Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z bmw kupilem jakis miesiaic temu (wersja europejska holandia) chcialem podniesc moc oddalem do kreatora mocy trzymali dwa dni i stwerdzili ze jakis blad i oddadza do hypertech na lopuszanskiej tam rowniez trzymali dwa dni i stwierdzili ze padl rozrzad zatarty lancuch koszt 4700zl ja chciale to potwierdzic i oddalem do swojego mechanika po czym on stwierdzl ze auto ma zatarty silnik i nie odpala.

Moze ktos z Was ma jakies doswiadczenie i wie jak to rozwiazac i czy koniecznie nowy silnik.

bede wdzieczny za pomoc

Opublikowano
Zaraz zaraz,oddałeś sprawne auto do chiptuningu a kreator Ci je zwraca jako że silnik jest w amen zatarty? Czy ty oszalałeś? niech oddadzą auto w takim stanie w jakim przyjechało na zrobienie softu,jak ładowali nim 15 razy na rolkach pod wykres to po prostu na którymś modzie mogli go ugotować.Weź się ogarnij,silnik używany 8 tyś.zł ,remont tyle samo,nowy 17 koła i to sam słupek,bez jaj.

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano

Kolega wyżej dobrze mówi. Wał Ci się w nim obraca cokolwiek czy stoi jak zaspawany? Śruba na dole na największym kole. Kręci się ten silnik cokolwiek?

Tak czy inaczej silnik do wyrzucenia i niech robi ten kto to spierdzielił. Wykonawca chipa bierze kasę i odpowiedzialność za to co robi, taka jest rzeczywistość.

Jeszcze ewentualnie jak masz zatarty dół to można zrobić szlif wału, ale nie wiem czy są panewki nadwymiarowe do tego silnika :( Jak zatarta góra to do wyrzucenia będzie. Na ogół się wymienia, bo dostają wałki rozrządu i głowica. Nie opłaca się tyle kombinować, bo zrobić wał, kupić głowicę z wałkami to spory koszt. Kolejna sprawa to wtryski, które mogą po wyjęciu być do wyrzucenia. Dodaj uszczelki, śruby które trzeba wymienić...

Przełożenie silnika ze 2000zł-2500. 2 dni roboty. Ile silnik nie wiem, ale coś fajnego pewnie 10-12k.

PS. Jak kupisz kompletny to mogę wziąć turbosprężarkę.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano
Sorry ale dla mnie post wygląda jak anty reklama konkurencji. Po co akurat wypisal nazwy firm? I pytanie co z tym zrobic tez bez jaj...
Opublikowano

Nalezy sie sprostowanie bo juz przedmowcy ulozyli historie oczerniajaca Kreatora.

1.Nas proszę nie mieszac z tym tematem.

2.Do nas auto trafilo na lawecie z Kreatora Mocy na diagnoze, która byla następująca: WYJACY LANCUCH POMPY OLEJOWEJ :nienie: :nienie: :nienie: :nienie: ZAKAZ DALSZEJ JAZDY :nienie: :nienie: :nienie: : :nienie:

3.Pan wlasciciel zostal uprzedzony conajmniej 5 razy ze autem nie wolno jechac (i nawet Pan podpisal u nas formularz ze odpala i jedzie autem na wlasna odpowiedzialnosc z powodu zagrozenia wysadzenia motoru) , MIMO OSTRZEZEN WŁAŚCICIEL ZDECYDOWAL ODJECHAĆ PO DIAGNOZIE NA KOŁACH I NIE DOJECHAŁ DO SWOJEGO MECHANIKA ( ktory to mechanik nie znal nawet oznaczenia silnika N20/N26) BO SILNIK STANAL W CZASIE JAZDY

4.KREATOR MOCY ZROBIL TYLKO JEDEN POMIAR MOCY NA HAMOWNI, KREATOR NIE ROBIL SOFTU. TYLKO DZIEKI NIM TEN SAMOCHOD W OGOLE PRZEJECHAL CZESCIOWO DROGE DO TAMTEGO MECHANIKA, BO WYKRYLI USTERKE I NIE ZBAGATELIZOWALI JEJ. ZADBALI TEZ O AUTO WYSYLAJAC JE DOw NAS LAWETĄ :cool2:

5.Motor zapewne zatarl sie bo w smoku znalazly sie slizgi, wystarczylo zrobic rozrzad. Po ostatniej rozmowie Pan sam stwierdzil ze gdyby nie zabieral auta i zrobil to co zdiagnozowalismy to nie bylo by wiekszych uszkodzen i dodal "czlowiek uczy sie cale zycie i umiera głupi"