Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, co sądzicie o BMW z ogłoszenia? Po rozkodowaniu VINu wszystko wydaje się, że gra. Ktoś może oglądał?

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-adaptacyjny-ksenon-led-stopngo-professional-oryg-lakier-fv-vat23-ID6ytBeF.html#361860aa4b

Na zdjęciach jak to na zdjęciach cukiereczek, do tego założone ładne felgi dla oka. Przebieg wydaje się nawet dość wiarygodny patrząc po wizytach serwisowych w iDrive, 27 tyś w 9 miesięcy zrobiła, wcześnie robiła 30 tyś w pół roku, ale teraz mogła trochę stać.

Gość ma jeszcze 520d, w podobnej cenie bo tu jest cena netto, 520d jest, za 99tyś brutto. Czy w ogóle warto brać z tym motorem, czy szukać czegoś z R6? Aktualnie mam 530d E61 235 KM, moc jest, ale zauważyłem, że coraz rzadziej mi się przydaje. Właściwie tylko po to, aby utrzeć nieraz nosa jakiemuś Audiboyowi z 3,0 tdi...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jakby miała skończone 3 lata i kilka miesięcy, to na odległość powiedziałbym tak: poleasingowa maszyna korporacyjna - weryfikować i brać - jak przejdzie weryfikację.

ALE nie ma skończonych trzech lat. Więc na odległość powiem tak: sprawdzać do kwadratu - bo trzeba sprawdzić czy nie było przypadkiem jakiegoś powodu (przedwczesnej) sprzedaży przez pierwszego właściciela w DE...

Wiesz - zawodowcy czekają -klik-klik-

Może http://www.bmw-check.com coś ważnego podpowie?

Czy w ogóle warto brać z tym motorem, czy szukać czegoś z R6? Aktualnie mam 530d E61 235 KM, moc jest, ale zauważyłem, że coraz rzadziej mi się przydaje. Właściwie tylko po to, aby utrzeć nieraz nosa jakiemuś Audiboyowi z 3,0 tdi...

Jeden lubi córkę, drugi teściową a trzeci wstrzemięźliwość seksualną.

Twoje preferencje, Twój wybór.

Mam samochody z podpisu. Ostatnio miałem na weekend 430i czyli dumny napis na klapie, 4 turbo-garki, spalanie PB 12l/100km :mad2: ... i nie zmieniam zdania - dla mnie prawdziwa szachownica powinna mieć 6 pól..., pardon 6 cylindrów...

Ale czasy się zmieniają - 3 cylindry czyhają..., niedługo 4 cylindry to będzie "coś".

PS1. Najwyżej będę jeździł starymi autami...

PS2. 3.0TDI to też mój ulubiony temat... do konsumpcji.

Rozkodowany Vin:

VIN WBA3K31070F671425

Type 3K31

Model 320d - EUR

Development Code F31

Chassis TOUR

Steering LL

Doors 5

Engine N47T

Displacement 2.00

Power 135

Drivetrain HECK

Transmission AUT

Color Schwarz 2 - 668

Upholstery Stoff Move/anthrazit - BDAT

Production Plant MUNICH

Production Date 2013-10-24

Standard Equipment

2FH 16"light Alloy Wheels V-spoke 390 16"lm Raeder V-speiche 390

4CG Int.strip Satinsilver Int.leisten Satinsilber Matt

548 Speedometer With Kilometer Reading Kilometertacho

851 Language Version German Sprachversion Deutsch

Options

1CA Selection Cop Relevant Vehicles Selektion Cop Relevanter Fahrzeuge

205 Automatic Transmission Automatic Getriebe

216 Servotronic Servotronic

230 Eu Specific Additional Equipment Eu Spezifische Zusatzumfaenge

248 Steering Wheel Heating Lenkradheizung

249 Multi-function For Steering Wheel Multifunktion Fuer Lenkrad

255 Sports Leather Steering Wheel Sport-lederlenkrad

258 Runflat Tyres Bereifung Mit Notlaufeigenschaften

4AE Armrest Front Retractable Armauflage Vorne Verschiebbar

423 Floor Mats, Velour Fussmatten In Velours

428 Warning Triangle Warndreieck

430 Int/ext Rr Vw Mirror W Aut Anti-dazzle Innen-/aussenspiegel Aut.abblendend

431 Interior Rr Vw Mirror W Aut Anti-d Innenspiegel,automatisch Abblendend

465 Through-load System Durchladesystem

481 Sport Seats F Driver/front Passenger Sportsitze Fuer Fahrer/beifahrer

488 Lumbar Support Driver/front Passenger Lordosenstuetze Fahrer/beifahrer

493 Storage Compartment Package Ablagenpaket

494 Seat Heating F Driver/front Passenger Sitzheizung Fuer Fahrer/beifahrer

5AC Autom. High-beam Headlights Control Fernlichtassistent

5AG Lane Change Warning Spurwechselwarnung

5AL Active Protection Active Protection

5DC Folding Rear-seat Headrests Fondkopfstuetzen Klappbar

5DF Active Cruise Ctrl+stop&go Funct. Aktive.geschw.reg.+stop&go Funkt.

502 Headlight Washer System Scheinwerfer-waschanlage

508 Park Distance Control (pdc) Park Distance Control (pdc)

520 Foglights Nebelscheinwerfer

521 Rain Sensor Regensensor

522 Xenon Light Xenon-licht

524 Adaptive Headlights Adaptives Kurvenlicht

534 Automatic Air Conditioning Klimaautomatik

563 Lights Package Lichtpaket

575 Additional 12v Power Socket Zusaetzliche 12-v-steckdose

6AC Intelligent Emergency Call Intelligenter Notruf

6AE Teleservices Teleservices

6AK Connecteddrive Services Connecteddrive Services

6AM Real Time Traffic Information Real Time Traffic Information

6AN Concierge Services Concierge Services

6AP Remote Services Remote Services

6NR Apps Apps

6NS Enhanced Telephony With Extended Sm Komforttelefonie Mit Erw. Smartphon

6WA Instrument Cluster W. Extended Cont Instrumentenkombi. M. Erw. Umf.

609 Navigation System Professional Navigationssystem Professional

698 Area-code 2 Area-code 2

7VB Comfort Package Comfort Paket

7VD Visibility Package Sicht Paket

8KA Oelservice Int. 30.000 Km/24 Months Oelwartungsint. 30.000km/24monate

8TH Speed Limit Info Speed Limit Info

8V1 Ncap Label Hinweisschild Ncap

801 Germany Version Deutschland-ausfuehrung

879 German / On-board Documentation Deutsch / Bordliteratur

9BM Businesspackage I.c.w. Navigations Businesspackage I.v.m. Navigationsp

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

Opublikowano

No właśnie, dość daleko mam do nich (800 km), więc chyba się wstrzymam jeszcze. Aktualnie nie mam pełnej kwoty na to auto, mam około 80%, resztę i oczywiście na pakiet startowy planuje dołożyć ze sprzedaży E61. Chyba, że pójdę na żywioł jak z moją aktualną BMW. Po prostu kupiłem ją za wszystko co miałem (oglądałem ją na powrocie po nieudanych oględzinach 325d), na tyle za wszystko, że wymianę olejów, filtrów musiałem odłożyć na "po wypłacie" :norty: Ale to był chyba pierwszy i ostatni raz w moim życiu. I znowu ceny F30/31 z R6 są kosmiczne, bo równie kosmiczne są jako nowe. 335d w kombi, m-pak, trochę bajerów i cena ląduje w pułapie gołej serii 7...Muszę jeszcze przespać się z tą decyzją, niby różnica w samym przyspieszeniu miedzy 320d a moim 530d to 0,5, ale wiadomo, duży silnik, lepszy moment i tak dalej i tak dalej. Pomijam kulturę pracy, R6 jak rozgrzane to czasem zastanawiam się jaki typ silnika mam. 320d miałem okazje posłuchać i w F30 i w E90 i cóż....Do 1.9 TDI mu nie daleko...

Boże zanim założyłem temat to myślałem nad X5 E70, potem pomyślałem nad czymś nowszym. Mówię poszukam F30/31 a teraz podczas pisania tego posta myślę czy to jest w ogóle czas na zmianę E61.

Opublikowano

Może nie na temat konkretnej sztuki ... ja natomiast co chwilę trafiam na świeże x1/mb glc/1er itp, które próbują mojemu truchłu coś udowodnić.

Nie wiem w sumie po co - czy mają niedosyt, czy chcą sprawdzić czy to co mają to jeszcze jest to z czego słynie czy już nowy trend - między innymi - wygląda na 500 koni a nie ma 200. Trzeba sobie odpowiedzieć samemu.

Może strzel sobie program, odetkaj wydech, popracuj jak wdechem ... jakiś car detaling i polubisz ją bardziej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może strzel sobie program, odetkaj wydech, popracuj jak wdechem ... jakiś car detaling i polubisz ją bardziej.

Boże zanim założyłem temat to myślałem nad X5 E70, potem pomyślałem nad czymś nowszym. Mówię poszukam F30/31 a teraz podczas pisania tego posta myślę czy to jest w ogóle czas na zmianę E61.

Hmmm, jeśli masz dobrą E61 235KM to zmień koła na inne, wywal run-flaty jak się jeszcze na nich męczysz, zrób remap na +50Km oraz +100Nm u porządnego człeka z hamownią (i mi nie mów, że mocy Ci wystarcza - bo jak zrobisz remap - to tak już nigdy nie powiesz), potem faktycznie wypucowanie nadwozia i wnętrza..., może jakieś nowe - oryginalne dywaniki czy etui na kluczyk BMW, a jak chcesz więcej to może lift foteli czy zderzaków (wiesz coś jak sport / m-pak / ac schnitzer - jak nie masz) - co kto woli - a może Ci przejdzie...

A wdech / wydech jak kto lubi. Ja nie lubię i żyję...

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

Opublikowano

Automeritum to generalnie firma zajmująca się sprowadzaniem poleasingowych aut z zachodu na Twoje zamówienie. Ma to swoje wady i zalety, ja zaryzykowałem, bo w Polsce nic ciekawego nie było, a potrzebowałem auta w leasing (czyt. FV23%) i na razie jestem zadowolony z auta. Natomiast, jeżeli Ty płacisz gotówką / przelewem to według mnie nie warto się z nimi bawić z racji specyficznego procesu zakupu. Umowę podpisujesz po obejrzeniu zdjęć, owszem jeżeli wyjdzie jakiś wałek to nie robią większych problemów. Teoretycznie dostajesz jakieś tam gwarancje przebiegu, legalności pochodzenia i informują jak coś było malowane itd. Jak masz kasę to polecam Ci samodzielną przejażdżkę do niemiec lub skorzystać z usług takich osób jak http://auta-z-niemiec.com

Co do tej konkretnej sztuki. Odkąd szukałem swojej F30 ta stoi. Coś musi z nią być, bo generalnie oni mają bardzo duży przemiał i auta pojawiają się i znikają bardzo szybko.

Opublikowano

Czy wy jesteście ślepi inwalidzi to ok.

Ruszyć dupy do de i bez problemu sobie coś kupicie.

A nie liczycie na dobrego wujka.

Lenie śmierdzące.

A potem płacz,że cała pupa odpadła przy byle wypadku :mrgreen: