Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was serdecznie. Powiem szczerze że dużo czytałem na ten temat ale nigdzie nie doczytałem się informacji aby mi pomogły dlatego też postanowiłem napisać nowy temat.

Jak wiecie dobrze z szyberdachu dostaje się woda do rurek które lubią się zatykać. Tak i mnie spotkało, cały bagażnik mokry i na dodatek zalane przekaźniki i sterowniki do PDC i systemu pneumatycznego.

PDC mi działa natomiast kompresor i zamykanie klapy i otwarcie szyby w klapie padło.

Wymieniłem przekaźniki dwa niby czerwone i jeden zielony nic nie pomogło.

Do kompresora zamówiłem już nowy sterownik, ale najwięcej martwi mnie klapa, są jakieś dodatkowe bezpieczniki do tego systemu? Na wykazie nic nie znalazłem.

Proszę pomóżcie....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

ale najwięcej martwi mnie klapa

Wymiana uszkodzonych kabli w klapie bagażnika w E61

viewtopic.php?f=73&t=153629

..... Przestały mi działać światła w klapie bagażnika oraz otwieranie bagażnika. Słyszałem że złamane przewody w okolicy zawiasów klapy bagażnika to częsta usterka w E61....
Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano
Wina klapy i szyby był bezpiecznik w bagażniku nr 61. Czekam jeszcze na moduł sterowania pneumatycznego, jutro ma mi przyjść i się okaże czy kompresor się obudzi.