Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciągniesz to od 2011 ?

Katalizator zapchany wusami, ja jutro jade na czyszczenie katalizatorów i przepustnic, bo mi też moc spadla jak w 740 a nie w 750.

Kiedyś podobnie miałem kat zapchany, został wyczyszczony i cześć :D

Z tego co ja wiem, to spadek mocy, wynikać z dziury na wężyku lub na odmie, najprostrza sprawa.

Przyczyn może być wiele, czujnik położenia wału korbowego lub wałka rozrządu.

Wypadało by sprawdzić cewke, świece możesz wykluczyć, bo kulał by na zimnym.

Dobry komputer powinnien to ogarnąć i sprawdzić parametry na live data.

Opublikowano
Katow brak :P. Odma nowa ori wymieniona z pol roku temu. Czujniki sprawne, oryginalne. Swiece nowe. Mowie silnik nie wykazuje zadnych problemow, ani na oko/ucho, ani po podpieciu do kompa. Jak by cewka siadala to by chyba przerywala nie? Kumpel ma problem z cewka w m52b28 i auto jezdzic nie chce wcale, przerywa, szarpie. U mnie tego problemu nie ma.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam mam problem z moim bmw e38 z brakiem mocy, już taką kupiłem. Auto praktycznie wcale nie jedzie do 4 tys obrotów potem troszkę lepiej.

Co zrobione:

- Wymienione świece

- Wymieniona odma (brała olej) olej w dolocie

- wymieniony czujnik wałka rozrządu

- Ustawiony rozrząd na blokadach

- sonda lambda lewej strony

- zmierzone sprężanie

- dokręcona pompa oleju

Auto ma LPG sekwencję na niej jest tak samo mocy brak. Zakręcałem gaz jak coś to nic nie daje.

Podmieniałem także przepływkę od znajomego i nic nie pomogło.

Brak błędów na kompie w silniku i w skrzyni, a mam inpę. Katalizatory puste. Czy może być uszkodzona skrzynia biegów automat? Czy takie mogą być objawy?

Silnik na postoju zdrowo wkręca i równo pracuje. Pomysły mi się kończą.

Opublikowano

Katy są puste... Sam wydech środkowy albo końcowy może się zatkać? Troszkę śmierdzi spalinami z tyłu

Przejechałem się trochę wyrzuciło błędy sond które skasowałem oraz wyrzuciło błąd w skrzyni:

154 WDK_BL ten błąd już nie pierwszy raz co może oznaczać?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam borykam sie z problemem w mojej e38 otóż na benzynie na niskich obrotach dławi się i nie ciągnie jak powinna za to na gazie jak ręką odjął moc jest i się normalnie zachowuje.

Na początku jak się to zdarzyło komputer pokazał błąd przepłwomierza ok wymieniłem i jak ręką odjął normalnie chodziła teraz znowu po dwóch tygodniach to samo muł na benzynie.

Wymieniłem świece na nowe wymieniłem pompe paliwa nawet założyliśmy stożek bo dzięki nie mu aż takiego muła nie ma ale co nie zmienia faktu ze rano jak się ją odpali to jest lipa i nie chce wgl jechac dopiero jak się rozgrzeje i na gaz się przełączy to ma moc potem jak sie gaz rozłaczy to tez dupy nie urywa al eidzie lepiej ale jak jest zimmny to jest masakra . Cewki też sprawdzone nic im nie jest wszystko jest okey.

Komputer ciągle pokazuje błąd przepływomierza ale no ja już nie mam pojęcia co jest wiec proszę was żebyście pomogli :)