Skocz do zawartości

po wymianie amortyzatorow i poduszek przod wyzej jest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
składał to mechanik który kiedyś pracował w ASO bmw ....

Ja w ASO nie pracowałem a wiem, że nie skręca się tulei zawieszenia gdy koła wiszą. To jedna sprawa.

Druga to taka, wg TIS aby już na 100% właściwie ustawić wysokość samochodu powinno się auto obciążyć przed skręceniem zawieszenia. Na przednich fotelach ma być po 68 kg na tyle też ma być jakieś obciążenie. Jeśli masz z tyłu oryginał to tak było to zrobione, nie zostaje ci nic innego jak wsadzić do środka ze 3 osoby i dopiero wtedy skręcić tuleje.

Opublikowano

hm to ciekawe kolego co napisales

poniewaz ja rozkrecalem tuleje na kanale a potem je skrecilem

musze sprobowac z obciazonym przodem

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mecenas jak masz mocno wysłużoną górną poduszkę amortyzatora to nawet 1cm jest różnicy, do tego dochodzą ci nowe podkładki gumowe pod sprężyny po 1mm na sztukę czyli 2 mm na stronę
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

czyli przód jest u mnie ok tylko tyl usiadł

czyli co jest teraz przyczyna sprezyna usiadla czy taz poducha jest wywalona

Opublikowano
Założyłeś nowe części na przód i sie piodniósł normalka,tył już troche zmęczony też normalne wożąc rzeczy w bagażniku plus pasażerowie tylnej kanapy z czasem usiądzie też troche.Jak dla mnie niema czego szukać ,prawdopodobnie po takiej samej operacji z tył wszystko wróci do normy,miałem kiedys maze po wumianie czesci z przodu tez było tak samo ,tył był nizej.
Opublikowano

moze poduszki nowe jakby zalozyl to by bylo równo

malo estetycznie to wyglada lepiej zeby tyl byl wyzej

takie moje zdanie :)

Opublikowano

mozna zalozyc gumy na tyl która idzie pod sprezyne orginal ma 4mm a ta ma 2 cm

czyli 1.7 podnioslo by sie wszystko

Opublikowano
To chyba najtansza opcja,przód raczej nie opadnie ,ja robiłem trzy lata temu i jak stał po wymianie tak do teraz jest bez zmian,na tyle mam poduchy więc niemam problemu jak ty.
Opublikowano
To ze upadnie to wiem tylko ze nie tak szybko,fakt ze ja nie robie wiecej kilosów niż 15 tys rocznie i to zalezy od roku bo mam drugie auto ,dzwignij tyl jak masz mozliwosc i tyle :cool2:
  • 2 tygodnie później...