bo marzyłem o R6 ale wkrótce Mariusz zaraził mnie chęcią posiadania 335d więc pół roku raptem nim się najeździłem

1sze 335d miałem z 8-9miesięcy bo pod wpływem zakupu mieszkania zszedłem do tańszego woziku jakim jest e91 320d

w e91 320d wysiedziałem tylko 3miesiące bo choć auto było wyposażeniowo fajne i o dziwo calutkie w oryginale to nie miało kopa

no i wróciłem do 335d po uporaniu się z mieszkaniem, tyle mojej historii w skrócie :)

a jest 335d bo moim zdaniem nie ma lepszego auta pod względem relacji koszty utrzymania/ osiągi tym bardziej że do jazdy na krótkie trasy w miescie jeżdże Smartem ForFour, a jak sytuacja kiedyś pozwoli to może uda się kupić jakieś ładne M3 e90 z 2010-11r. fajnie by było :roll:

Opublikowano

Dzięki, że mi wyjaśniłeś :modlitwa: Nie napisałem, że e91 to cabrio, z mojego zdania tak nie wynika. Żeby było jaśniej powinienem napisać: nie lubisz diesli, a diesli w cabrio tym bardziej. Teraz mam nadzieję rozumiesz.

Przepraszam autora galerii za off topic :cool2:

hmm chyba wiesz za ja wiem ze ty wiesz ze E91 to nie cabrio :mrgreen: chodzilo mi o to aby w przenosni powiedziec ze faktycznie wykluczam dizla w cabrio ale nie na 100% w innych budach (moze faktycznie mozna bylo to zinterpetowac inaczejjak teraz czytam). Nie chodzilo mi o to aby ci tlumaczyc cos ewidentnego na tym forum bo to bylo by nie na miejscu i bezcelowe bo wiem ze wiesz tak jak zreszta wszyscy tutaj:wink:

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

no tak na te 417 koni to szału nie robi 100-200 w 10-11s to tyle co moja pi razy oko ,jednak 535 ciezsze od 335

ciekawe jak teraz jedzie przy tej mocy 486kucy

z komentarzy pod filmem wynika że auto bedzie szlo na sprzedaż

AREK w pon szykuj się na niespodzianke !! :)

Opublikowano (edytowane)

Fajnie Vaporr działasz z autkiem, dobre modyfikacje :D ! Zastanawiałem się nad kupnem tego auta jakiś czas temu, ale odpuściłem je właśnie z powodu dzwona. Jak mówisz, że widziałeś zdjęcia i nie było to nic poważnego to dobrze. Oby autko Ci służyło i trzymam kciuki za modyfikacje!

[EDIT] Trochę zamieszania narobiłem z przebiegiem, bo auto wygląda bliźniaczo do innego, które oglądałem i miało cofany przebieg. Wszystko co napisałem wycofuję!

Edytowane przez Hyde
Opublikowano

hmm a masz jakiś dowód na to że miało wg Ciebie 170tys w czerwcu ? Akurat przebieg wnikliwie sprawdzałem oprocz ASO, pod kompem to jeszcze u forumowego DRAY

to info od niego

Naprawy serwisowe

18.03.08 - 37 804 km - diagnostyka i programowanie pojazdu

12.11.08 - 58 918 km - sterownik cas, diagnostyka i programowanie pojazdu

Wizyty serwisowe bez opisu (odczyty z kluczyka)

15.10.07 - 30 633 km

16.06.10 - 99 882 km

07.07.10 - 101 482 km

14.10.10 - 109 932 km

23.05.11 - 119 518 km

25.06.11 - 120 243 km

07.01.15 - 196 790 km

Ostatni sczyt z kluczyka - 196 790 km

Brak akcji aktywnych dla danego pojazdu.

Auto do PL przyjechało w połowie 2015 i wtedy miało około 200tys, jak kupowałem 2mies temu to było 219tys więc nie wiem skąd ta informacja że w czerwcu 2016 było 170tys ..

• Moderatorzy
Opublikowano
I co z tych danych wynika ? Ze równie dobrze mogło być 300 k, potem handlarz zobaczył ze auto ostatni odczyt ma przy 120 i dopasował do standardowych polskich 190k.
Opublikowano

Pół roku przed przyjazdem do kraju miała 195tys, z resztą wcześniejsze wpisy pokazują że jeździła koło 20tys rocznie nie popadajmy w paranoje z tym kręceniem liczników :duh:

http://i63.tinypic.com/b9ere8.jpg

tak jak Rivasi pisałeś żadna opona nie ogarnie dużego momentu obrotowego diesla, te Goodyeary lepiej kleją od Kumho ale nadal nie ma przyczepności do tych 50-60 ale za to 4x4 powyżej 100 by spowalniało... coś za coś. Ogólnie po czasach i odczuciach wychodzi że auto lepiej przyspiesza 50-100 niż 0-50, zależy jak się ruszy

auto ma się dobrze ;)

https://youtu.be/hlyuP0ItH6U

https://youtu.be/pcS0yreMEEQ

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.