Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z elektryka w BMW E60 530I. Zaczęło się od tego że popsuł mi się przycisk w kluczyku od otwierania auta, okazało się że odlutowal się guzik który spowrotem przylutowałem i było wszystko ok a po jakimś czasie zaczął przestawiac się języka z komputerze potem wariowały szyby,centralny i pilot przestał działać. Wymieniłem moduł komfortu i pomogło ale niestety na jakiś czas ponieważ po tygodniu znów zaczęło wszystko wariować. Mam zamatowana w bagażniku skrzynie że wzmacniaczem i dziś dodatkowo zauważyłam że przytopila się w miarę mocno obudowa bezpiecznika na kablu plusowym od wzmacniacza, ( nie wiem czy to teraz się stało czy wcześniej). Sprawdzalem też napięcie akumulatora w ukrytym menu żeby wykluczyć regulator napiecia , na zgaszonym silnilu pokazuje 12.3-12.5v a na odpalonym 14.2-14.4 a przy samy odpalaniu napięcie spada do 10v. Może ktoś wie w czym tkwi problem
Opublikowano
Napięcie nie powinno spadać tak mocno przy starcie. Przy wyłączonym też nie za wysokie. Może spróbuj wymienić akumulator.
Opublikowano
A na moje to z napięciem ładowania, w stanie spoczynku i podczas rozruchu ma wszystko dobrze. Jakby spadło poniżej 10 to byłby problem, a tak jest prawidlowo.
Opublikowano
A jak zrobić ta aktualizacje? Jeszcze słyszałem że może być to wina klemy ibs ale nie wiem jak sprawdzić czy jest dobra