Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam bardzo ładne podstawowe fotele, ale zastanawiam się czy tak jak w e46 ( http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=132843) można dołożyć pompowane lędźwia, przy okazji założyłbym elektryczne sterowanie. Mój plan wygląda następująco: kupuję jakieś złachane fotele z elektryką i pompowanymi lędźwiami, np takie http://img34.olx.pl/images_tablicapl/336802047_1_1000x700_bmw-e39-fotele-elektrycznie-sterowane-europa-tanio-koluszki.jpg i na ramy od tych foteli naciągam swój materiał i gąbki. Widzicie jakieś przeszkody, może ktoś z Was coś takiego robił?
Opublikowano

Wymaga to trochę cierpliwości ale przeszkód technicznych nie ma.

Pamiętaj jedynie że jeśli masz zwykłe stołki to musisz kupić również zwykłe.

Komforty i sporty mają inną tapicerkę.

Jeśli chodzi o podłączenie całości to również proste. Jeśli masz grzane stołki o masz już do fotela doprowadzoną masę. Pozostaje jedynie podłączyć + i elektryka będzie działać. Jeśli chciałbyś pamięć to jest trochę więcej roboty, ale jak najbardziej do ogarnięcia.

BMW E39 520i - tomtom1994

SPRZEDAM CZĘŚCI E39 <--- klik

http://images.chomikuj.pl/button/tomtom1994.gif <<<----- Folder BMW - hasło BMW

Znajdziesz tam różne przydatne pliki dotyczące BMW, softy, mapy i instrukcje obsługi.

Opublikowano (edytowane)
Dzięki za odpowiedź Tomtom, niestety moje fotele to zupełne golasy, nawet bez grzania, ale myślę, że z podłączeniem + i - nie będzie problemu, chciałbym podpiąć również pamięć foteli, co jeszcze potrzebne byłoby do założenia pamięci foteli i czy maty grzewcze foteli są przyklejone do gąbki czy przyszyte do poszycia fotela? Czy wiązka grzania foteli jest w każdym aucie ( moje auto to 520 touring, 07/2000), czy musiałbym ją dorobić/dokupić? Edytowane przez mazda10000
Opublikowano

Chce Ci się? Kup za 500zl fotele przód szmsciaki z graniem i elektryka albo za 900skora. Ja kupiłem sporty manualne ale z kanapa i boczkami za 600zl.

Spokojnie można same fotele kupić elektryczne za kilka set zł i bez bawienia się szycia itd. Śledzić trzeba aukcje jakieś szroty i kupisz ładne bez problemu

Opublikowano
Nie takie rzeczy się rozkładało ;)Moje są w takim stanie, że nie sądzę abym znalazł w podobnym, ew. mógłbym je zmienić na welurowe komforty w bdb stanie, ale raczej mała szansa że takie trafię. Poza tym to raczej czysta robota na max 1 dzień, a szycie wchodzi w grę ew. przy przeszczepie grzania, jeżeli jest przyszyte do materiału. Poza tym styrane fotele z elektryką i pompowaniem kupię za 100-200 zł.
Opublikowano

Kontury w 520 touringu budziłyby przynajmniej lekki szyderczy uśmieszek, poza tym zdaję się, że one fabrycznie tylko w e38 wychodziły, a ja nie chcę od tego co fabryczne odchodzić. Ale wracając do tematu, bo robi się off top:

myślę, że z podłączeniem + i - nie będzie problemu, chciałbym podpiąć również pamięć foteli, co jeszcze potrzebne byłoby do założenia pamięci foteli i czy maty grzewcze foteli są przyklejone do gąbki czy przyszyte do poszycia fotela? Czy wiązka grzania foteli jest w każdym aucie ( moje auto to 520 touring, 07/2000), czy musiałbym ją dorobić/dokupić?
Opublikowano (edytowane)

BOczek musisz kupić z przyciskami, panel ten pod klima co jest a mata jest do skór lub materiału od spodu nie do gąbki przyszyta.

Czemu w turasie by to nie wyglądało? Było by super a siedzenie na czymś takim to bajka

Edytowane przez danielxc717
Opublikowano

Nie myślałeś żeby zamiast zwykłych założyć komforty lub sporty? Da radę kupić ładne w dobrych pieniądzach. Ogólnie są duże możliwości, tylko zależy to od budżetu. Napisz tu lub na PW do mnie ile możesz wydać na moda to podpowiem coś więcej.

Skoro golas to i roboty zdecydowanie więcej.

Skoro masz poliftową instalację to szukaj fotela z żółtą wtyczką.

Odnośnie grzania tyłków to nie podpowiem, sam tego nie robiłem więc nie jestem zorientowany. Na pewno będzie trochę kablologii ale to tyczy się też innych aspektów tego moda. Tak czy siak, jest to jak najbardziej do ogarnięcia.

Mata grzewcza jest przyszyta do tapicerki. I to dość konkretnie.

Musisz też kupić panel z przyciskami grzania.

Do tego przycisk pamięci.

Wszystko oczywiście kupuj razem z kostkami bo polutować kable to nie problem, a znaleźć brakującą kostkę...

Wiązki na 98% mieć nie będziesz.

BMW E39 520i - tomtom1994

SPRZEDAM CZĘŚCI E39 <--- klik

http://images.chomikuj.pl/button/tomtom1994.gif <<<----- Folder BMW - hasło BMW

Znajdziesz tam różne przydatne pliki dotyczące BMW, softy, mapy i instrukcje obsługi.

Opublikowano
Tomtom, budżet zależy od stanu, ale jeżeli chodzi o wymianę foteli, to w gre wchodzą tylko welurowe komforty, nie lubię skóry, a sporty jakoś średnio mi się podobają.