Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zdarzyła mi się następująca przygoda - podczas manewrowania na parkingu coś strzeliło w kierownicy, odgłos jak by pękł jakiś plastik, przyciski na kierownicy przestały działać, zaświecił się błąd ochrony kierowcy, poduszki się zapaliły, tak jak by zasilanie kierownicy przestało działać.

Próbowałem rozpiąć osłonę, ale na siłę się boję, są tam może jakieś spinki? Czy raczej wszystko na zatrzaski? Na realoem nie mogę znaleźć tej osłony.

Miał ktoś podobny problem?

Pozdrawiam

Opublikowano
a co bylo robione wczesniej w aucie przy kierownicy??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam,

Zdarzyła mi się następująca przygoda - podczas manewrowania na parkingu coś strzeliło w kierownicy, odgłos jak by pękł jakiś plastik, przyciski na kierownicy przestały działać, zaświecił się błąd ochrony kierowcy, poduszki się zapaliły, tak jak by zasilanie kierownicy przestało działać.

Próbowałem rozpiąć osłonę, ale na siłę się boję, są tam może jakieś spinki? Czy raczej wszystko na zatrzaski? Na realoem nie mogę znaleźć tej osłony.

Miał ktoś podobny problem?

Pozdrawiam

Zdemontuj kierownicę i sprawdź czy jakaś wtyczka się nie wypięła, na filmie masz pokazane jak to zrobić.

Opublikowano

mi to wyglada na zerwana tasme

dlatego chcialem sie dowiedziec co bylo robione

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zdjąłem kierownicę i dotarłem do takiego czarnego kółka jak jest na końcu filmu, wiecie może jak je wyjąć? Próbowałem zdjąć osłonę kolumny, ale mi się nie udało, nie mogę rozpiąć góry z dołem, podpowiecie jak to zrobić?

Dzięki

• Moderatorzy
Opublikowano
Osłony są na zatrzaski, szarpnij.